Magyar Kupa
A Nyíregyháza Spartacus kiütötte a Lokit
2022. augusztus. 15., 09:34
A Nyíregyháza Spartacus kiütötte a Lokit
A Szpari a hétvége legjobb teljesítményével lépett a harmadik fordulóba
Fotó: Nyíregyháza Spartacus/via facebook
Ha meglepetések nem is, azért váratlan eredmények születtek a Simple Női Kupa 2. fordulójában. Az élre a Nyíregyháza Spartacus–DVSC-DEAC (8–0) találkozó kívánkozik, figyelemmel arra is, hogy az előzetes bajnoki esélylatolgatások ezt a két csapatot tartják a Keleti csoportban a Soroksár SC legfőbb vetélytársának.

A Simple Női Kupa második fordulójának mezőnyéből a Pápai ELC lépett először tovább, miután az ajkai csapat lemondta kettejük mérkőzését. Szombaton délelőtt a Zalaegerszegi TE aratott tekintélyt parancsoló győzelmet – Harsányi Andreáék hétgólos sikere után érdemes talán ismét a bajnokságra pillantani és azt jelezni: a Nyugati csoportban a ZTE lehet a feljutás egyik esélyese. A Pergelné Kalamár Andrea által irányított csapat PVSK elleni sikeréből Hargas Annamária és Vitusz Nikoletta két-két találattal vette ki a részét.

A rendes játékidőben nem bírt egymással az FC Hatvan és a Monori SE – az egyik oldalon Janik Vivien (28. p.), a másikon Pirót Terézia (65. p.) szerzett gólt. A szétlövésben viszont jobbnak bizonyultak a vendégek, ezzel Fehér Tamás együttese jutott be a harmadik fordulóba.

Ha az talán nem is meglepetés, hogy a Nagy Panna elvesztése után két kiváló támadóval, Víg Klaudiával és Szerb Katalinnal erősítő Nyíregyháza Spartacus legyőzte a már egy héttel ezelőtt, a Kazincbarcika elleni rajton is küszködő Lokit, a végeredmény, a gólkülönbség mindenképpen váratlan. A hazai csapat lendületesen, gólratörően futballozott, Víg, Szerb és Murák-Tóth találataival már a szünetre háromgólos előnyt szerzett – kizárólag azért nem mondhatjuk, hogy eldöntötte a mérkőzést, mert Krascsenics Csilla csapata egy hete is háromgólos hátrányból fordított. Ezúttal viszont Csábi Bianka rögtön a térfélcsere után újabb gólt szerzett – ezzel tényleg eldőlt a továbbjutás, de a folytatásban még a Diósgyőrből érkezett Víg Klaudia lőtt újabb két gólt, valamint Urai Bianka és Novák Panna is betalált.

Budaörsön sem a hazai siker ténye váratlan, inkább az, hogy Horváth Ferenc együttese az óriási melegben, műfüvön, mennyire simán nyert a nyáron Csolti Réka, Németh Andrea, Gula Eszter, Folk Zsuzsanna és Ráporti Laura érkezésével sokat erősödött Csepel FC ellen. A Budaörsben Kardosi Blanka duplázott, illetve gólt szerzett Kajdy Janka és Fábián Rebeka is.

Az Azul Verde (Metis) hátrányból fordítva nyert a Vasas Kubala Akadémia ellen. Turcsányi Vanda találatának (11. p.) köszönhetően, a hajrá tíz percéig a piros-kékek álltak továbbjutásra, de előbb Domján Boglárka, majd a 90. percben Németh Flóra (a Werder Bremenben játszó válogatott védőnk, Hanna ikertestvére) szerzett gólt.

A Soroksár SC esélyeshez méltóan, magabiztosan nyert a gyakorlatilag csak saját nevelésű játékosokkal felálló Budapest Honvéd ellen (7–1).

A Gyulai Amazonok gárdája hét gólt lőve lépett tovább (a hétből négyet a 2007-es születésű, 15 éves Pribék Andrea vágott!), de talán nem felesleges arra is felhívni a figyelmet, hogy az NB-s bajnokságban nem szereplő jánoshalmai Arany Bácska – a múlt heti, Szolnoki MÁV elleni 8 után – ezúttal négy gólt lőtt másodosztályú ellenfele kapujába. Szaniszló Nikoletta, a jánoshalmaiak 19 esztendős támadója a legutóbbi négy után most három gólt lőtt – a góllövőlista éllovasaként búcsúzik a kupától. Lám, megannyi rejtett értéke, tehetsége van női futballunknak!

Simple Női Kupa, 2. forduló: Pápai ELC–FC Ajka 3–0 jn., ZTE FC–PVSK 7–0, FC Hatvan–Monor 1–1, 11-esekkel 4–5, Nyíregyháza Spartacus–DVSC-DEAC 8–0, Budaörs–Csepel FC 4–0, Azul Verde–Vasas Kubala Akadémia 2–1, Budapest Honvéd–Soroksár SC 1–7, Arany Bácska Egyesület–Gyulai Amazonok 4–7.

A hétvégén, vasárnap kerül sor a kupa 3. fordulójára. A párosítás: Pápai ELC–Azul Verde; Zalaegerszegi TE–Budaörs; Gyulai Amazonok–Soroksár SC; Monor SE–Nyíregyháza Spartacus. Az innen továbblépő négy csapat jut a „főtáblára”, csatlakozva a Simple Női Liga tizenkét sportszervezetéhez.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS