Női NB I
A DVTK benyújtotta igényét a bronzpárbajra!
2023. március. 11., 18:51
A DVTK benyújtotta igényét a bronzpárbajra!
A görög Hriszanti Voila szerezte a DVTK első gólját Székesfehérváron
Fotó: dvtk.eu
Nem akármilyen fordulóval kezdődött a Simple Női Liga tavaszi idénye. A tabella élén álló két csapat – az FTC-Telekom és az ETO FC Győr – egyaránt magabiztos, ötgólos győzelmet aratott, de a szombati játéknap további három mérkőzése a DVTK, a Szekszárdi WFC és a KÉSZ-St. Mihály FC sikerével, meglepetést hozott.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A tavaszi szezont megnyitó Újpest FC–FTC-Telekom mérkőzésen a vendég zöld-fehérek a bajnokság legjobb játékosa címre is reálisan pályázó Szabó Viktória találatával szereztek vezetést, a 18. percben, majd a bal lábas középpályás nem sokkal később újra bevette Papp Petra kapuját. A két csapat más célokért küzd, alkalmasint más feltételrendszerben is dolgozhat – egyáltalán nem meglepetés, hogy a kilencven perc során az FTC-Telekom még további négy gólt szerzett. Azt döntse el ki-ki maga, az meglepetése, hogy a pókert Vágó Fanni egymaga terítette ki az asztalra. A Fradi játékos-edzője a négy találattal a góllövőlistán is jelentős előnyre tett szert. Az Újpest erejéből a szépítésre futotta, a lilák egyetlen gólját a télen igazolt ukrán Olena Limar szerezte, rögtön a második félidő megkezdése után.


A Szekszárdi WFC számára világos az a recept, amely a bennmaradást eredményezi: a Tolna megyeiek nem veszíthetnek pontot a közvetlen vetélytársak – elsősorban a Kelen SC és az Újpest – ellen, sőt szükségük lesz még legalább egy, vagy akár két bravúrra is. A mai feladatot hibátlanul abszolválta az eltiltott Micskó Márk helyett (a kispadról, de játékos-edzőként) Tóth Dorottya, valamint Balogh István által irányított csikócsapat. Ezer Anna góljával 1–0-ra győzött a Szekszárd WFC és három pontra megközelítette a MOL Fehérvárt, hatra a KÉSZ-St. Mihályt és a Kelen SC-t.


A papírforma leginkább döntetlent ígért a DVTK és a MOL Fehérvár székesfehérvári találkozója előtt. Erre rácáfolva, nagyon simán nyertek a vendégek. Bém Gábor csapata 11-est hibázott a találkozó elején (pontosabban, Terestyényi Anna bravúrral védett), de a görög Hriszanti Voila, majd a csapatkapitány, Geréd Erika, valamint Nagy Panna eredményességének köszönhetően, a miskolciak gyakorlatilag már a szünet előtt eldöntötték a mérkőzést. A második félidőben Földvári Fanni szépített, az ő gólja állította be az 1–3-as végeredményt.


Győrben az ETO esélyeshez méltóan kezdte a találkozót. Kimaradt helyzetek után az első negyedóra végén a Savanya Csilla beadását egy csel után a kapuba zúdító Süle Dóra törte meg a jeget. A szerdai kupamérkőzés után kissé fáradtnak tűnő vendégek nehezen tartották az ETO gyors támadóit: a 35. percben, szép egyéni akció után Tamila Himics duplázta meg a hazaiak előnyét. Még a fordulás előtt Süle Dóra a hálóba, Öreg Cintia pedig a keresztlécre rúgta a labdát: háromgólos előnnyel fordult az ETO. A második játékrészben még Tiffanyć Cameron és a nem sokkal korábban beállt Sali Rebeka is bevette Schildkraut Fruzsina kapuját, kialakítva az 5–0-s végeredményt.


Szegeden, a Szent Gellért Fórumban a télen jól erősítő St. Mihály FC fogadta a Puskás Akadémiát. A hazaiak sakkoztak a négy légiós hellyel, kezdett Denisa-Larisa Marcea, Milana Knezević, Sanda Malesević és Ivana Trbojević is – így viszont nem Anastasija Krstović, hanem a bizalmat megháláló Csontos Zsanett állt a kapuba. Papp Szidónia duplájával kezdődött a találkozó. Az erdélyi támadó góljainak köszönhetően a 37. percben 2–0-ra vezetett a St. Mihály – de korántsem volt még vége sem a mérkőzésnek, sem az izgalmaknak. Nagy Lilla szépített még a szünet előtt, ám a második félidőben Milana Knezević találata visszaállította a kétgólos különbséget. A Puskás a finn Grönberg révén (69. p.) újra nyílttá tette a meccset, de az ősszel, Felcsúton (1–1) is gólt szerző Milana Knezević második gólja mattot adott a vendégeknek. Zán-Fábián Panna szépített ugyan a 94. percben, de a végig vezető St. Mihály FC megnyerte a találkozót.

A 13. fordulóban egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra, az MTK Budapest üllői vendégjátéka. Az Astra HFC öt napon belül két, szinte teljesen azonos mérkőzést játszott – előbb a kupanegyeddöntőben, majd a bajnokságban.

Szombathelyhez hasonlóan, ezúttal is hamar vezetést szerzett az ellenfél. Sőt, az MTK még gyorsabban gólt lőtt, mint a Haladás Viktória: Ljubov Gudcsenko, a kék-fehérek újonca már a 2. percben kihasználta a védők hibáját és Magyar Judit mellett a hálóba gurította a labdát. A gyorsan jött gól talán kényelmessé tette a bajnoki döntőt célzó vendégeket, talán igaz az is, amit Makrai László mondott a lefújás után: a rossz talajon a képzettebb csapat nem tudta saját, kombinatív játékát játszani.

Újabb párhuzam Szombathellyel, egyenlített az Astra, egy vitatott szituációt követő szöglet nyomán Ebony Madrid vette be korábbi csapata kapuját. Az MTK észbe kapott és Farádi-Szabó Edina – mondjuk így, védhető – lövésével még a szünet előtt megszerezte a vezetést.

A második játékrészben nem esett gól, ugyanúgy, mint Szombathelyen 2–1-re kapott ki az Astra. A lefújás előtti pillanatokban azért adódott még egy párhuzam a kupanegyeddöntőbe: a 91. percben ziccerbe került az Astra, de Vicsek Nóra kihagyta a kínálkozó lehetőséget.

 

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS