Női NB I
A nyugati rangadó a Simple Női Liga 17. fordulójának slágere
2021. április. 16., 12:33
A nyugati rangadó a Simple Női Liga 17. fordulójának slágere
A szombathelyi Haladás-Viktória és a győri ETO FC mérkőzése a tabella helyezéseitől függetlenül is rangadó
Fotó: Haladás-Viktória/Vas Népe
Hosszú hétvégét tart a női labdarúgás elitje, a Haladás-Viktória FC és az ETO FC Győr már pénteken pályára lép. Két találkozót játszanak szombaton, míg a Női Magyar Kupa döntőjében is találkozó két csapat, az Astra HFC és az FTC-Telekom meccsére vasárnap kerül sor.

A három teljes kört játszó Simple Női Ligából öt forduló van még hátra, ezeken a mérkőzéseken derül ki, mely két csapat játszhat a bajnoki döntőben és a bronzpárbajban, illetve ki az, aki egyenes ágon búcsúzik az élvonaltól, valamint mely gárda lesz az NB II második helyezettjével osztályozót vívó 7.

A bajnoki tabella első felében tisztább a kép, a listavezető MTK Hungária FC és a kék-fehéreket üldöző FTC-Telekom menetel a döntő felé, és az is óriási meglepetést jelentene, ha nem a DVTK és az Astra HFC játszhatna majd a bronzéremért.

A tabella alsó felében viszont óriási a tülekedés – tulajdonképpen még bármi lehetséges, hiszen az 5-6-7. helyezett csapat között egyetlen pont a különbség és a jelenleg sereghajtó Kelen SC-nek is van még esélye befogni valamely vetélytársát.

A hétvégi forduló nyitányaként, Szombathelyen, az új Haladás Sportkomplexumban rendezendő „nyugati rangadó” igazi „hatpontos” mérkőzésnek ígérkezik, amely után a győztes kicsit fellélegezhet. A vendég ETO remekül kezdte a tavaszi szezont, négy mérkőzésén 7 pontot gyűjtött, csak a listavezető MTK Hungária ellen szenvedett vereséget. A Haladás-Viktória FC három ponttal kevesebbet gyűjtött tavasszal, mint az ETO, de még így is őrzi előnyét a télen alaposan megerősödött zöld-fehérekkel szemben.

A mezőny második felébe tartozó csapatok közül az előttünk álló öt fordulóban a Haladás-Viktória találkozik még az ETO-val (o), az MTK Hungáriával (o), az FTC-Telekommal (i), a Diósgyőrrel (o), végül a St. Mihály FC-vel (i). Az ETO a 17. fordulóban a Haladáshoz látogat, majd következik az FTC-Telekom (o), a DVTK (i), a St. Mihály FC (o), végül a zárófordulóban a Kelen SC (i).

A St. Mihály FC szombaton az éllovas MTK Hungáriánál vendégeskedik, majd a bajnoki hajrában a Kelen SC (i), az Astra HFC (o), az ETO FC Győr (i) és a Haladás-Viktória (o) lesz a szegediek ellenfele, azaz a sárga-pirosak is találkoznak még valamennyi közvetlen vetélytársukkal.

A kvartettből a jelenleg legnehezebb helyzetben levő Kelen SC szombaton Miskolcra, a DVTK-hoz utazik. A két csapat találkozott már tavasszal, akkor, Női Magyar Kupa mérkőzésük döntetlenre végződött a rendes játékidőben. A folytatásban a Kelen SC a St. Mihályt fogadja, majd a szezont az MTK Hungária (i), Astra HFC (i) és az ETO FC Győr (h) elleni mérkőzésekkel zárja.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS