Női NB I
Az FTC a Puskás, az ETO a DVTK ellen folytatná jó sorozatát
2021. november. 06., 09:30
Az FTC a Puskás, az ETO a DVTK ellen folytatná jó sorozatát
Csányi Diána (zöld-fehérben) már második a Simple Női Liga góllövőlistáján
Szombaton három, vasárnap pedig egy mérkőzést játszanak a Simple Női Liga 10. fordulójában. Ma a jó szériában levő FTC-Telekom Felcsútra, a DVTK Győrbe, az Astra HFC pedig Szombathelyre látogat, vasárnap pedig az MTK Budapestet fogadja a Soroksár, a Kocsis Sándor sportközpontban.

OTP Bank Liga NB I. 10. forduló

Sorsolás
2023. 10. 21. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 10. 21. 14:45
ZTE Aréna
2023. 10. 21. 17:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 10. 22. 13:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 10. 22. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 22. 17:45
DVTK Stadion

Az ETO a harmadik fordulóban, Diósgyőrben 4–1-re legyőzte a DVTK-t, ami az egyszerű logika alapján biztos hazai sikert jósolni a mai mérkőzésre is. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy – miközben az ETO a legutóbbi kilenc mérkőzésén veretlen maradt – Bém Gábor kezében a borsodi gárda is olyan csapattá formálódott, amely bármely ellenfél ellen szerezhet pontot. Az elmúlt napok híradásaiból tudjuk, a piros-fehérek betegségek, sérülések miatt nehéz helyzetben vannak, a legutóbbi, a Puskás Akadémia elleni mérkőzés összeállításából hiányzott Geréd Erika, Bianca Sandu, a keresztszalag-szakadást szenvedett Nagy Melinda, Schildkraut Fruzsina, valamint a két görög, Maria Palama és Hriszanti Voila is – távollétükben a klub tehetséges fiataljai ugrottak fejest a mélyvízbe.


A Haladás-Viktória sem volt könnyű helyzetben a múlt heti, MTK elleni meccs előtt. Székely Tibor csapatából is kulcsjátékosok hiányoztak, de a Szombathelyen kitűnő munkát végző edző megpróbált a hátrányból erényt kovácsolni, amint mondta, tovább építette a jövő csapatát. Az Astra elleni mérkőzésre – a klub közösségi média-oldalának híre szerint – nem javult a helyzet, sőt az MTK elleni mérkőzésen jó játékkal debütáló, 16 éves Kováts Anna is megsérült. Az Astra viszont, annak ellenére, hogy aligha lehet elégedett a tabellán elfoglalt helyezésével, jó mérkőzéseket játszott a legutóbbi fordulókban. Ennek a sorozatnak fontos láncszeme, sőt talán csúcsa az ETO elleni döntetlen, amely önbizalmat adhat Szakonyi Emesééknek a szombathelyi túrára.


Kétségtelenül, jelenleg az FTC-Telekom a Simple Női Liga legjobb formában levő csapata. Az emlékezetes, győri 0–4 óta valamennyi mérkőzését megnyerte a bajnokcsapat, méghozzá úgy, hogy valamennyi találkozón legalább három gólt szerzett. Ennek az eredményességnek köszönhető, hogy a Fradi – a bajnokság legtöbb gólt szerzett csapataként – már 30 gólnál jár (ez jobb, mint háromgólos mérkőzésenkénti átlag), míg az ebben a „versenyben” ezüstérmes ETO 23, az MTK 19 gólt szerzett. A két csapat augusztusi, budapesti találkozóját féltucat gólt lőve nyerte meg az FTC-Telekom – most aligha lesz ekkora különbség a csapatok között, a Puskás játékban, szervezettségben sokat erősödött a 3. forduló óta, és olyan minőségi játékosokat is pályára küldhet, akik augusztusban még nem segíthették a csapatot.


A Soroksár SC – vasárnap – a Kocsis Sándor Sportközpontban fogadja majd az MTK Budapestet. A kék-fehérek egy héttel ezelőtt nyerni tudtak Szombathelyen, az előző fordulókban viszont kínlódtak. Farkas Attila csapata ebben a bajnokságban nyert már bajnokit a Kocsisban (az FTC-Telekomot győzte le 2–1-re) – érdemes lesz kilátogatni a találkozóra, hátha többet megtudunk arról, 2021 őszén melyik az MTK Budapest igazi arca.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS