Női NB I
Az FTC, az ETO és a Puskás három forduló után is hibátlan
2023. szeptember. 03., 10:30
Az FTC, az ETO és a Puskás három forduló után is hibátlan
Felcsúton Szarvas Sára két látványos, okos góllal járult hozzá a Puskás győzelméhez
Fotó: pfla.hu
A Simple Női Liga 3. fordulójának szerdai nyitánya után, szombaton a Haladás-Viktória, az ETO FC Győr és a Puskás Akadémia hazai pályán, míg a St. Mihály FC idegenben szerezte meg a három pontot. A Szekszárd és a DVTK remizett. A 3. fordulóban Pusztai Sára (FTC-Telekom), Krisztin Sára (DVTK), Maya Ladhani (ETO FC), Szarvas Sára és Palakovics Laura (mindkettő Puskás Akadémia) tudott duplázni. A hétvége „MVP-je" címen ezúttal két fiatal osztozik. Szabó Fanni, a Haladás-Viktória 17 éves, NB I-es újonca nyolc percet töltött még csak a pályán, amikor fejesével eldöntötte csapata és a remekül rajtolt Astra HFC mérkőzését. A még nála is fiatalabb, puskásos Szarvas Sára is első NB I-es gólját lőtte – illetve, mindjárt kettőt.

Simple Női Liga NB I. 3. forduló

Sorsolás
2023. 08. 30. 11:00
Kocsis Sándor Sportközpont
2023. 09. 02. 11:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 02. 16:00
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
2023. 09. 02. 16:00
ETO Stadion
2023. 09. 02. 16:00
Haladás VSE Sporttelep (Kondics út)
2023. 09. 02. 16:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna

A szombati program a székesfehérvári matinéval kezdődött, ahol mindkét csapat győzelemben reménykedett. Az első két fordulóban pont nélkül maradt St. Mihály FC kezdett jobban és bő félóra játék után a korosztályos válogatott Koszo Sydney találatával vezetést is szerzett. A Fehérvár FC nem játszott jól – sőt helyenként kifejezetten gyengén futballozott – ám óriási esélyt kapott azzal, hogy az 59. perc után, Ónodi Vanessza kiállítása nyomán, emberelőnybe került. Láthattak is gólt a nézők, de azt nem a Vidi szerezte – a 92. percben Milena Knezević találata állította be a végeredményt.

Az előző bajnokság utolsó fordulójában a Szekszárdi WFC a DVTK ellen kicsikart győzelemmel őrizte meg élvonalbeli tagságát. Bár mindkét csapat sokat változott a nyáron, ezúttal is nagy csatára volt kilátás – a DVTK mellett az erősebb kezdőcsapat, a Szekszárd WFC mellett a hazai pálya szólt. Kevés hiányzott ahhoz, hogy gól nélkül záródjon az első játékrész, ám a félidő hajrájában a remekül játszó Krisztin Sára a miskolciakat juttatta előnyhöz. A sok hibával tarkított, inkább küzdelmes második félidőben a szekszárdiak – Prigli Barbara révén – a 69. percben egyenlítettek, majd az augusztus végén igazolt amerikai Branna Taylor találata (82.) már szekszárdi előnyt jelentett. A DVTK-nak azonban ezúttal volt még válasza, Krisztin Sára egyenlített, a két csapat megosztozott a pontokon.

Győrben olyan mérkőzést játszott a legutóbbi bajnokság két dobogósa, amely után úgy érzi, több maradt benne… Az első játékrész egyértelműen az ETO-é volt, a 12. percben Maya Ladhani lőtt bombagólt, majd még az első félóra vége előtt Süle Dóra fejelte Varga Luca hálójába Anđela Frajtović középre emelését. A válogatott támadó a harmadik gólban is főszerepet vállalt, a 36. percben remek lövést küldött kapura, a labda megpattant Ladhanin, úgy került a hálóba. A háromgólos előnnyel forduló ETO gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, majd ugyanaz történt, mint a bajnokság nyitófordulójában, a Soroksár ellen: az ETO a második félidőre behúzta a féket. A főként a védekezésre koncentráló MTK Budapest kevéssel a lefújás előtt, László Henrietta találatával szépített.

Szombathelyen igazán látványosan kezdte a mérkőzést a Haladás-Viktória: a 4. percben Marlo Sweatman bombagóllal juttatta előnyhöz a fehérmezes hazai csapatot. A folytatásban is gólratörőbben, veszélyesebben futballozott a Haladás-Viktória, de újabb gólt nem tudott szerezni, sőt a 69. percben – egy labdavesztést követően – Kós Petra révén egyenlített az Astra. Markó Edina azonban még elő tudott húzni a cilinderből egy nyuszit, sőt nem is nyuszit, oroszlánt: az élete első NB I-es mérkőzését játszó Szabó Fanni a 77. percben a hosszú oldalon érkezve, higgadtan fejelte a hálóba Pintér Tekla remek szögletét.

Felcsúton Szarvas Sára nagyon hamar, már a 6. percben a labdát a kint álló Ascher Dóra fölött átívelve okos gólt szerzett, ám az első negyedóra végén Skultéty Tamara – némiképp rácáfolva a papírformára –, egy kapushibát megtorolva egyenlíteni tudott. A folytatásban viszont a Puskás Akadémia már kézben tartotta a találkozót, Halászi Kinga csapata Kovács Aida és Palakovics Laura átlövésével, valamint Szarvas Sára újabb okos találatával 4–1-es előnnyel fordulhatott. A második félidőben Palakovics Laura szinte a kezdőrúgás után azonnal növelte a hazaiak előnyét, majd Győrik Alexandra szabadrúgásból lőtt szépítőgólja után egy újabb átlövés, Tóth Zsóka gólja állította be a 6–2-es végeredményt.

Ötgólos főpróbát tartott az FTC-Telekom

Ötgólos főpróbát tartott az FTC-Telekom

A címvédő FTC-Telekom előrehozott mérkőzésen fogadta az újonc Budaörsi SC-t. A szünetben, Gödér Brigitta szöglet nyomán fejelt góljával vezettek a zöld-fehérek. Vágó Fanny a fordulás után azonnal növelte a Fradi előnyét, de a vendégcsapat egészen a hajráig jól tartotta magát – akkor viszont Csányi Diána, és a duplázó Pusztai Sára góljai állították be az 5–0-s végeredményt. A Budaörsi SC az utolsó szűk húsz percben előbb emberhátrányban, majd a kiállítás és Terdik Ivett súlyos sérülés miatt kettős emberhátrányban játszott.

Tovább

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS