Női NB I
A 20. forduló minden mérkőzése különleges izgalmat kínál
2021. május. 07., 15:20
A 20. forduló minden mérkőzése különleges izgalmat kínál
A Haladás nehéz helyzetben várja a DVTK elleni összecsapást
Fotó: DVTK.eu (archív)
Érdekes összecsapásokat láthatunk majd a Simple Női Liga utolsó előtti fordulójában, amelynek mérkőzéseit a nézők, hosszú idő után, már a helyszínen is megtekinthetik.

Két mérkőzést szombaton, kettőt pedig vasárnap rendeznek a Simple Női Liga utolsó előtti, 20. fordulójában. Bár a ligarendszerű bajnokságok hajrájában ez roppant ritka, mind a négy találkozó tartogat a szurkolók számára izgalmakat.

OTP Bank Liga NB I. 20. forduló

Sorsolás
2024. 02. 10. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 10. 15:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 10. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 11. 12:30
Paksi FC Stadion
2024. 02. 11. 14:45
DVTK Stadion
2024. 02. 11. 19:45
ZTE Aréna

A hétvégét a St. Mihály FC és az ETO győri találkozója nyitja majd. A találkozó tétje mindkét csapat számára a biztos bennmaradás, a 6. hely megszerzése. Az ETO FC Győr eddig két ponttal többet szerzett, és amennyiben szombaton is győzni tud, már nem kell hátrafelé néznie. A két csapat ősszel és tavasszal is találkozott, érdekesség, hogy a most vendég St. Mihály Győrben ért el jobb eredményt. Október elején, a szegediek az első félóra végén már 2–0-ra vezettek, és az ETO nagyot hajrázva egyenlített. Tavasszal Makón csaptak össze a Jenei Péter, és az akkor már Menczeles Iván által irányított csapatok, ezt a találkozót Oláh Adrienn góljával a vendég győriek nyerték meg.


A szombati játéknap másik találkozóján, a Haladás-Viktória FC fogadja az egy héttel ezelőtt meglepetésre vereséget szenvedő DVTK-t. A bajnokságban ősszel, Szombathelyen gól nélküli döntetlent játszott a két csapat, míg a tavaszi nyitófordulóban Bianca Sandu büntetőjével nyert a DVTK. A Haladás-Viktóriát minden egyes megszerzett pont közelebb segítheti a bennmaradáshoz, ugyanakkor a vírushelyzet miatt továbbra sincs könnyű helyzetben Székely Tibor, a hazaiak vezetőedzője, akinek a gondjait a betegek mellett elsőszámú kapusa, Bíró Barbara sérülése is szaporítja. A Haladás-Viktória FC hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy élőképes közvetítést ad a mérkőzésről.


A vasárnapi programot a friss kupagyőztes FTC-Telekom és az MTK Hungária találkozója nyitja majd, 14.15-kor. Ezt a mérkőzést a Duna World (M4+) csatorna élőben közvetíti. Jellemző a bajnoki hajrá izgalmára, hogy nem feltétlenül a két legerősebb csapat összecsapása számít a legkiélezettebbnek, ám biztosak lehetünk benne, hogy a bajnoki döntő előtt két héttel, mindkét csapat szeretné megmutatni, hogy jobb a vetélytársnál. A címvédő és az MTK ebben a bajnoki évben – a kupamérkőzést is beleszámítva – háromszor találkozott, mindkét csapat egy-egy bajnokit nyert, míg a kupaelődöntőben a zöld-fehérek bizonyultak jobbnak.


A Simple Női Liga 20. fordulóját az Astra HFC és a Kelen SC üllői mérkőzése zárja majd. A vendégcsapat számára egyszerű a képlet: nyernie kell Szász Ferenc csapata, majd az utolsó fordulóban az ETO ellen is, hogy reménykedhessen a bennmaradásban. A hazaiak nehéz mérkőzést játszottak a hét közben, bár nagy szívvel küzdöttek, sokgólos vereséget szenvedtek a kupadöntőben: bár a vasárnapi meccs esélyeseinek számítanak (a szezon során, korábban, 5–0-ra és 2–1-re nyertek a Kelen ellen) kérdés, mennyit vett ki belőlük a Női Magyar Kupa döntője.

Tabella

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS