Női NB I
A trónkövetelők döntetlenjével, az FTC-Telekom állt az élre
2021. október. 04., 11:34
A trónkövetelők döntetlenjével, az FTC-Telekom állt az élre
Csak a hajrában hozott jó játékot a két dobogós összecsapása az Új Hidegkuti Stadionban
Két döntetlen mellett, a harmadik találkozó a 92. percben dőlt el, a negyediken pedig az utolsó negyedórában fordított a végül győztes csapat – szoros mérkőzéseket játszottak a Simple Női Liga első etapját lezáró 7. fordulóban a csapatok.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

Felcsúton, a Haladás-Viktória, amely – főként Marlo Sweatman révén – korábban rendre a félidők utolsó perceiben szerzett gólokat, most mindkét játékrész végén találatot kapva szenvedett vereséget. Az első negyvenötperc zárásaként Tamók Rebeka juttatta előnyhöz a Puskás Akadémiát, majd miután hosszú kihagyás után visszatért Szil Tünde egyenlített az 57. percben, sokáig úgy tűnt, az újonc sorozatban negyedik mérkőzésén is döntetlent játszik, a csapatok megosztoznak a pontokon. A lefújás előtti pillanatokban azonban – egy, a szombathelyiek által vitatott, a vendégcsapat szerint a játékvezető által rosszul megítélt szituációban – a brazil Taty szerzett labdát Balogh Henriettával szemben, a labda Mayer Zsófia elé került és a fiatal középpályás Bíró Barbara hálójába lőtte a hazaiak győztes találatát. Ez volt a Puskás Akadémia FC női labdarúgó-csapatának első NB I-es győzelme – de egyben a legutóbb az „Év felfedezettjévé” választott Mayer első, a felnőtt csapatban szerzett puskásos gólja is.

Úgy tűnik, a brazil Taty (Cristina Sena das Neves Tatiely), de főként az amerikai Marianna Shurina, igazán jó „kabalák” is a Puskás számára: amióta pályán vannak, még nem szenvedett vereséget a csapat. Velük azért alaposan át is alakult az újonc, a Haladás-Viktória ellen már „csak” négy U19-es, vagy annál fiatalabb játékos (Pongrácz Ágnes, Nagy Lili, Tuza Petra, valamint a fiatal kora ellenére is rutinosnak számító Mayer Zsófia) került a kezdőcsapatba.


A Ferencváros esélyesebb tűnt előzetesen, de Vágó Fanni, a zöld-fehérek kispadján eddig „hibátlan” edző és csapata, nem számíthatott könnyű mérkőzésre. Nem is lett az, mert a DVTK a kezdősípszótól igyekezett szervezetten futballozni. Ez olyan jól sikerült, hogy a diósgyőriek az első félidő végén – az amerikai Hanna Barker révén – a vezetést is megszerezték, sőt tartották az előnyt az utolsó félóra kezdetéig. Ekkor Lara Ivanusa egyenlített, majd a 76. percben, Fenyvesi Evelin gólja már a bajnokcsapat előnyét jelentette. Kevéssel a lefújás előtt, az amerikai Haley Lukas fejelt egy gólt, ő állította be a 3–1-es végeredményt, ami után Bém Gábor, a DVTK vezetőedzője tulajdonképpen – ami a mutatott játékot, de főként a küzdőszellemet illeti – nem volt elégedetlen a játékosaival, sajnálta viszont, hogy a csapat továbbra is hadilábon áll a rögzített játékhelyzetek elleni védekezéssel.


A Soroksár SC és az Astra HFC vasárnap, koradélutáni mérkőzésének tulajdonképpen az volt a tétje, hogy az esetleges vesztes leszakad a mezőnytől, és – ami talán ennél is fontosabb – olyan vereséget szenved, amely alaposan megnyirbálja az önbizalmát.

Az Astra HFC jól kezdte a meccset, de attól, hogy Miszlai Jázmin gólt szerzett a 10. percben, - úgy tűnt – megijedtek a vendégcsapat játékosai. A következő, több mint egy órányi játékidőben nem futballoztak jól, nem találták az utat Terestyényi Anna kapuja felé. A Soroksár fölénybe került, és mindent megtett azért, hogy ne járjon úgy, mint a legutóbbi fordulóban Szombathelyen, amikor a gyors előnyt követően, végül nem sikerült pontot szerezni. A Szeitl Szilvia által irányított csapat számára ezúttal – és a hátralévő idő fogytával egyre inkább – nem is a pontszerzés, hanem a győzelem lett a tét.

Az Astra viszont feltámadt, az utolsó húsz percben sokszor kerültek helyzetbe, sőt ziccerbe a támadói, de gólt, csak kevéssel a lefújás előtt tudott szerezni. Dencz Orsolya szöglete nyomán, a kapu előtti kavarodásban Vidács Krisztina juttatta a hálóba a labdát. A vendégcsapatnak az utolsó pillanatokban is volt gólszerzési lehetősége, de maradt az 1–1, ez lett a végeredmény – ami a játék képe alapján igazságosnak mondható. Más kérdés, ha rosszul egyik csapat sem járt az egy ponttal, azért a mérkőzés dramaturgiáját figyelve, elégedettnek valószínűleg senki sem mondható.


Nagy érdeklődés kísérte a bajnok FTC-Telekom két idei kihívója, az MTK Budapest és az ETO FC Győr őszi rangadóját, a hétvége televíziós mérkőzését.

A találkozó színvonalában elmaradt a várttól, mindkét csapat óvatosan, talán túl óvatosan futballozva vigyázott arra, nehogy pont nélkül maradjon. A túlbiztosított védekezés következményeként – azon kívül, hogy a pálya talaja miatt balszerencsés Vachter Fanni az első félidőben kihagyta a „kihagyhatatlant” – nem is forogtak veszélyben a kapuk egészen a 70. percig.

Ekkor, egy bal oldali támadást megkoronázva, Sipos Lilla lőtte a labdát a rövid, felső sarokba, előnyhöz juttatva a hazai kék-fehéreket. Az ETO váltani tudott, egy rögzített játékhelyzetből az ezzel „házi gólkirállyá” előrelépett Savanya Csilla fejelt gólt. A találkozó hajrájában több eseményt regisztrálhattunk, mint korábban bő egy órán át: a 84. percben büntetőt lőhetett az MTK, Szőcs Réka vetődve kiütötte Stafán Bernadett labdáját, de Legendás Lora előbb eszmélt, mint a védők – ismét az MTK vezetett. Nem volt még vége, két perccel később, Tagyi Vivien kezezése miatt a vendégcsapat is lőhetett egy jogos büntetőt – Oláh Adrienn állította be a mérkőzés 2–2-es végeredményét, amely – hasonlóan a Soroksár–Astra meccshez – egyik félnek sem rossz, de nem is igazán jó.

A bajnokságban a következő hétvégén szünet következik, a Simple Női Magyar Kupa 3. fordulójára kerül sor. Az MTK Budapest szombaton, 13 órakor az FTC-Telekomot fogadja majd, és miután a Liga 8. fordulójában (október 16-án) is ugyanez lesz a párosítás, a legutóbbi bajnokság két döntőse nyolc napon belül kétszer is összecsap.

Tabella

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS