Női NB I
Az FTC-Telekom félóra alatt megnyerte a rangadót
2021. október. 17., 19:08
Az FTC-Telekom félóra alatt megnyerte a rangadót
Erős Evelin kapuja sokszor került veszélybe a mérkőzésen
Fotó: MTK Hungária/via Facebook
A Simple Női Liga 8. fordulójának legváratlanabb eredménye az FTC-Telekom 7–1-es győzelme az MTK Budapest ellen. Ahogy sokan fogalmaztak, a címvédő győzelmének ténye nem, de annak különbsége óriási meglepetés. A zöld-fehér klub saját női csapatának alapítása óta, négygólos különbségnél nagyobb még soha nem volt a két csapat között. A forduló további mérkőzései közül Győrben és Soroksáron tulajdonképpen a papírformát igazoló eredmény született, bár ezen a két találkozón is a vártnál nagyobb különbséggel győzött a három pontot begyűjtő csapat. Az Astra HFC második győzelmét aratta a szezonban – az üllőiek mindkétszer a Puskás Akadémiát győzték le.

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion

Az FTC-Telekom villámrajtot vett a BKV Előre stadionjában, az MTK Budapest elleni mérkőzésen. A 13. percben a korábban MTK-s Csányi Diána tette a labdát Fenyvesi Evelin elé, aki azután tolt rajta egyet és a tizenhatos vonaláról erős, pontos lövést küldött a jobb alsó sarokba. Két perccel később Csigi Eszter, az MTK ellen nyolc napon belül védő lőtte a Szabó Viktória elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt a hálóba. A 19. percben Pusztai Sára tört be a tizenhatoson belülre, visszagurította a labdát Vágó Fanninak, aki azután a léc alá bombázott – a Fradi szűk húsz perc alatt eldöntötte a rangadót. A nem csak gól-, de mezőnyfölényben futballozó vendégek a 30. percben Fenyvesi Evelin újabb góljával növelték előnyüket, majd Vachter Fanni szépített. 1–4-nél Sipos Lilla előtt adódott ziccer, ez kimaradt, a második játékrészben pedig csak az FTC-Telekom szerzett gólt. Előbb a szlovén Lara Ivanusa, majd Pusztai Sára, végül az óriási bombagólt lövő Csányi Diána volt eredményes: utóbbi állította be a 7–1-es Fradi-győzelmet jelentő végeredményt.


Az ETO FC Győr a bajnokság első fordulójában vereséget szenvedett Szombathelyen (0–2), azóta viszont a Puskás és az MTK elleni döntetlenek mellett, négyszer győzött Menczeles Iván csapata. Az ETO a Haladás Viktóriát is esélyesként fogadta, és a kitűnően játszó, 17 éves Vida Boglárka vezérletével magabiztos győzelmet aratott. – Ez egy jól sikerült mérkőzés volt, úgy érzem, minden csapatrészben felülmúltuk ellenfelünket. Támadásban és védekezésben is nagyszerűek voltak az egyéni teljesítmények, úgyhogy úgy érzem, ezért teljes mértékben megdolgoztunk. Természetesen hosszú még a bajnokság, ez egy állomás volt, amit sikerre vettünk – mondta a mérkőzés után Menczeles Iván az ETO internetes oldalának nyilatkozva, míg Székely Tibor, a Haladás Viktória FC vezetőedzője úgy látta: – Gratulálok az ETO-nak, a mai meccsen jobb volt, előbbre tart nálunk, megérdemelten nyert. Az első negyedórában tartottuk magunkat, majd egyéni hibából gólt kaptunk. Ezt követően szerkezetet váltottunk, ami működött is, jobban futballoztunk. A második félidőben viszont már nem volt esélyünk. Sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni hiányzóinkat az egyébként is jól játszó ETO ellen. De nem kesergünk, építjük tovább a csapatot, amely szép jövő előtt áll.


A forduló nyitányán a Diósgyőr vendégeskedett a Soroksárnál. Bém Gábor csapata az ezúttal is jól játszó Krisztin Sára (egykor a Soroksár jelenlegi edzője, Szeitl Szilvia csapattársa a legendás Feminában) góljával szerzett előnyt a 11. percben, majd – büntetőből – Bianca Sandu növelte a DVTK előnyét. A második félidő derekához érve Hriszanti Voila találata gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, de nem sokkal később Török Lilla szépíteni tudott, visszaadva némi reményt a hazai pontszerzésre. A Diósgyőr azonban a 72. percben lezárta a mérkőzést, a bal oldalról a hosszú felső sarokba bombázó Nagy Melinda a szezon egyik legszebb gólját lőtte.


Az Astra HFC az első forduló – éppen a Puskás Akadémia legyőzése – óta nem nyert bajnoki mérkőzést, a felcsúti csapat viszont jó szériában, de nehézségekkel küszködve várta a fordulót záró mérkőzést. Az előzetesen is teljesen nyílt, háromesélyes mérkőzésnek tippelt találkozó fordulatos mérkőzést hozott, amelyben különösen az első félóra bizonyult intenzívnek. A 8. percben, egyéni akciót megkoronázva, Krascsenics Petra szerzett vezetést a Puskásnak, ám hamar fordított az Astra: a középkezdés utáni támadás végén Palakovics Laura lábáról pattant saját kapujába a labda, majd a 12. percben, egy szögletet követően, Szakonyi Emese lőtt gólt. Az első félóra végén Krascsenics Petra éles szögből lőtt újabb gólt korábbi klubja kapujába, ezzel egyenlített a Puskás Akadémia. A második félidőben mindkét csapat óvatosan futballozott, látszott, a legfontosabb cél a vereség elkerülése lett. A 75. percben Krascsenics Petra a harmadik gólját is megszerezhette volna, de gyengén lőtte az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt és Török Noémi védeni tudott. Nem sokkal később az Astra HFC is 11-est rúghatott, a Gelb Mónika elleni szabálytalanság után, Szakonyi Emese lőtte a kapuba csapata győztes gólját (2–3).

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS