Női NB I
Az első öt között, csak három pont a különbség
2021. szeptember. 27., 10:22
Az első öt között, csak három pont a különbség
Csányi Diána már a 2. percben gólpasszt adott
A Simple Női Liga 6. fordulójában pontot, illetve pontokat veszített a tabella első két helyén álló két csapat, ettől még tömörebb lett a mezőny. A bajnokság első etapjának rangadókat hozó zárófordulója előtt, az éllovas és az 5. helyezett között „egymeccses”, azaz mindössze hárompontos a különbség.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A hétvégi fordulót a DVTK és a Borsodba veretlenül érkező MTK Budapest mérkőzése nyitotta. A listavezető nem játszott jól a legutóbbi két mérkőzésén, a Puskás Akadémia ellen pontokat is veszített, ennek ellenére a papírforma – de különösen a két csapat korábbi mérkőzéseinek eredményei – azt ígérte, most sem maradnak pont nélkül a kék-fehérek. A DVTK a „Bém-korszakban” megszokott lendülettel és szervezettséggel kezdte a mérkőzést és már a 10. percben előnyhöz juthatott volna, Biljana Bradić tizenegyesét azonban Varga Luca kivédte. A folytatásban viszont már gólokban is megmutatkozott a DVTK fölénye, az első félidő hajrájához érve Maria Palama szerzett gólt, majd a fordulás után ismét a görög középpályás juttatta a labdát Varga Luca hálójába. Bradićnak nem volt szerencséje ezen a mérkőzésen, kihagyott büntetője után a kapufát is eltalálta még, de a kihagyott lehetőségek ezúttal nem bosszulták meg magukat. Az MTK csak a 90. percben, Sipos Lilla találatával tudott szépíteni. Farkas Attila, az MTK Budapest vezetőedzője, a klub honlapjának nyilatkozva két érdekes mondatot is mondott: az egyik, hogy „A vereségért vállalom a felelősséget, játékrendszert váltottunk, melyben a játékosok sokáig nem találták a helyüket.”, a másik pedig, hogy „Nem játszott rosszul a Diósgyőr, de gyakorlatilag egy helyzetből lőttek két gólt.”

A szurkolói támogatását élvező DVTK a listavezető skalpját begyűjtve tapad az élmezőnyre  Fotó: DVTK.eu

Szombathelyen, az újonc Soroksár SC ráijesztett kicsit a Haladás-Viktóriára. Bár a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, a 9. percben Nagy Viktória beadását Benke Annamária a hálóba lőtte, vezettek a vendégek. A Viktória nagyon hamar rendezni tudta a sorokat és három perccel később, Jelena Koprena szöglete nyomán Nagy Vanessza Terestyényi Anna kapujába fejelte a szombathelyiek egyenlítő gólját. Marlo Sweatmannek, a Haladás-Viktória jamaikai középpályásának szemmel láthatóan az a titka, hogy a Haladás sportkomplexumban a félidők utolsó pillanataiban lő gólt. Így duplázott a DVTK ellen is, és így juttatta előnyhöz most (a 45. percben) a Soroksár elleni találkozón is csapatát. A gólpasszt ugyanúgy, mint az első szombathelyi gólnál, ezúttal is Koprena adta, az ő szabadrúgásból beívelt labdáját vette le és lőtte a kapuba Sweatman. A második félidőben fölényben játszott a Haladás-Viktória, sőt a félidő közepén növelni is tudta előnyét. Gődér Brigitta átadásával Ana-Maria Vladulescu lépett ki és a román támadó a fővárosiak hálójába lőtte első magyarországi gólját. Székely Tibor, a szombathelyiek vezetőedzője a lefújás után, a csapata 3–1-es győzelmével végződött mérkőzés után először az ellenfelet dicsérte, majd azt mondta, csapata jól értékesítette a rögzített helyzeteket, majd azután a második félidőben már bátran, jól is játszott.

Amint az Bíró Barbara szelfijén is látszik, a csapat a pénteki esküvője miatt "igazoltan hiányzó" Balogh Henriettának ajánlotta a győzelmet

A szombati játéknap harmadik mérkőzésén, a sereghajtó Puskás Akadémia az egy pontot szerezve is élre ugró ETO FC Győr vendégeként játszott gól nélküli döntetlent. A három tengerentúli légióssal, az amerikaiShurinával, valamint a brazil Tatyval és Suzannával megerősített felcsúti fiatalok ugyan kétségtelenül a 8. helyen állnak jelenleg, de tegyük hozzá gyorsan azt is: női futballunk történetében még nem volt olyan sereghajtó, amely az első hat fordulóban csak a mérkőzései felét veszítette el. Győrben a Puskás kezdte jobban a mérkőzést, de összességében az ETO-nak volt több kecsegtető helyzete, sőt ziccere. Ezért is érdemes külön kiemelni Pongrácz Ágnest, az újonc csapat 16 éves, korosztályos válogatott kapusát, akinek ez volt az első „góltalan” mérkőzése a Simple Női Ligában.

Halászi Kinga csapata, a Puskás Akadémia, sokat erősödött a három tengerentúli "légióssal". Fotó: ETO.hu

A Simple Női Liga 6. fordulóját záró, üllői mérkőzésen, Vágó Fanni a kispadra ültette saját magát, 57 percig „csak edzőként” debütált az FTC-Telekom kispadján. Csapata nagyon jól kezdte a mérkőzést, a Csányi Diána passzát a hálóba lövő Pusztai Sára már a 2. percben előnyt szerzett a megilletődötten játszó Astra HFC ellen, majd még az első negyedóra vége előtt, a sérüléséből felépült Siklár Kinga fejelte a hálóba Lara Ivanusa beadását. A folytatásban viszont sokáig, majd’ egy órán át nem született gól. A 72. percben azután az utolsó félórára, Siklért váltva pályára lépett Vágó Fanni szolgálta ki tökéletes átadással Ivanusát, és a szlovén támadó beállította a 3–0-ás végeredményt. A Ferencváros jobb csapat, mint az Astra, a játék képe alapján megérdemelten győzte le rossza szériában levő ellenfelét, amelynek csak akkor lesz esélye a sikerre, ha a játékosok is elhiszik, képesek győzni.

A jobb felső sarokban, ott a legfontosabb információ: bő negyedóra után, két góllal vezetett az FTC-Telekom

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS