Női NB I
A Kelen SC közelebb lépett a vetélytársakhoz
2021. április. 25., 18:49
A Kelen SC közelebb lépett a vetélytársakhoz
A Simple Női Liga 18. fordulójának két, vasárnapi mérkőzése közül a tabellán elfoglalt helyezések alapján az Astra HFC és a DVTK Üllői mérkőzése számított rangosabbnak, ám a kiesés elkerüléséért vívott harc talán több figyelmet irányított Csepelre, ahol a Kelen SC fogadta a St. Mihályt.

A szegedi csapat nehéz helyzetben készült a találkozóra. Két kapusa közül Csontos Zsanett egészségügyi okból maradt távol, és Tamara Skorič sem léphetett pályára. Helyükre mezőnyjátékos, Sladjana Mičič állt a kapufák közé. A hazaiak szempontjából remekül kezdődött a mérkőzés, Tatai Krisztina, bal oldali szöglet nyomán, már az 1. percben vezetéshez juttatta a Kelent. A vendégek Jelena Koprena révén hamar, az első félidő közepén egyenlíteni tudtak, de a Kelen is gyorsan reagált: Barkóczi Bernadett találatával újra a zöldeknél volt az előny. A 42. percben aztán meg is fogyatkozott a vendégcsapat: Juhász Enikő kapott piros lapot. Így, a St. Mihály gól- és emberhátrányban ment a szünetre az öltözőbe.

A szegedi csapat tartását dicséri, hogy nem adta fel. A vb-t is megjárt, jamaikai Marlo Sweatman az 51. percben egyenlíteni tudott, de a folytatás már egyértelműen a Kelené volt. A mérkőzés utolsó negyedében Árvay Hanna (68. p.), Ács Krisztina (71. p.) és Bernhardt Bernadett (73. p.) góljai tették fölényessé a Kelen győzelmét. Az 5–2-es sikerrel a kelenföldi csapat közelebb lépett az alsóházi csapatokhoz, a hátránya most 4 pont a 6. helyezett St. Mihály és a 7. helyezett ETO mögött.


Az Üllőn játszott rangadó két csapata legutóbb március utolsó napján a Női Magyar Kupa elődöntőjében találkozott Miskolcon. Ott az Astra nyert, most viszont minden fordítva történt.

A DVTK talán legjobb tavaszi meccsét produkálta, még úgy is, hogy csapatkapitánya, Vachter Fanni hiányzott a csapatból. Siobhan Higgins és Bianca Sandu góljaival már a szünetre kétgólos előnyt szereztek a vendégek, akik a második félidő elején újabb gólt lőttek, ezúttal Hanna Barker révén.

Az Astra nem játszott jól, a DVTK sokkal többet kezdeményezett, a szórványos hazai támadásoknál pedig alig-alig sikerültek az utolsó passzok. Vicsek Nóra ennek ellenére szépíteni tudott, ám nem marad meg a lefújásig a kétgólos különbség: a 84. percben, egy szöglet után, Nádudvari I Annáról a saját kapujába pattant a labda. A DVTK 4–1-re nyert, és miután 10 pont az előnye a 4. helyezett Astrával szemben, már biztos, hogy a miskolci csapaté lesz a pályaelőny a bronzpárbajban.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS