Női NB I
A St. Mihály FC az Astra ellen is "pókerezett"
2023. március. 18., 21:10
A St. Mihály FC az Astra ellen is
Szegedi öröm a Szent Gellért fórum öltözőjében
Fotó: via facebook
A 14 forduló első két játéknapján négy párban léptek pályára a női élvonal csapatai. Pénteken Szombathelyen az FTC-Telekom csak a második félidőben tudta legyűrni a Haladás-Viktóriát, szombaton pedig az MTK Budapest (a DVTK ellen) és a St. Mihály FC (az Astrát fogadva) hazai pályán aratott háromgólos, magabiztos győzelmet, míg a MOL Fehérvár a Kelen SC vendégeként nyert. Vasárnap két idegenbeli győzelem született: az ETO Szekszárdról, a Puskás Újpestről vitt haza három pontot.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

Pénteken Szombathelyen kezdődött a forduló – 45 percig meglepetéssel. Markó Edina fiataljai – a pályán Gődér Brigitta vezényletével – ugyanazt a bátor, szervezett játékot tették le az asztalra, mint Győrben, a kupaelődöntőben. A 8. percben Ana-Maria Vladulescu passzából a Simple Női Liga 2022-2023-as szezonjának egyik nagy felfedezettje, Kiss-Lantos Hanna lőtt gólt, ám Csigi Eszter – 11-esből – hamar egyenlíteni tudott. A Viktóriában volt még spiritusz, Varró Veronika beadása nyomán a kapu elé érkező Gődér Brigitta becsúszva juttatta a labdát Barti Luca hálójába. A Fradi még a szünet előtt másodszor is egyenlített, ezúttal Hanna Barker mattolta Schildkraut Fruzsinát. A második félidő egészen más képet mutatott, lankadt a szombathelyiek koncentrációja, az FTC-Telekom pedig erősített. Jól mutatja a cserékkel is frissítő címvédő keretének erősségét, hogy az ezúttal a kispadon maradó Vágó Fanni Demeter Rékát, Biljana Bradićot, Czellér Dorottyát, Alesia Garciát és a magyar női futball egyik szupertehetségét, Vincze Borit tudta pályára küldeni. Ebben a játékrészben előbb Pusztai Sára, néhány perccel később Nagy Viktória lőtt gólt, majd a találkozó hajrájában az újon Alesia Garcia duplázott – az FTC-Telekom vitathatatlanul megérdemelten, 6–2-re nyerte meg a forduló nyitómérkőzését.


A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban két olyan csapat találkozott, amely győzelemmel indította a bajnoki tavaszt. A házigazda MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést, a kék-fehérek hamar fölényt alakítottak ki a középpályán és veszélyes támadásokat indítottak a magasan védekező DVTK hátvédjei mögé betett labdákkal. A mezőny legjobbja, Zágor Bernadett első lövését még bravúrral a keresztléc fölé ütötte Böröcz Bettina, aki a 21. percben is jeleskedett: Ljuba Gudcsenko beadását Zágor tette kapura, Böröcz nagy bravúrral védett, ám a kipattanót a válogatott csatár a hálóba vágta. Az MTK Budapest két, téli igazolása számára nem indul rosszul a tavasz: Gudcsenko és Zágor is góllal és gólpasszal kezdte az idényt. Az első félidőben már nem látott több gólt a mintegy százötven néző, a fordulás után viszont szinte azonnal növelni tudta előnyét az MTK Budapest: Zágor Bernadett balról érkező beadását a higgadt megoldást választó Csuhai Vivien egy csel után lőtte a vendégek kapujába. Jobban futballozott ellenfelénél a hazai csapat, de az is kétségtelen, hogy a Diósgyőr nem tudta megismételni egy héttel ezelőtti jó teljesítményét. A 2–0 tulajdonképpen megfelelt volna a játék képének, de a kék-fehérek a lefújás előtti pillanatokban még tovább növelték a különbséget: Bokor Blanka tökéletes indításával a szélvészgyors László Henrietta hagyta maga mögött a védőket és állította be a 3–0-s végeredményt.


Kelenföldön a 13 pontos Kelen SC és a 10 pontos MOL Vidi találkozott. Mindkét csapat tudta, hogy az esetleges vereség nehéz helyzetbe hozhatja. A székesfehérváriak kezdtek jobban az első félidő közepén a fiatal, 16 esztendős Farkas Gerda ünnepelhette első NB I-es gólját. Ónodi Vanessza még a szünet előtt egyenlíteni tudott – a második félidő kezdőrúgásánál „újrakezdődött” a mérkőzés. A 48. percben óriási esélyt kapott a Kelen, Bognár Petra kiállítása után emberhátrányba került a Vidi. Gyűrték egymást a csapatok, de gólt csak a nagy szívvel küzdő vendégcsapat rúgott. A 64. percben Szabó Bernadett szabadrúgásból, látványos lövéssel döntötte el a mérkőzést – a MOL Fehérvár számára ez bizonyosan sokkal többet ért, mint egy „sima” gól.


Szegeden az egyébként a tabellán ellenfele, az Astra HFC mögött álló hazai gárda számított a találkozó esélyesének. Major László és Koncz Zsolt csapata nem sokáig tartotta kétségben szurkolóit: a vajdasági Ivana Trbojević duplájával a 10. percre már 2–0-ra vezetett a St. Mihály, de két perccel később Szakonyi Emese gólt lőtt, visszajött a mérkőzésbe az Astra. A szegediek azonban jelenleg egyszerűen jobb csapatot alkotnak: a Puskás ellen duplázó Milana Knezević még a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget, majd a második félidőben Trbojević harmadik gólja állította be a végeredményt. A St. Mihály mindkét eddigi, tavaszi bajnoki fordulóban "gólpókerrel", négy gólt szerezve győzött. Úgy tűnik, a Papp Szidónia, Milana Knezević, Ivana Trbojević triónál jelenleg nem sok jobb csatársor van a Simple Női Ligában – azt, hogy ők mennyire jók, egy hét múlva a „forduló rangadóján”, az MTK Budapest ellen mutathatják meg.


Bő hét alatt harmadik mérkőzését nyerte meg az ETO FC Győr, azzal, hogy 3–0-ra győzött Szekszárdon. Az elsősorban a védekezésre építő, kapuelőterét megszálló tolnai csapat ellen bő félóra játék után szerzett előnyt az ETO: Vida Boglárka beadása után Tamila Himics lőtte a többször is nagyot védő Janecz Jessica kapujába a labdát. Még a fordulás előtt Kovács Laura lövése döngette a keresztlécet, de ebben a játékrészben újabb gólt már nem láttak a nézők. Kovács Laura és Tamila Himics a 62. percben is főszereplővé vált, válogatott védőnk remek labdát tett a védők mögé, az ukrán támadó rácsapott és a szekszárdi kapus fölött a hálóba ívelte csapata második találatát. A bekapott góltól alkalmasint lazult a hazaiak koncentrációja, mert Tiffany Cameron két percen belül háromgólosra növelte az ETO előnyét. A tizenhatoson belülről, a bal alsó sarokba küldött lövés állította be a 0–3-as végeredményt.


A Simple Női Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén a Puskás Akadémia 5–2-re legyőzte az Újpest FC-t. Aki csak az eredményt látja, azt hiheti könnyű menet volt, pedig a Puskásnak meg kellett izzadnia a három pontért. A 9. percben Zán-Fábián Panna, majd a félidő közepén a 18. születésnapját ünneplő Tuza Petra szerzett gólt, kétgólos előnnyel fordulhatott a vendégcsapat, de egyáltalán nem volt még vége a mérkőzésnek. A 47. percben az amerikai Lily Dubuc szépített (1–2), Mayer Zsófia viszont szinte a középkezdésből visszaállította a kétgólos különbséget. Ismét a lilák következtek, a 67. percben Szöllős Alexandra gólja (2–3) tette nyílttá a hajrát. Az Újpest azonban nem tudott egyenlíteni, sőt a 91. percben Diószegi Fanni is bevette Pap Petra kapuját, egy perccel később pedig Kreisz Nániról került saját kapujába a labda: a vége 5–2-es Puskás győzelem lett.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS