Női NB I
A váratlan eredmények fordulója
2022. november. 06., 11:12
A váratlan eredmények fordulója
Németh Loretta remekül játszott korábbi csapata ellen
Fotó: eto.hu
A Simple Női Liga 10. hétvégéje a „váratlan eredmények fordulójaként” marad meg az emlékezetünkben. Élre kívánkozik az ETO FC Győr 7–1-es győzelme közvetlen vetélytársa, az MTK Budapest ellen, valamint ebbe a sorba illeszkedik a Szekszárdi WFC sikere a Haladás-Viktória, illetve a Kelen SC győzelme a St. Mihály FC ellen.

OTP Bank Liga NB I. 10. forduló

Sorsolás
2023. 10. 21. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 10. 21. 14:45
ZTE Aréna
2023. 10. 21. 17:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 22. 13:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 10. 22. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 22. 17:45
DVTK Stadion

Győrben, a „forduló rangadóján” az ETO számított esélyesebbnek, de a 4. percben, a Sipos Lilla szabadrúgása nyomán Borok Dorináról kipattanó labdát a hálóba küldő Vachter Zsófia góljával a vendégcsapat szerzett vezetést. A vendégek azonban ezzel el is lőtték a puskaporukat: az ETO a jól játszó Németh Loretta vezérletével szűk félóra alatt három gólt szerzett. A fordulás után a győri csapat még az első félidőnél is eredményesebben játszott és négy újabb gólt szerezve, 7–1-re győzött. Emlékezetes, hogy a két csapat mérkőzése szinte napra pontosan két esztendővel ezelőtt is hatgólos különbséggel zárult Győrben – akkor viszont az MTK nyert 6–0-ra. „Jól kezdtük a mérkőzést, lőttünk egy szerencsésnek mondható gólt, mellyel megráncigáltuk az oroszlán bajszát. Ezt követően minden olyan apró hibáért, melyek az előző meccseken belefértek, most súlyos árat fizettünk. A válogatott szünet miatt lesz egy kis szusszanásnyi időnk, hogy átbeszéljük ezt a mérkőzést, mert van mit. Az én felelősségem is megvan ebben a vereségben, mert a váratlan szituációkra nem készítettem fel jól a csapatot, ezt a részét magamra vállalom. Össze kell kapnunk magunkat a következő mérkőzésekre, de biztos vagyok benne, hogy a Fradi ellen ennél sokkal jobban fogunk játszani. Gratulálok a Győrnek! – nyilatkozta a mérkőzés után Makrai László, az MTK vezetőedzője klubja közösségi média-oldalának. „Jól kezdtük a mérkőzést, a kapott gól egyáltalán nem volt benne a játékban. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a lányok reagáltak erre, fokozták a tempót, és utána szenzációs dolgokat csináltak bent a pályán” – foglalta össze véleményét Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője.


Szekszárdon az újonc Szekszárdi WFC a Haladás-Viktória ellen szerezte meg első Simple Női Liga-győzelmét. A szombathelyiek nem találták meg a főként a védekezésre építő, szervezetten, lelkesen játszó hazaiak futballjának ellenszerét – amikor pedig helyzetbe kerültek (ilyen volt Marlo Sweatman lehetősége nem sokkal a szünet után), azt nem sikerült gólra váltani. A hazaiak találata a 71. percben született meg: szöglet nyomán Nagypál Fatimáról saját kapuja felé pattant a labda, Nagy-Cseke Edina rácsapott és a hálóba passzolta a mérkőzés egyetlen gólját. „A futball örök törvénye: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ezen a mérkőzésen is ez történt, a hazaiak a semmiből megszerezték a győztes gólt. Sőt, miután kitámadtunk, kontrákból még kaphattunk volna gólokat. Tompán, sok hibával futballoztunk. A diósgyőri győzelmünk után azt hittük, hogy elindultunk felfelé – nem így történt. Helyén kell kezelni ezt a vereséget, tanulság, hogy minden meccsen 150 százalékot kell nyújtani” – értékelte csapatát és a mérkőzést a Haladás-Viktóriát irányító Markó Edina.


A forduló előtt a KÉSZ-St. Mihály FC 10, a Kelen SC 7 pontot szerzett, de talán nem csak ezért tippelt szinte mindenki úgy, hogy a vendégcsapat legalább egy pontra jó lesz Budapesten. Azután, csakúgy, mint Szekszárdon, itt is egyetlen gól döntött, azt Bernhardt Barbara lőtte az 5. percben. Érdekesség a találkozó kapcsán, hogy a szegedi csapatban – miután korábban Tamara Skorić, majd Csontos Zsanett is megsérült – az eredetileg harmadikszámú kapus, Csapó Zsófia hozta le a mérkőzést, jól. Van azért még egy csavar: Skorićot az 56. percben pályára küldte Koncz Zsolt – mezőnyjátékosként.


A listavezető FTC-Telekom már az első perc végére előnybe került az Astra HFC ellen. Németh Diána szögletéből Ott Eszter fejelte a labdát Kiczkó Diána kapujába. Tíz perccel később Vágó Fanni indítása után Pusztai Sára növelte a hazaiak előnyét, majd Hanna Barker beadását követően Pusztai Sára lőtt újabb gólt. A második félidőben előbb Németh Diána távoli lövése növelte tovább a Fradi előnyét, az 5–0-ás végeredményt pedig Ott Eszter duplázása állította be – a fiatal védő, aki csapata legutóbbi három mérkőzésén rendre a kapuba talált, először lőtt egy mérkőzésen kettőt a Simple Női Ligában.


Székesfehérváron szinte a teljes első negyvenöt percben nem született gól – azután a félidő hajrájában kettő is. A 44. percben egy, a hazaiak által vitatott büntetőből Léner Fanni juttatta előnyhöz a legutóbbi két bajnokiján négy pontot szerző Újpestet, ám Pécsi Dóra nem egészen egy perc alatt egyenlíteni tudott. A második játékrész is a fehérváriak 20 éves, saját nevelésű játékosának góljával kezdődött – sőt, ez a 2–1 lett a végeredmény is, Gajdóczi Tibor csapata második győzelmét ünnepelhette a Simple Női Ligában.


A Puskás Akadémia – az ezúttal az U19-es csapatot segítő Pongrácz Ágnes helyett a sérüléséből felépült, finn Emilia Dannbackkal a kapuban – egy hónapon belül másodszor is legyőzte a DVTK-t: a kupa után a bajnokságban is. A diósgyőri Nagy Panna döngő kapufája jelentette a mérkőzés első nagy helyzetét, de a 19. percben Kovács Eszter tökéletes passzából Mayer Zsófia lőtt gólt. Halászi Kinga csapata a második félidőben, szöglet nyomán, Szemán-Tóth Barbara fejesével növelte előnyét. A mérkőzés hajrájában Nagy Lilla beadását Krisztin Sára pöckölte a hálóba, kialakítva a 2–1-es végeredményt.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS