Női NB I
A hét meglepetése a szekszárdi hetes
2023. május. 07., 09:55
A hét meglepetése a szekszárdi hetes
A szekszárdi lányok nyolc napon belül második remek mérkőzésüket játszották
Fotó: Szekszárdi WFC
Pénteken izgalmas mérkőzésen osztozott meg a pontokon a Haladás Viktória és a DVTK, nem bírt egymással a MOL Fehérvár és a St. Mihály, minimális különbséggel nyert csak az MTK Kelenföldön, de a forduló meglepetése kétségtelenül az, hogy a kiesőhelyen álló csapatok csatájában a Szekszárdi WFC hét gólt lőve hagyta állva az Újpest FC-t.

OTP Bank Liga NB I. 20. forduló

Sorsolás
2024. 02. 10. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 10. 15:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 10. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 11. 12:30
Paksi FC Stadion
2024. 02. 11. 14:45
DVTK Stadion
2024. 02. 11. 19:45
ZTE Aréna

A tulajdonképpen már hagyományosan pénteken játszott szombathelyi bajnokin a két csapat „keretbe foglalta” a mérkőzést. Ana Maria Vladulescu szemfülességének köszönhetően a hazaiak már az első percben vezettek, a DVTK pedig – a tavasszal roppant gólerős Voila Hriszanti találatával – a lefújás előtt nem sokkal egyenlített. A mérkőzés érdekessége, hogy a Haladás Viktória közösségi média oldala is azzal járja tudósítását, hogy „a vasiak győzelmet szalasztottak el” és Bém Gábor is azt nyilatkozta a DVTK médiának, hogy „a ziccerek alapján meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Két pontot Szombathelyen hagytunk.” Aligha jár messze az igazságtól, aki úgy gondolja, a döntetlennel egyik csapat sem elégedett.


A Kelen SC nem szerzett tavasszal – nyolc mérkőzésen – pontot, de érdemes arra is figyelni, hogy Kun István csapata a legutóbbi négy találkozóján, közte az FTC-Telekom elleni összecsapáson, soha nem kapitulált egygólosnál nagyobb különbséggel.

Az MTK Budapest bő negyedóra játék után, a kapu előtti kavarodásban elé pattanó labdából gólt lövő Bokor Blanka révén szerzett előnyt. Ramor Korinna azonban egy szöglet után még a szünet előtt egyenlített – a fordulás után „újrakezdődött” a mérkőzés. Az 52. percben Farádi-Szabó Edina lőtt picit talán szerencsés – a védőn megpattanó – lövéssel gólt, a folytatásban pedig hiába voltak helyzetei a kék-fehéreknek, az eredmény már nem változott.


Székesfehérváron lelkesen gyűrte egymást a két csapat, de hiába volt az egyik oldalon Földvári Fanninak ígéretes, majd Simon Franciskának a kaput alig elkerülő lövése, a másik oldalon pedig a szegedieknek a keresztlécet forgácsoló és Terestyényi Annát bravúrra késztető lövése, gólt nem láthattak a nézők. Ahogy Szombathelyen, úgy itt sem lehet igazán elégedett egyik csapat sem a döntetlennel – a szegediek a legutóbbi három meccsükön nem tudtak nyerni és ebből kétszer nem szereztek gólt, a Vidi pedig még nem ünnepelheti, hogy matematikailag is bennmaradt a Simple Női Ligában.


Az Újpest FC egy héttel ezelőtt legyőzte a Haladás Viktóriát és miután a szekszárdi lányok is jól futballoztak Szegeden, két bizakodó csapat várhatta azt a találkozót, amely a tabella utolsó két helyén állók számára az utolsó szalmaszálat jelenthette. A lehetőséggel a hazaiak éltek jobban, a szünetre Ezer Anna és Nagy-Cseke Vivien találataival kétgólos előnyt szerzett Micskó Márk csapata, amely azután a fordulás után öt újabb gólt (Nagy-Cseke Vivien, Kovács Zsófia, Acsádi Petra, Ezer Anna, Kiss Gabriella) lőve gázolt át vetélytársán. Az Újpest a bajnokság során újonc csapattól nem kapott még hét gólt (a szegedi ötös volt a legtöbb, de ott négyet lőttek „cserébe” Szalontai Georgináék), a Szekszárdi WFC pedig annyit rúgott szombaton, mint a játéknap hat másik csapata, a MOL Fehérvár, a St. Mihály FC, a Kelen SC, az MTK Budapest, az ETO FC és az Astra HFC – összesen.


A győri ETO–Astra mérkőzés kapcsán az első fontos hír, hogy – annak ellenére, hogy Kalmár Petra játékvezető a viharos időjárás miatt kétszer is félbeszakította a találkozót és az öltözőbe küldte a játékosokat, sikerült befejezni, sérülések, nagyobb baj nélkül megúszni a találkozót. A győri klub közösségi média oldalának beszámolója szerint „szinte el sem kezdődött a mérkőzés, de már félbe is szakadt, mert a 4. percben óriási zápor zúdult a pályára”. Közel negyedóra múlva tértek vissza a játéktérre a csapatok, melyen tócsákban állt a víz a lezúdult hatalmas mennyiségű eső miatt. A „vízilabdában” is a hazaiak jártak az élen, hiszen több helyzetet is kialakítottak, amelynek megkoronázásaképpen Süle Dóra huszonöt méterről lőtt a jobb felső sarokba. Az első félidő további részében is a győri együttes játszott fölényben, de további találat nem született.  A fordulás után Öreg Cintia iramodott meg a jobb szélen, beadása után Tiffany Cameron cselezte ki védőjét, de óriási helyzetben Magyar Juditot, a vendégek jól helyezkedő kapusát találta telibe. A 63. percben ritkán látható nagy gólt láthattak a kilátogató szurkolók: Savanya Csilla huszonhat méterről, ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. A 67. percben egy szemre is tetszetős hazai akciót követően Németh Loretta bal oldali beadására Kocsán Petra érkezett jó ütemben és közelről a kapuba lőtt. Néhány perccel később heves zivatar és villámlás miatt a játékvezető újra megszakította a mérkőzést. Miután újra a játéké lett a főszerep a 80. percben Savanya Csilla bal oldali beadását Siklér Kinga passzolta közelről a hálóba.  

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS