Általános
Az Arany Sasok és a Bulldogok is győzelmet ünnepelhettek
2023. október. 02., 14:37
Az Arany Sasok és a Bulldogok is győzelmet ünnepelhettek
Róth Rebeka Queens után Bronxban is letette névjegyét, Stefán Bernadették mindkét mérkőzésüket megnyerték a múlt héten. Beszámoló az Egyesült Államokban szereplő magyar játékosokról.

A magyar érdekeltségű csapatok közül utolsóként a Yale számára is megkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Az Ivy League-ben a Róth Rebekát soraikban tudó Bulldogok a Dartmouth gárdáját fogadták, közel 500 néző előtt. Esélyeshez méltóan, a találkozó nagy részén egyértelmű fölényben játszottak. Ugyanakkor hiába lőttek hússzor kapura, a vendégek a második félidő derekán egy ritka ellentámadásukból vezető, később kiderült, győztes gólt szereztek. Ezzel megszakadt a Yale közel két éves, 2021. november 6. óta tartó hazai veretlenségi sorozata.

Hétfőn a Bulldogs ismét New Yorkba, ezúttal Bronxba látogatott, a Fordham vendégeként igyekezett javítani. A mezőnyfölény ez alkalommal eredményességgel is párosult: 1-0-s félidő után 4-1-re győzött.

Rebeka mindkét alkalommal a kezdőben kapott helyet. A Dartmouth ellen 87 percet játszott, négy kapura lövést is feljegyezhettek a neve mellé. A Fordham ellen mindkét félidőben fél-fél órát játszott, a Bulldogok mind a négy góljánál pályán volt; a harmadik találathoz egy kulcspasszal járult hozzá.

Stefán Bernadett és a Southern Mississippi számára is két mérkőzést tartogatott a múlt hét, a Sun Belt Ligában. Az Arany Sasok csütörtökön a Troy együtteséhez látogattak és bár már a 6. percben hátrányba kerültek, a szünet után fordítottak, 2-1-re nyertek. Vasárnap az Arkansas State gárdája látogatott a Sasfészekbe. A forgatókönyv hasonló volt a csütörtökihez: az ellenfél hamar vezetést szerzett, azonban ezen az összecsapáson Bernadették még az első félidő derekán egyenlíteni tudtak, majd a második félidőben szerzett újabb góllal megfordították a mérkőzést (2-1).

Bernadett csütörtökön 72, vasárnap 82 percet töltött a pályán, és utóbbi találkozón egy kapura lövéssel vétette észre magát.

Floridában Árvay Hanna az ASUN konferenciában szereplő csapatára két idegenbeli mérkőzés várt. Csütörtökön Alabamában, a  University of North Alabama otthonában a Stettson 2-0-ra kikapott, mindkét gól az első játékrészben esett. Vasárnap a Kalaposok a University of Central Arkansas csapata ellen próbáltak javítani, idegenben. Az esélyesebb hazaiak, fölényük ellenére, nem tudták bevenni Hannáék kapuját, a találkozó 0-0-ás döntetlennel zárult. Hanna mindkétszer a kezdőcsapat tagja volt és végig is játszotta mindkét összecsapást.

Mislai Fruzsina csapata, a CSUN két döntetlent ért el a múlt héten a Big West Liga küzdelmeiben, Kaliforniában. A Matadorok csütörtökön hazai pályán játszottak gól nélküli mérkőzést a UC Davis ellen. Vasárnap egyik testvér egyetemük, a Cal State Fullerton ellen léptek pályára idegenben, ez az összecsapás 1-1-es döntetlenre végződött. Fruzsina ezúttal sem lépett pályára.

 

 

Női NB II NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

Általános Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

Hírajánló

NB II Nyugat: a PMFC az NB I kapujában

Az NB II Nyugati csoportjában győztes öt csapat közül a Pécsi MFC nyert a legkisebb különbséggel, de övé a legértékesebb siker: feljutott a Simple Női Ligába.

2024. május. 14., 12:10
NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

2024. május. 14., 12:00
Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS