Női NB I
A Fradi nyert Győrben, az MTK befogta az ETO-t
2023. április. 23., 11:34
A Fradi nyert Győrben, az MTK befogta az ETO-t
A listavezető FTC-Telekom Győrben lépett egy nagyot a százszázalékos bajnoki cím felé
Fotó: fradi.hu
Négy forduló van még hátra a Simple Női Liga 2022–2023-as kiírásának bajnoki szakaszából. Ha a tabellára nézünk, úgy gondolhatjuk, a fontos kérdésekre (a bajnoki döntő és a bronzpárbaj szereplői, a kiesők) tudunk válaszolni – de még semmi sem dőlt el. Az FTC-Telekom győri győzelmének köszönhetően az MTK Budapest például befogta az ETO-t, de a kék-fehérek számára a hajrára maradtak a legnehezebb mérkőzések, az első két helyen álló csapatok elleni találkozók.

OTP Bank Liga NB I. 18. forduló

Sorsolás
2024. 02. 02. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 03. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 03. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 03. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 04. 15:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 04. 17:30
Paksi FC Stadion

Rangadóval kezdődött a forduló, Szombathelyen a Haladás Viktória a tabellán előtte álló, tavasszal roppant eredményes támadójátékkal kirukkoló St. Mihály FC-t fogadta. Ha a szezon végén elérendő bajnoki helyezéssel kellene a célt megjelölni, mindkét klub a 6. helyet – azaz, a tabellán a mezőny első felébe kerülést – mondhatná. Ezért vívnak hármasversenyt az Astrával, miközben Erdész Fanniéknak három kifejezetten nehéz mérkőzéssel zárul majd a szezon. A Haladás Viktória és a St. Mihály FC összecsapása – az őszi, szegedi 2–2 után – hamisíthatatlan hatpontos mérkőzés lett, amelyen most Markó Edina csapata bizonyult jobbnak.

A Haladás jobban kezdte a mérkőzést – alkalmasint az sem túlzás, hogy a szegediek kicsit a „buszon maradtak” – szinte a középkezdés után Vladulescu került helyzetbe, a 9. percben pedig Németh Adél beadására a hetek óta remek formában játszó Kovács Virág érkezett a hosszú oldalon és a vendégek (egyébként remekül védő) montenegrói kapusa, Anastasija Krstović kapujába rúgta a labdát. A Haladást, ahogy az Astra elleni mérkőzésén, ezúttal is „megijesztette” az előny. Pontatlanná vált a játék, de a főként kontrákra építő szegediek kitűnő csatárai nem tudtak élni a lehetőséggel. A sokáig „csak” 1–0-ra vezető szombathelyiek a hajrához érve növelték előnyüket. A nem sokkal korábban beállt, ex-szegedi Jelena Koprena szöglet nyomán szerzett gólt. A végeredményt a játékba kifejezetten jól beszálló cserecsatár, Feketevízi Tímea állította be, a szintén egykori szegedi Nagypál Fatima átadásából, a 86. percben.


A MOL Fehérvár az eddig lejátszott tavaszi fordulókban egyetlen mérkőzést tudott megnyerni, a Kelen SC elleni összecsapást. Igaz, annak volt a legfontosabb tétje, a biztos bennmaradás. Az Astra HFC elleni találkozó előtt arra lehettünk kíváncsiak, sikerül-e kitörni ebből a körből – nem sikerült.

A találkozó elején egy szabadrúgást követő kapu előtti kavarodásból Erdész Fanni szerzett gólt. Ez, a 9. percben született találat lett a mérkőzés egyetlen gólja, a folytatásban az Astra számára sokkal inkább az eredmény tartása, mintsem az előny növelése lett fontos, a Vidi pedig nem, hogy gólig, helyzetig sem nagyon jutott. A fehérváriak tavasszal a Kelen SC-nek rúgott két gólon kívül mindössze kétszer mattolták az ellenfél kapusát – mindkétszer Földvári Fanni, átlövésből.


A Simple Női Liga-tagság megőrzéséért folytatott küzdelemben a Szekszárdi WFC számára a bajnoki hajrá minden mérkőzése az „utolsó szalmaszálat” jelenti – még akkor is, ha esélyesebb csapat érkezik vendégségbe. Makrai László, az MTK Budapest vezetőedzője fiatal tizenegyet küldött pályára – nem játszott Zágor Bernadett és a kispadra került Vajda Orsolya, Farádi-Szabó Edina, valamint a fehérorosz Ljubov Gudcsanka is. A „csikók” pótolták a rutinosabb játékosokat: Bokor Blanka a 33. percben olyan gólt fejelt a tizenhatos vonalától, amely a forduló legszebb találatai közé is bekerülhet. Bár a szekszárdi csapatnak is voltak lehetőségei, a napokban 17. születésnapját ünneplő Vas Hajna, valamint a görög Maria Palama által parancsnokolt védelem ezt a kilencven percet is lehozta kapott gól nélkül. A hajrában a sérülése utáni első gólját szerző Vachter Fanni állította be a végeredményt.

A Szekszárdi WFC-nek továbbra is 7 pontja van, hat ponttal marad le a már bennmaradó helyen tanyázó Kelen SC-től és MOL Fehérvártól. Micskó Márk csapata a szezon végéig Szegedre és Szombathelyre utazik, valamint fogadja az Újpestet és a DVTK-t.


A sereghajtó Újpest FC-nél vendégeskedő DVTK nagyon hamar, már a találkozó 2. percben előnyt szerzett a tavasszal harmadszor eredményes Hriszanti Voila találatával. A DVTK a folytatásban is fölényben futballozott, az egyre kilátástalanabb helyzetben levő Újpest nem tudta megnehezíteni a borsodiak dolgát. Sain Anna, majd Nagy Lilla még az első félidőben tovább növelte a diósgyőri lányok előnyét – a szünetre gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A második játékrész elején Oláh Adrienn és Mikó Erika révén két újabb gólt lőtt a DVTK – utóbbi találatával, az 55. percre kialakult az 5–0-ás végeredmény. A DVTK a szezon során egyszer, szeptemberben a Kelen SC ellen szerzett ennél több gólt, akkor hatot.   


A Kelen SC 13 pontot szerzett az őszi szezonban – a téli szünetben szinte mindenki egyetértett abban, hogy ez valószínűleg elég lesz a bennmaradáshoz. A vélemény tartható, mert a kelenföldiek eddig valamennyi tavaszi mérkőzésüket – közte a Szekszárdi WFC és a MOL Fehérvár elleni hazai találkozókat – elveszítették, de úgy tűnik, az új szezonban is NB I-es csapatuk lesz. A szerdai kupadöntőre készülő Puskás Akadémia ellen sem szerzett pontot a Kelen, de abszolút „vállalható” meccset játszott – még úgy is, hogy Halászi Kinga fél szemmel már az ETO elleni, szerdai párharcra hunyorított, illetve öt sárga lapja miatt nem játszhatott a vendégek középpályás-játékához sokat hozzátevő Kovács Eszter sem. A három pontról egy öngól döntött, a 14. percben Ramor Korinnáról került saját kapujába a labda.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS