Női NB II
A zalaegerszegi Vitusz Nikoletta öt gólt szerzett
2023. november. 13., 14:03
A zalaegerszegi Vitusz Nikoletta öt gólt szerzett
Fotó: Facebook / ZTE FC női labdarúgás
Eddigi talán legkeményebb mérkőzését vívta a hétvégét még listavezetőként váró Budapest Honvéd a női NB II 10. fordulójában. Kilencgólos mérkőzésen, 5-4-re győztek a kispestiek az Eger SE ellen.

A 85. percig úgy alakult az eredmény, mint egy tizenegyespárbajban, előbb a Honvéd, majd az Eger szerzett egy gólt. A hazaiak közül Kovács Alexandra, Nádudvari Anna és Sipőcz Virág, majd újra Kovács Alexandra, a vendégektől Víg Klaudia, André Antónia és Pintér Petra szerzett gólt. Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt a Honvéd Hajpál Melissza találatával kétgólos előnybe került, s azzal eldőlt a mérkőzés, a második találatát jegyző Pintér Petra már csak szépíteni tudott.

Miután az Újpest háromgólos különbséggel, 4-1-re győzött Jánoshalmán az Arany Bácska Egyesület vendégeként, jobb gólkülönbségével átvette a vezetést. Patocskai Rita ugyan a hazaiakat juttatta előnyhöz a 13. percben, de a lila-fehérek Balogh Panna, a két gólt elérő Kerekes Krisztina, valamint Kiss Fanni révén fordítottak.

Miután az Eger nem szerzett pontot a fordulóban, a Nyíregyháza Spartacus FC fellépett a harmadik helyre. A Gyulai Amazonok elleni, 3-1-es siker főhőse a két gólig jutó, mindössze 15 éves Szalanics Dóra volt, szünetig csak ő szerzett gólt. Lovas Laura aztán szépített, de Novák Panna visszaállította a kétgólos különbséget.

A Szolnoki MÁV UFC 3-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát, s ezzel beérte pontszámban. Cserpák Panna és Medgyes Edina egy-egy találata között Magyar Liliről saját kapujába került a labda. A két, a forduló előtt még hárompontos csapat mérkőzését 4-2-re nyerte a BVSC-Zugló az SKSE Women ellen. Szűcs Petra gólja után a nógrádiak fordítottak, Mészáros Dorina és Bujtár-Bokor Berill is a kapuba talált. Ám a BVSC a 45. (Bakó Fanni) és a 46. (Mirzai Hanya) percben is gólt szerzett, majd Gyulavári Beáta biztosította be a győzelmet.

A csoport talán legváratlanabb hétvégi eredménye az FC Hatvan 3-2-es sikere az Ikarus-pályán, a Lőrinc Kitartás ellen. Gál Enikő egy, Sass Viktória két gólt is szerzett a vendégek közül. A lőrinciek góljait Vojnity Nóra és Jakab-Kakuszi Adrienn érte el.

A Nyugati csoportban a listavezető Pápai ELC szabadnapos volt, a második helyen álló PMFC így pontszámban megközelítette, miután 2-0-ra nyert az FC Nagykanizsa vendégeként. Góljait Farkas Jázmin és Bocz Virág lőtték.

A Kizotti Csepel TC a másik fővárosi csapattal, az egy hellyel mögötte álló Vasas Kubala Akadémiával találkozott, s nyert magabiztosan 3-0-ra. Kerekes Eszter az első félidőben egy, Gruber Brigitta a másodikban két gólt szerzett. Utóbbi mindössze három bajnokit játszott eddig az idényben a csepeli csapatban, mindegyiken szerzett legalább egy gólt.

A ZTE FC nagyon megszórta a PVSK-t, idegenben 11-1-re győzött. Vitusz Nikoletta volt a forduló és a Zete hőse, öt gólt is szerzett. Eddig „csak” négy volt az egyéni rekordja… Érdekes, hogy a pécsiek szereztek vezetést a 7. percben Szabó Bernadett góljával, de aztán beindult a zalaegerszegi henger.

A Paks és a Kelen azonos pontszámmal állt a forduló előtt, most a tolnaiaknak hárommal több van, 3-1-re nyertek. Gól nélküli első félidő után Debreceni Kata, Kiss Laura és Lusinszki Fruzsina is bevette a vendégek hálóját, Stumpf Zsófia a 89. percben szépített.

Az Ajka 9-0-ra kiütötte a Kriston SE-Martonvásárt, a vendégek a hatodik perctől, Molnár Gréta kiállítása miatt emberhátrányban futballoztak. Hered Petra bizonyult a mezőny leggólerősebb játékosának, bár csak egy bő órát játszott, így is három gólig jutott. Már a 4. és az 5. percben is gólt szerzett.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS