Női NB I
A Simple Női Liga 15. fordulójának érdekességei, góljai
2023. március. 28., 18:43
A Simple Női Liga 15. fordulójának érdekességei, góljai
Az Astra és az Újpest üllői mérkőzését magabiztosan nyerte meg a hazai csapat
Az MLSZ TV stábja elkészítette a női élvonal 15. fordulójának gólösszefoglalóit. A gólok mellé, néhány érdekességet is kínálunk a bajnokság harmadik tavaszi fordulójának mérkőzéseiről.

Tizenhét gólt láthattak a nézők a Simple Női Liga 15. fordulójában. Ez lényegesen kevesebb, mint a tavaszi nyitóforduló huszonhat, illetve a 14. forduló 30 gólja. A mérkőzésenkénti gólátlag így is majdnem eléri a hármat – ebben nagy szerepe van annak, hogy az FTC-Telekom hetessel zárta a hetet.


A forduló különlegessége, hogy valamennyi találkozón csak az egyik csapat szerzett gólt. A mérleg öt hazai és egy idegenbeli (MTK Budapest) győzelem – döntetlen nem volt a hétvégén.


Három csapat van a Simple Női Ligában, amely a tavaszi bajnoki mérkőzéseken még százszázalékos: nem meglepő, hogy épp a három dobogós, az FTC-Telekom, az ETO FC Győr és az MTK Budapest. Az Újpest FC az egyetlen gárda, amely viszont még nem szerzett pontot.


A forduló legfiatalabb gólszerzője Lovász Emma, az Astra HFC 2003. július 24-én született támadója. Érdekesség, hogy ebben a fordulóban egyetlen utánpótlás korú játékos sem talált a kapuba a Simple Női Ligában.


A forduló visszatérője, egyben újonca, Túróczy Anna az FTC-Telekom 2007. április 4-én született szupertehetsége, aki legutóbb 2021 őszén játszott bajnoki mérkőzést, hosszú sérüléséből felépülve lépett újra pályára. Déja vu érzésünk lehet, mintha Fenyvesi Evelinről lenne szó…


Remek igazolásnak bizonyul az MTK számára a fehérorosz Ljuba Gudcsenko! A 31 éves támadó a tavaszi nyitófordulóban, az Astra ellen az MTK első gólját lőtte, a DVTK ellen Zágor Bernadett nyitógólja az ő beadásából született, szombaton pedig a mérkőzés egyetlen találatát gurította Csontos Zsanett kapujába.


A Szekszárd WFC elleni találkozón hét játékos – Csányi Diána, Szabó Viktória, Papp Luca, Alesia Garcia, Vágó Fanny, Biljana Bradić és Czellér Dorka – szerezte az FTC-Telekom hét gólját. Tavasszal rajtuk kívül Hanna Barker, Pusztai Sára és Nagy Viktória is betalált már: azaz – eddig – épp egy csapatnyi mezőnyjátékos szerzett gólt 2023-ban a Fradiban.


Az ETO FC Győr abban különleges, hogy Borok Dorina (valamint a néhány percre a helyére állt Török Noémi – nem kapott még gólt tavasszal. Az ETO „clean sheet” szériája ráadásul már ötmérkőzéses, ide kell számolnunk az ősz utolsó két bajnokiját is.


A Simple Női Liga 15. fordulójának valamennyi mérkőzését női játékvezető dirigálta. Kulcsár Katalin, Urbán Eszter, Hegyi Eszter, Bálint Kata, Kalmár Petra és Kovács Fanni fújta a sípot a hat találkozón, miközben a hozzájuk hasonlóan kiváló Sipos Katalin, Bognár Réka és Alafi Beatrix ezúttal más feladatot kapott.

 

 

 

 

 

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS