Női NB I
A Simple Női Liga 12. fordulója mozgóképeken és számokban
2021. november. 22., 21:26
A Simple Női Liga 12. fordulója mozgóképeken és számokban
A szombathelyi lányok a "hajrá bajnokai" az utóbbi hetekben
Fotó: Marlo Sweatman/via Facebook
Mindössze tizenegy gól született a Simple Női Liga idei utolsó, 12. fordulójában. AZ ETO támadói voltak a legszorgalmasabbak, ők több gólt szereztek a hétvégén, mint a további hét csapat játékosai összesen. Persze, ezen kívül is akadt még, számos érdekesség szombaton, illetve vasárnap.

Miután a hétvégén a 2021–2022-es bajnokság őszi idényének zárófordulóját játszották a csapatok, vagy ami talán ennél is fontosabb, a mezőny túl van már a ligarendszerű bajnoki szakasz felén, érdemes ebből a szempontból is nézni a hónapokra megmerevedő tabellát. Bár vár még ránk annyi forduló, hogy ne legyen elképzelhetetlen egy „rakétázás” (vagy éppen zuhanás), a jelenlegi pontszámok alapján három részre szakadt a mezőny. A papírforma azt ígéri, hogy a bajnoki döntő két helyéért a három jelenlegi dobogós, a vetélytársakkal szemben lépéselőnyben levő FTC-Telekom (28 pont), valamint az ETO FC Győr (24) és az MTK Budapest (23) harcol majd tavasszal. A tabellán négy (!) csapatnak van közel azonos, vagy hasonló esélye a bronzpárbajt (azaz a bajnoki bronzérem lehetőségét) kínáló 4. helyre: a Haladás-Viktória FC-nek (15 pont), a DVTK-nak (15), a Puskás Akadémiának (12) és az Astra HFC-nek (12). Az újonc Soroksár SC kicsit lemaradt a középmezőnytől (5 pont), de nem reménytelen a helyzete.

Tabella

Három sorozatról érdemes beszélni a 12. forduló kapcsán. Az FTC-Telekom nyolc győzelemből álló – szeptember 7-én, a Soroksár SC elleni halasztott mérkőzésen kezdődött – hibátlan sorozata szakadt meg Szombathelyen. Tekintettel arra, hogy a Fradi döntetlent játszott, a veretlen széria természetesen folytatódik, átnyúlik a tavaszra.


Az Astra HFC a Puskás Akadémia elleni, hazai győzelemmel kezdte a bajnokságot, a következő fordulók mérkőzései viszont kevésbé sikerültek az üllőiek számára. Bár a mutatott játék már korábban is ígérte a sikert, igazi fordulatot a Soroksár elleni döntetlen hozott, amelyen Vidács Krisztina fejesgóljával a 86. percben mentett pontot az Astra HFC. A legutóbbi hat fordulóban az Astra mindössze egyszer szenvedett vereséget – Szombathelyen 2–1-re győzött a Haladás.


A harmadik sorozat a Haladás-Viktóriáé. „Csak” három mérkőzéses, de annál érdekesebb. Székely Tibor csapata a legutóbbi három fordulóban kivétel nélkül az utolsó öt percben szerzett olyan gólt, amellyel pontot, vagy pontokat tudott szerezni. A 10. fordulóban Urbán Viktória találata (86. perc) győzelmet hozott az Astra ellen, a 11. fordulóban Anamaria Vladulescu gólja (87. p.) döntetlent ért Diósgyőrben, most a hétvégén pedig Marlo Sweatman egyenlített (86. p.) az FTC-Telekom ellem. A jamaikai középpályás szerzett már hasonló gólt a szezonban, a 4. fordulóban a 90. percben egyenlített a DVTK ellen. Ez összesen négy mérkőzés, az őszi szezon egyharmada.


Szőcs Réka ebben a fordulóban sem kapott gólt, a 98-szoros válogatott kapusnak ez, a Soroksár SC elleni találkozó már a hatodik „clean sheetje”, azaz hibátlan mérkőzése volt a szezonban. Azaz: a 32. születésnapját a napokban ünneplő kapus a mérkőzések pont felén nem kapott gólt. Aligha csodálható, hogy az őszi szezonban az ETO kapta a legkevesebb gólt (11), megelőzve az FTC-Telekomot (13) és az MTK Budapestet (17). Abban viszont a Fradi a csúcstartó, hogy a 12 bajnokin már 3 kapus állt a háló előtt: Chandra Bednar, Halla Petra és Horváth Katalin. (A negyedik, Barti Luca pedig kispados volt a nyitófordulóban az MTK ellen, azóta viszont Soroksárra igazolt.)


 

 

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS