Női NB I
Az MTK legyőzésével hangolt a Bajnokok Ligájára az FTC-Telekom
2023. augusztus. 26., 23:23
Az MTK legyőzésével hangolt a Bajnokok Ligájára az FTC-Telekom
Vágó Fanny csapata magabiztos sikert aratott az MTK Budapest vendégeként
Fotó: MTK Budapest
Jó formában van a bajnok FTC-Telekom és ez remek hír a szeptember 6-i, gyulafehérvári Női Bajnokok Ligája selejtező előtt. A címvédő magabiztosan nyert a legutóbbi szezon bronzérmese, az MTK Budapest ellen. Otthon tartotta a három pontot a Puskás akadémia és a Soroksár SC, idegenben tudott nyerni az ETO FC Győr. Vasárnap az Astra és a Haladás Viktória is kapott gól nélkül győzött.

Simple Női Liga NB I. 2. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 13:00
DVTK Edzőközpont
2023. 08. 26. 16:00
Szamosi Mihály Sporttelep
2023. 08. 26. 16:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 26. 17:00
MTK Budapest - Sándor Károly LA
2023. 08. 27. 17:30
Üllő Városi Sporttelep
2023. 08. 27. 17:30
Budaörsi Városi Stadion

A Sándor Károly Akadémia centerpályáján már a 6. percben előnyhöz jutott az FTC-Telekom. Az MTK Budapest védőinek hibáját, labdaeladását Alesia Garcia passzát gólra váltva Fenyvesi Evelin használta ki, majd az első negyedóra végén – tizenegyesből – Csigi Eszter duplázta meg a vendégek előnyét. Az első játékrész végén Siklér Kinga veszélyes lövését védte a bajnokcsapatban ezen a mérkőzésen bemutatkozó Milica Kostić kapus – tulajdonképpen ez volt a kilencven perc során az MTK egyetlen gólszerzési lehetősége. Az FTC-Telekom a 65. percben Szabó Viktória fejesgóljával állította be a végeredményt. Bár a találkozó utolsó órájában ez az egyetlen gól született, összességében elmondható, hogy dinamikában, sebességben nagy különbség mutatkozott a két csapat között. A Fradi a rekkenő hőségben, a második félidőben Ott Eszterrel, Vivian Adjei-jel, Nađa Stanović-csal, Nagy Viktóriával és Diószegi Fannival frissített (Barti Luca, Czellér Dorka, Ebony Madrid és Hodászi Eszter maradt a kispadon), megmutatva, mennyire erős a kerete. Vágó Fanny csapata szerdán délelőtt, a Budaörsi SC elleni bajnoki mérkőzéssel tartja főpróbáját a nemzetközi kupamérkőzésekre, közülük először az izraeli Kirjat Gat elleni szeptember 6-i találkozóra.


A pályafutása első, fontos szakaszát a DVTK-ban töltő Vachter Fanni góljával hamar, a 6. percben vezetést szerzett Diósgyőrben az ETO FC Győr, ám szűk negyedórával később Mikó Erika egyenlíteni tudott. A vendég zöld-fehérek még a szünet előtt tekintélyes előnyre tettek szert: Kocsán Petra a 41. és a 45. percben is gólt szerzett, előbb a Frajtović által visszasarkalt labdát lőtte Ádám Anna kapujába, majd Vida Boglárka passzából szerezte második találatát. A válogatott támadó remekül, de fogalmazhatunk úgy is, tudásához méltón futballozott: a második játékrész is az ő góljával kezdődött, ezzel mesterhármast ért el. Nagyszerű teljesítményével ezen a hétvégén ő lehet a forduló játékosa! Kocsán Petra a 47. percben szerezte a harmadik találatát, egy perccel később Vachter Fanni is újabb gólt lőtt – ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Az 55. percben Maya Ladhani találatának köszönhetően már 6–1-re vezetett az ETO. A végére azonban olvadt a különbség, Vida Boglárka kiállítása (75.) és Nagy Szilvia súlyosnak tűnő sérülése után kettős emberelőnybe került a DVTK, amely azután ezt Krisztin Sára és Oláh Adrienn góljaival használta ki.


A St. Mihály FC az Astra elleni hazai vereséggel, rosszul kezdte a szezont – ehhez képest a szegediek kifejezetten jól tartották magukat az előzetesen esélyesebbnek számító Puskás Akadémia ellen. A kilencven perc során egyetlen gólt született, ezt Palakovics Laura a Sinka Napsugár elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőből lőtte a második félidő elején.


Soroksáron, az újonc „Sori” és a Szekszárdi WFC összecsapásán egészen a hajráig nem született gól. Akkor azonban Molnár Adelina duplázni tudott (73., 82.), a mérkőzés összképe alapján Dukon Béla csapata megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


Vasárnap délután fél hatkor, amikor kiváló játékvezetőnk, Sipos Katalin jelt adott a kezdőrúgásra a budaörsi stadionban, 36 fokot mutatott a hőmérő. Az észvesztő hőséghez képest derekasan iparkodott az újonc Budaörsi SC és a Haladás Viktória, de ebben a játékrészben még nem született gól. A fordulás után szűk negyedórával viszont – egy kezezés miatt megítélt jogos büntetőből – Marlo Sweatman vezetéshez juttatta a szombathelyieket és a hazaiak a folytatásban is adósak maradtak a veszélyes támadójátékkal. Csizmadia Zsófia viszont egy távoli bombagóllal növelni tudta a vendégcsapat előnyét – ez lett a végeredmény is. Markó Edina azt nyilatkozta a találkozó beharangózójaként, nem lehet a két csapat korábbi kupamérkőzéséből kiindulni, a Budaörs azóta jobb csapat lett – igaza lett, de ahhoz, hogy az újonc megkapaszkodjon az élvonalban, nagyobb sebességgel kell játszani és ami még fontosabb, gólokat kell lőnie.


Remekül kezdte a 2023–2024-es szezont az Astra HFC! Dombó János csapata a nyitófordulóban, Szegeden is 3–0-ra győzött, most pedig ugyanezzel az eredménnyel gyűrte le a Fehérvár FC-t. Üllőn sem esett gól az első félidőben, a fordulás után viszont Vidács Krisztina duplázott, majd Lovász Emma állította be a végeredményt.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS