Női NB I
A visszavágók fordulója következik a Simple Női Ligában
2021. október. 15., 08:30
A visszavágók fordulója következik a Simple Női Ligában
A Simple Női Liga 8. fordulóját a Soroksár és a Diósgyőri VTK "visszavágója" nyitja majd
Ha egyetlen szóval kellene jellemezni a Simple Női Liga előttünk álló, 8. fordulóját, ez a „visszavágók” fordulója lesz. Természetesen, – vághatja rá bárki – hiszen a péntektől vasárnapig tartó forduló már olyan lesz, amelynek párosításában, ha ellenkező pályaválasztással is, de játszottak már a csapatok ebben a bajnokságban. Ennél azonban, legalábbis a négy mérkőzés közül három esetében, jóval többről van szó!

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion

A legutóbbi szűk tíz évben, a mindenkori MTK–Ferencváros találkozó kiemelkedő jelentőségű, nagy rangadó, sőt a szezon legnagyobb rangadója volt. Most mindkét csapat számára a „visszavágás” lehetőségét is kínálja a szombaton, ebédidőben, a BKV Előre stadionjában rendezendő találkozó. Az FTC-Telekom, a bajnokság jelenlegi listavezetője az első fordulóban, hazai pályán elszenvedett vereségért szeretne visszavágni, míg az MTK Budapest az egy héttel ezelőtti kupafiaskó miatt vehet elégtételt. Az MTK rossz szériában van, sorozatban négy tétmérkőzésén nem tudott nyerni, erre az alapítás óta nem volt még példa. De, Farkas Attila és csapata számára talán nem is a statisztika a fontos, hanem az, hogy tartsa a lépést (egyelőre úgy tűnik) az FTC-Telekommal és az ETO FC Győrrel a bajnoki döntőért folyó harcban – ehhez pedig győzelmek kellenek az ősz előttünk álló öt fordulójában is.

A Simple Női Liga 8. fordulója pénteken, Soroksáron kezdődik majd, a DVTK vendégeskedik Szeitl Szilvia csapatánál. Bém Gábor – utalva arra, hogy az 1. fordulóban a borsodiak legyőzték ugyan a Soroksárt, de jogosulatlan játék miatt később elveszítették a pontokat – azt mondta a mérkőzésre készülve, csapata szeretné megszerezni, de ezúttal meg is tartani a három pontot. Nem lesz könnyű dolga a DVTK-nak, a Soroksár jobb csapat annál, amit a pályán szerzett pontjai mutatnak – igaz, a hazaiak közül ezúttal hiányzik majd az U17-es válogatottban, Norvégiában szereplő, ott csapatunk mindkét gólját szerző Molnár Adelina.

Az ETO eddig egyetlen mérkőzést veszített el a bajnokságban – az első fordulóban, Szombathelyen kapott ki Menczeles Iván csapata. A győriek számára a visszavágás lehetőségét kínálja szombaton délben kezdődő 90 perc. A Haladás Viktória FC hátránya jelenleg négy pont az ETO (és az MTK) mögött, azaz, Székely Tibor csapata egy esetleges, újabb bravúrral, tapadna az élmezőnyre.

Vasárnap egyetlen mérkőzésre kerül sor, a Puskás Akadémia az Astra Hungary FC-t fogadja, Felcsúton. Az 1. fordulóban Bene Ferenc csapata győzött, azóta viszont az üllőiek – bár többször is jó teljesítményt nyújtottak – nem tudtak nyerni. A Puskás – amelynek „alapcsapatából” Pongrácz Ágnes, Mayer Zsófia, Nagy Lili és Tuza Petra, valamint Harmat Sára és Helmeczi Petra is szombaton érkezik majd haza Norvégiából – jobb szériában van, de a sokat nyomhat a latban az is, hogy az újonc két brazilja, Taty és Suzanna megsérült egy hete, a Soroksár elleni kupamérkőzésen.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS