Női NB I
Álomcsapat és legek a Simple Női Ligából
2021. május. 20., 16:52
Álomcsapat és legek a Simple Női Ligából
Szil Tünde (zöldben) az egyik, aki a szezon során egy mérkőzésen négy gólt tudott szerezni
A legutóbbi hétvégén befejeződött a Simple Női Liga 2020-2021-es szezonjának alapszakasza. A bajnokság, amelynek az MTK Hungária és az FTC-Telekom közül valamely csapat második győzelméig tartó párbaját követően – egy év kihagyás után – újra bajnokot avathatunk, az eddig lejátszott 21 fordulóban is számos érdekességet kínált. Ezek között szemezgettünk.

Az alapszakasz legtöbb gólját a Ferencváros játékosa, Vágó Fanni szerezte, szám szerint 26-ot, de a bajnoki döntőben akár meg is előzheti őt a második helyen álló Pápai Emőke. Az MTK-Hungáriában szereplő 17 éves támadó 23 találatnál jár.

A játékosok teljesítményét posztok szerint értékelő Instat-index alapján kialakult az alapszakasz „álomcsapata”:

Kapus: Samu Anna (MTK)
Balhátvéd: Szabó Viktória (Ferencváros)
Belső védő: Melisa Hasanbegović (Ferencváros)
Jobbhátvéd: Mosdóczi Evelin (Ferencváros) 
Védekező középpályás:
Elizabeth Brandon (Ferencváros)
Bal középpályás: Hanna Marie Barker (DVTK)
Középső középpályás: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
Jobb középpályás: Czellér Dorottya (Ferencváros)
Csatárok: Vágó Fanni (Ferencváros), Pápai Emőke (MTK), Biljana Bradić (DVTK)

Ezen számítás alapján a női NB I mezőnyének legjobb légiósa az amerikai Hanna Marie Barker, aki a DVTK-ban a szezonban átlagosan 91 percet lépett pályára. De nem ő játszotta a legtöbbet, hanem a Szent Mihály labdarúgója, Szil Tünde, aki átlagosan 95 percet töltött a pályán. A kapusok közül Lavinia Boanda (Haladás-Viktória) rendelkezik ugyanennyi játékperccel.

A legpontosabban Melisa Hasanbegović (Ferencváros) és Nagy Ágnes (MTK) passzolt, mindketten 92%-ban adták jó helyre a labdát, igaz, hogy előbbi 76, utóbbi 39 alkalommal próbálkozott.

A Ferencváros az egyéni mellett a csapat szintű statisztikákat is uralja: a zöld-fehérek szerezték a szezon legtöbb gólját (67-et) és ők is próbálkoztak a legtöbbször lövéssel (386 alkalommal). De a legtöbb passz (több mint 13 000) és a legkevesebb labdavesztés (300-zal kevesebb, mint a csapatonkénti átlag) is az övék volt.

A legtöbb csellel viszont a Kelen SC próbálkozott (több mint 3600 alkalommal). E téren kiemelkedik az MTK is, amely több mint 1700 sikeres cselt (52 %) mutatott be.


A szezon leghosszabb győzelmi sorozata az MTK Hungáriáé, 9 mérkőzéses, az alapszakasz élen végzett csapat a 11–19. fordulóban minden mérkőzését megnyerte.

Ellenpólusként, a leghosszabb vereségi széria a Kelen SC-é, ez is 9 mérkőzés, a 9–17. fordulóban.

Az alapszakaszban a legtöbb mérkőzést az MTK Hungária nyerte meg, 18-at. (Az FTC-Telekom 17-et.)

A legkevesebb vereség az FTC-Telekomé, egyetlen egy, az MTK Hungária ellen. Itt az „ezüstérmes” az MTK Hungária, 2 vereséggel – mindkét találkozón a Ferencváros győzte le a kék-fehéreket.

A legkevesebb mérkőzést a Kelen SC és a St. Mihály FC nyerte, mindkettő 3-3-at. Érdekesség, hogy a St. Mihály FC még egy kategóriában első, a szegedi csapat játszotta a legtöbb döntetlent, hatot, így végzett hat ponttal a Kelen SC előtt.

A valamikori „kétpontos” rendszerben (amelyben a győzelem két, a döntetlen egy pontot ért), így alakult volna a tabella: 1. MTK Hungária FC 37 pont; 2. FTC-Telekom 37 pont; 3. DVTK 27 pont; 4. Astra HFC 21 pont; 5. ETO FC Győr 15 pont, 6. Haladás-Viktória 13 pont; 7. St. Mihály FC 12 pont, 8. Kelen SC 6 pont.

Az MTK Hungária FC és az FTC-Telekom egyaránt 20 mérkőzésen szerzett gólt, azaz egyetlen olyan találkozó volt a szezon során, amelyen nem tudta bevenni az ellenfél kapuját. (Az FTC a Haladás-Viktória, az MTK pedig a Ferencváros ellen.)

A legtöbb olyan mérkőzést, amelyen nem tudott gólt szerezni, a Kelen SC játszotta, 13-at.

Egy mérkőzésen a legtöbb gólt, (10-et) az MTK Hungária FC (a Kelen SC ellen) és az Astra HFC (ETO FC ellen) lőtte.

A legnagyobb különbségű győzelmek a szezon során: MTK Hungária 10–0 (Kelen SC ellen); FTC-Telekom 8–0 (ETO FC Győr); DVTK 5–0 (ETO FC Győr); Astra HFC 10–0 (ETO FC Győr); ETO FC Győr 4–0 (Kelen SC), Haladás-Viktória 4–0 (Kelen SC); St. Mihály FC 3–0 (Kelen SC); Kelen SC 5–2 (St. Mihály FC)

Egy mérkőzésen a legtöbb gólt Szil Tünde (Haladás-Viktória, a Kelen SC ellen) és Kocsán Petra (MTK Hungária, a Kelen SC ellen) szerezte, 4–4-et.

Női A-válogatott Németh Diána bemutatkozott a Bundesligában

A válogatott mérkőzések után ismét a bajnokságé volt a főszerep légiósaink számára. Németh Diána bemutatkozott a Wolfsburgban, Szabó Viktória és Vincze Borbála csapata fontos győzelmet aratott Svájcban.

Női NB II Női NB II: tapad az éllovasra a Csepel

Az NB II Nyugati csoportjában a Kizotti Csepel TC befogta pontszámban az éllovas PMFC-t, igaz, a pécsiek két mérkőzéssel is kevesebbet játszottak. A forduló legfölényesebb győzelmét épen a fővárosiak aratták, a Paks ellen tizenegy gólt szerezve.

Hírajánló

Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában

A szokásostól kicsit eltérően már péntek délután megkezdődik a Simple Női Liga újabb fordulója, ráadásul rangadóval: a listavezető FTC-Telekom Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen játszik.

2024. április. 19., 11:53
Németh Diána bemutatkozott a Bundesligában

A válogatott mérkőzések után ismét a bajnokságé volt a főszerep légiósaink számára. Németh Diána bemutatkozott a Wolfsburgban, Szabó Viktória és Vincze Borbála csapata fontos győzelmet aratott Svájcban.

2024. április. 17., 16:29
Női NB II: tapad az éllovasra a Csepel

Az NB II Nyugati csoportjában a Kizotti Csepel TC befogta pontszámban az éllovas PMFC-t, igaz, a pécsiek két mérkőzéssel is kevesebbet játszottak. A forduló legfölényesebb győzelmét épen a fővárosiak aratták, a Paks ellen tizenegy gólt szerezve.

2024. április. 17., 16:29
Tízes gólátlag az NB II Keleti csoportjában

Rekordbeállítást hozott a 16. forduló az NB II Keleti csoportjában: a hat mérkőzésen 60 gól esett, ami mérkőzésenkénti tízes átlagot jelent. Ilyenre a 2023–2024-es idényben eddig csupán az ötödik fordulóban volt példa. A hat meccsből ötön (!) a győztes legalább kilenc gólig jutott.

2024. április. 17., 16:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS