Női NB I
Az ETO játszhat az arany-, az MTK a bronzéremért
2022. május. 23., 10:57
Az ETO játszhat az arany-, az MTK a bronzéremért
Ahogy Katyerina Korszun Vachter Zsófiával, úgy az ETO is előnyben maradt az MTK-val szemben
Fotó MTK Budapest
A vasárnapi Soroksár SC–Astra HFC mérkőzéssel befejeződött a Simple Női Liga 2021–2022-es szezonjának bajnoki szakasza. Az idény előtti várakozások a korábbiaknál szorosabb pontvadászatot reméltek – ez tulajdonképpen realizálódott, csak az utolsó fordulóban derült ki, mely csapatok lesznek az arany- és a bronzpárbaj résztvevői, illetve a végül hátrébb szoruló DVTK-nak és Puskás Akadémiának is sokáig esélye volt arra, hogy küzdhessen a harmadik helyért.

OTP Bank Liga NB I. 21. forduló

Sorsolás
2024. 02. 16. 20:00
Paksi FC Stadion
2024. 02. 17. 13:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 02. 17. 15:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 18. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 02. 18. 17:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 04. 10. 18:00
Groupama Aréna

A záróforduló mérkőzései közül a legnagyobb érdeklődés az MTK Budapest és az ETO FC Győr budapesti találkozóját kísérte. A történelem bizonyos szempontból ismételte önmagát, 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban is egy tulajdonképpeni „elődöntőben” derült ki, mely csapat játszhat az FTC-Telekom elleni párbajban. Akkor – a DVTK ellen – az MTK indult némi előnyből, most a vendég győriek álltak előrébb a tabellán, számukra a döntetlen is elegendő lett volna a bajnoki döntőhöz.

Az első félidőben nem csak gól nem esett, szinte alig történt valami, pedig a hazaiaknak mindenképpen gólt kellett lőnie ahhoz, hogy az ETO elé kerüljenek. A 70. percben azután a holland Luijks kényszerítőzött Németh Lorettával, majd centerezett, a beadásra érkező Tiffany Cameron pedig a hosszú alsó sarokba lőtte a mérkőzés – mint kiderült – egyetlen gólját. Győzött az ETO és az MTK-t a tabellán öt ponttal megelőzve, megszerezte a bajnoki szakasz második helyét.


Döntetlenre végződött Felcsúton a Puskás Akadémia és a Haladás Viktória találkozója. A két csapat találkozott már tavasszal, Szombathelyen 0–0 lett az eredmény – most Nagy Vanessza már a 4. percben lendületesen kapura tört és szép gólt rúgott a jobb alsó sarokba. Kovács Eszter a 27. percben a hálóba kotort egy lecsorgó labdát, ezzel egyenlített a Puskás. Jó mérkőzés, két, a szezonban sokat fejlődött csapat találkozójának végén1–1-lett a végeredmény, ami tulajdonképpen nem meglepetés – a Puskásnak 8., a Haladásnak 7. döntetlenje volt ez a szezonban. A szombathelyiek számára az utolsó forduló pontszerzése azt is jelenti, hogy Székely Tibor csapata a kilenc tavaszi bajnoki mérkőzése közül csak egyet, az FTC-Telekom ellenit veszítette el. A Haladás Viktória 2022 bajnoki találkozóin 16 pontot szerzett, míg ősszel, hárommal több meccsen 15-öt. (További összehasonlításként, az ETO 17, az MTK 13, a DVTK 8, a Puskás 11 pontot gyűjtött a tavaszi mérkőzéseken.)

Íme, a bajnoki hajrá minden fontos időpontja!

Íme, a bajnoki hajrá minden fontos időpontja!

Következik a bajnoki hajrá, csupa érdekes, fontos mérkőzéssel. Az előttünk álló hétvégén még az utolsó fordulót játsszák a két női NB-s osztály csapatai, de érdemes máris előrepillantani. Annál is inkább, mert miután szombaton eldől, hogy az MTK Budapest, vagy az ETO FC Győr lesz az FTC-Telekom ellenfele az aranycsatában, csütörtökön már a bajnoki döntőt nézve szurkolhatunk, izgulhatunk!

Tovább


Az FTC-Telekom legyőzte a Diósgyőri VTK-t és ezzel a Vágó Fanni által irányított zöld-fehérek százszázalékos (9 mérkőzés, 27 pont) bajnoki tavaszt produkáltak. Dicséri a vendégeket, hogy a címvédőnek 2022-ben ez a 2–1-es győzelem volt a legszűkebb sikere. Ezen a találkozón is lemaradt az első gólról, aki egy kicsit késett, Biljana Bradics már a 3. percben bevette Barti Luca kapuját. (A szerb támadó 13 gólt szerzett a 2021–2022-as bajnokságban. Ez volt a negyedik diósgyőri szezonja, összesítve, a tulajdonképpen féléves idényt is beszámítva, 57 gólnál jár.) Tíz percig vezetett a DVTK, Papp Luca egyenlített, majd a második játékrészben – a 62. percben – Vágó Fanni tizenegyesből lőtte a győztes gólt.


A már említett szezonzárón nem hozott gólt az első félidő. Az 58. percben azután Kós Petra találatával a vendég Astra HFC került előnybe, de az üllői csapat nem sokáig örülhetett, Antalicz Alexandra egyenlíteni tudott. A pontosztozkodás egyben azt is jelenti, hogy az egyaránt osztályozóra kényszerülő két csapat egyike sem nyert mérkőzést tavasszal (a Soroksár egyetlen őszi győzelmét is óvás után szerezte meg).

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS