Női NB I
A Puskás Akadémiát fogadja az FTC-Telekom
2023. október. 19., 11:43
A Puskás Akadémiát fogadja az FTC-Telekom
Péntektől vasárnapig rendezik a Simple Női Liga 8. fordulóját. A listavezető FTC-Telekom a Puskás Akadémiát fogadja a Kocsis Sándorról elnevezett sportközpontban.

A forduló nyitómérkőzését a Haladás Viktória és az ETO FC játssza, Szombathelyen. A házigazdát továbbra is sérüléshullám sújtja, legutóbb Feketehévízi Tímea bokaszalagja szakadt el. Kiss-Lantos Hanna, Kránicz Viktória és Csejtei Emília sem bevethető. Markó Edina csapata a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, a Puskás Akadémiától és az FTC-Telekomtól, két erősebb csapattól kapott ki. Az ETO eddig hibátlan mérleggel rendelkezik, 36 gólt ért el az első hét fordulóban, ami jobb, mint ötös átlag. Öt bajnokiján eddig nem kapott gólt. A mérkőzés pénteken 16.00 órakor kezdődik.

A nap másik találkozóján, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia pályáján játszik egymással a Budaörs és az MTK. Az újonc eddig még nem szerzett pontot, mindegyik mérkőzését elveszítette. Az MTK a legutóbbi fordulóban, tévés mérkőzésen, értékes győzelmet aratott Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen. A kék-fehérek a bajnoki helyezésükhöz képest kevés gólt szereztek eddig, szinte egyszemélyes a támadójátékuk, kérdés, mire mennek a Budaörs ellen. Ez a mérkőzés 19.00 órakor kezdődik.

Szombaton három meccset is játszanak, az elsőn, már délelőtt 11.00-kor a Fehérvár FC a Szekszárdi WFC-t fogadja. A hazaiak az első fordulóban 4-2-re megverték a Budaörsöt, de azóta nem szereztek pontot. A szekszárdiak viszont az elmúlt fordulókban, amikor hasonló játékerejű csapatokkal találkoztak, javítottak. A legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtöttek.

Délután két órakor kezdődik Kőbányán az FTC-Telekom és a Puskás Akadémia összecsapása. A vendégek fájó vereséget szenvedtek a múlt héten az MTK-tól, de még a harmadik helyen állnak. A zöld-fehérek a múlt héten még bajnokit is megnyertek, bepótolták szeptemberben elhalasztott mérkőzésüket is, így átvették a vezetést a tabellán, jobb gólkülönbségükkel.

A nap utolsó Simple Női Liga-mérkőzésén a KÉSZ-St. Mihály-Szeged és a Soroksár csap össze a szegedi Szent Gellért Fórumban. Mindössze két pont a különbség a két csapat között, ha a házigazda nyer, megelőzi fővárosi riválisát. A találkozó 14.30-kor kezdődik.

Vasárnapra egy mérkőzés marad, az Astra HFC Üllő a Diósgyőrt fogadja, ugyancsak 14.30-tól, saját pályáján. Mind a két csapat győzött az előző fordulóban, mind a kettő 3-1-3-as mérleget produkált eddig, egyaránt tíz pontjuk van. Szoros meccs várható. 

(Fotó: Fradi.hu)

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS