Női NB I
A Szekszárdi WFC őrizte meg élvonalbeli tagságát
2023. május. 20., 23:31
A Szekszárdi WFC őrizte meg élvonalbeli tagságát
Nem mindennapi izgalmakat hozott a Simple Női Liga 22. fordulójának szombati játéknapja! A bajnoki szakaszt megnyerő FTC-Telekom ugyan hamar az MTK Budapest fölé kerekedett – eldöntve ezzel, hogy az ETO FC Győr játszhat a címvédő ellen a bajnoki döntőben – az egyaránt 16 órakor kezdődött, másik két találkozón viszont egészen a 89. percig kérdéses volt, hogy a Kelen SC, vagy a Szekszárdi WFC játszhat-e a következő szezonban is a Simple Női Ligában.

OTP Bank Liga NB I. 22. forduló

Sorsolás
2024. 02. 23. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 24. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 24. 15:00
DVTK Stadion
2024. 02. 24. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 25. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 25. 17:30
Szusza Ferenc Stadion

A 2010-es évek legerősebb két csapata, az FTC-Telekom és az MTK Budapest mérkőzésével kezdődött meg a Simple Női Liga 2022-2023-as kiírásában a bajnoki szakasz utolsó fordulója. A mérkőzés szinonimájaként ezúttal nehéz lenne a rangadó szót használni, nem volt azonos súlycsoportban a két csapat. Az FTC-Telekom – a búcsúzó, a zöld-fehér gárdában aktív játékosként utoljára pályára lépő Kiss-Zlidnis Inna pályafutása előtt is tisztelegve – nagy lendülettel kezdett, míg a vendégek mintha az öltözőben felejtették volna a bátorságukat. Bő negyedóra játék után már 3–0-ra vezetett a liga bajnoki szakaszt százszázalékos teljesítménnyel záró Fradi – a vége nyolc lett. Az FTC-Telekom nyolc gólján – ezzel is jelezve a keret erejét – heten osztoznak, egyedül a 6. percben az ünnepelt helyére beállt Vágó Fanny duplázott. A címvédő játékosedzője, aki minden bizonnyal sorozatban harmadszor is bezsebeli a gólkirályi címet, jelenleg 27 gólnál jár – 30-at még senki sem lőtt a Simple Női Ligában, a női élvonalban (akkor még a Jet-Sol Ligában) legutóbb Sladjana Bulatović jutott harmincig: 2016-ban.


Rögzítsük először a tényeket! Az utolsó forduló előtt a már kiesett Újpestet fogadó Kelen SC és a Diósgyőri VTK-t vendégül látó Szekszárdi WFC azonos pontszámmal állt a tabellán. A fővárosi csapat azonban egy győzelemmel többet szerzett, azaz a tolnaiak csak úgy maradhattak a Simple Női Liga mezőnyének tagjai, ha több pontot szereznek, mint vetélytársuk.

Nézzük ugyanezt a csapatok szemszögéből! Ha a Kelen SC, hazai pályán, legyőzi a már kiesett Újpestet, nem kell azzal foglalkoznia, mi történik Szekszárdon. Bennmarad. A Szekszárdi WFC-nek csak akkor volt esélye, ha a Kelen nem nyer. Ha Kelenföldön döntetlen születik, a Szekszárdnak nyernie kell. Ha az Újpest győzni tud, Micskó Márk csapatának elég a döntetlen. Ilyen helyzetben, az a csapat, amelynek nem a saját kezében van a sorsa, csak egyet tehet: mindent egy lapra feltéve győz, és közben fohászkodik.

Az eredmény ismert. Szekszárdon a hazaiak a 28. percben Boros Kinga balszerencsés öngóljával előnyhöz jutottak, tíz perccel később pedig Kovács Zsófia is gólt szerzett – a sárgamezesek kétgólos előnnyel fordultak és ezt megőrizték a második félidő hétperces hosszabbításának végéig. Megtették a magukét. Közben Kelenföldön a zöldek, akik legutóbbi három bajnokijukon mindig szereztek gólt, ezúttal képtelenek voltak az Újpest kapujába találni. Sőt, a 89. percben Kerekes Krisztina öngóljának köszönhetően, az Újpest szerezte meg a vezetést – pár perccel a lefújás előtt, „szinte biztossá” téve a szekszárdi ünnepet.

Ha most azt írnánk, a Szekszárdi WFC nem, vagy nem elsősorban a pályán nyerte meg a szombati kétfrontos csatát, azt bizonyosan sokan félreértenék. Pedig igaz! Úgy tűnik, Szekszárdon erősebb volt a kohézió, többet tettek a bennmaradásért – gondoljunk csak a nézők toborzására, a víz alatt lévő pálya rendbehozatalára, vagy arra, hány játékos ült a kispadon „csak” azért, hogy ők is ott legyenek – jobban akarták az NB I-et.

Néha ez is elég. Sőt, néha ez számít a legtöbbet.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS