Női NB I
Az FTC-Telekom kezdheti majd otthon a bajnoki döntőt
2023. április. 30., 19:29
Az FTC-Telekom kezdheti majd otthon a bajnoki döntőt
A bajnokcsapat szakmai stábja Fenyvesi Evelint választotta a diósgyőri mérkőzés legjobbjává
Fotó: fradi.hu
A Simple Női Liga tavaszi fordulóiban korábban egyetlen döntetlen sem született, a 18. forduló első, szombati játéknapjának négy mérkőzésén viszont csak a címvédő FTC-Telekom tudott győzni – a másik három párban a csapatok megosztoztak a pontokon. Vasárnap mindkét találkozót a hazai csapat nyerte meg, az Újpest FC a Haladás Viktóriát, az Astra HFC pedig a Kelen SC-t győzte le, egyaránt 2–1-re.

OTP Bank Liga NB I. 19. forduló

Sorsolás
2024. 02. 06. 17:45
Szusza Ferenc Stadion
2024. 02. 06. 20:00
Groupama Aréna
2024. 02. 07. 17:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 07. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 02. 08. 16:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 08. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion

Meglepetéssel kezdődött a forduló a Lantos Mihály sportközpontban, ahol a tavasszal még százszázalékos MTK Budapest a fél szemmel még mindig hátra sandító MOL Fehérvár FC-t fogadta. Nem lett „nagy meglepetés”, csak „kis meglepetés”, mert annak ellenére, hogy a Vidi a szünetben még 2–0-ra vezetett, a második játékrészben az MTK meg tudta menteni az egyik pontot.

Bő negyedóra játék után Szehofner Vivien bombázta a labdát a tizenhatos előteréből a bal felső sarokba. A látványos, alkalmasint a hét legszebb góljai közül is visszaköszönő találat arra sarkallta a fehérváriak legeredményesebb támadóját, hogy rúgjon rá még egyet: a 38. percben a hazaiak középpályás labdavesztése után tört be a tizenhatoson belülre és lövésével megduplázta a MOL Fehérvár FC előnyét.

A fordulás után szinte azonnal szépített az MTK, a 48. percben a második félidőre beállt Csuhai Vivien Vachter Fannival kényszerítőzött, majd növelte tavaszi góljai számát hatról hétre. A 63. percben a görög Maria Palama szép egyéni akciót megkoronázva egyenlített, tíz perccel később pedig Zágor Bernadett bombája rongálta a keresztlécet – maradt azonban a 2–2, amivel a mérkőzés összképe, két ellentétes félideje után egyik csapat sem lehet elégedetlen.


Diósgyőrben a listavezető FTC-Telekom a 12. percben, a Vágó Fanny ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyesből, Csigi Eszter révén szerzett vezetést. Vágó Fanni – egy kapufa és egy leshelyzet miatt meg nem adott gól után – a 43. percben, Fenyvesi Evelin tökéletes passzából növelte csapata előnyét, majd a második félidőben rúgott még egyet: ezúttal szabadrúgásból. A 4–0-s végeredményt Pusztai Sára találata állította be – a gólpasszt ennél a találatnál is a Fradi kapitánya, Fenyvesi Evelin adta. Bém Gábor, a DVTK vezetőedzője azt nyilatkozta a találkozó után klubja médiájának: „A lehetőségeinkhez képest ma mindent megtettünk a pontszerzés érdekében, de ez sajnos kevésnek bizonyult. Korán megszerezte a vezetést ellenfelünk, ennek ellenére volt tartása a csapatnak. A mai napon ennyi volt benne a játékunkban, senkit nem tudok elmarasztalni a vereségért.”

Az FTC-Telekom győzelmével – és két üldözője pontvesztésével – eldőlt, hogy Vágó Fanni csapata megnyerte a Simple Női Liga bajnoki szakaszát, a döntőben övé lesz a pályaelőny, hazai pályán kezdheti majd a párbajt.


A Simple Női Kupa szerdai döntőjének két csapata szombaton Felcsúton csapott – négy napon belül másodszor – össze. A nem csak a lábakat, de a fejeket is érintő fáradtság mindkét gárda játékára rányomta a bélyegét. Bár alakultak ki helyzetek Borók Dorina és Emilia Dannback kapuja előtt is, gól nem született, a bajnoki döntőre, és a bronzpárbajra hajtó két csapat megosztozott a pontokon. Három fordulóval a bajnoki szakasz zárása előtt az ETO és az MTK Budapest egyaránt 47 ponttal áll a tabellán. A győriek a következő három hétben az Astrával (h), az MTK Budapesttel (i) és a KÉSZ-St. Mihály FC-vel (h) játszanak majd, míg a kék-fehérek ellenfele a Kelen SC (i), az ETO FC Győr (h) és az FTC-Telekom (i) lesz. A pontegyenlőség – valószínűleg – Dörnyei Balázs csapatának kedvez.


A szombati játéknap utolsó találkozóján a St. Mihály FC fogadta a Szekszárdi WFC-t. Fantasztikusan izgalmas, fordulatos mérkőzésen született meg a nap és a tavasz harmadik döntetlenje: 4–4-re végzett a liga két dél-magyarországi csapata. Az első félidő „Nagy-gólokat” hozott, a 4. percben a vendégek fiatalja, Nagy-Cseke Vivien jelezte góllal, hogy a kiesés ellen küzdő tolnaiak pontokért utaztak Szegedre. A hozzá hasonlóan fiatal Nagy Lilla öt perccel később egyenlített, de megint a szekszárdi csapat, újra Nagy-Cseke Vivien következett: a Szekszárdi WFC előnnyel fordulhatott. A második félidőben majd’ egy negyedóra elment gól nélkül, ekkor viszont nagyon beindult a St. Mihály. Papp Szidónia, Sanda Malešević és Ivana Trbojević góljaival, már 4–2-re vezettek a hazaiak. Azt hihette bárki, eldőlt a mérkőzés, a szekszárdi lányok Vári Vikiék azonban elképesztő tartással úgy kezdtek futballozni, mint akik az életükért játszanak – mert azért is játszottak. A 90. perc lejárta előtt, Ezer Anna és Kiss Gabriella góljaival egyenlített a Szekszárdi WFC – kérdés azonban, hogy ez az egy pont mire lesz elég.


Az Újpest FC hét pontot szerzett eddig a bajnokságban, ebből négyet a Haladás Viktória ellen. Az őszi, szombathelyi döntetlen után most 2–1-re győztek a lila-fehérek. Az első negyedóra vége előtt az orosz Viktorija Skoda juttatta vezetéshez a hazaiak, majd a második félidő 32. percében ugyanő, büntetőből duplázta meg az Újpest FC előnyét. A szombathelyi csapat a 89. percben, Jelena Koprena góljával szépített. 


Az Újpest sikere után, egyetlen csapat van csak, amely tavasszal nem szerzett még pontot: a Kelen SC. Pedig a kelenföldiek a szünetben Bernhardt Barbara góljával még 1–0-ra vezettek Üllőn – a második játékrészben azonban erősített, Szakonyi Emese és Kós Petra révén két gólt szerzett, fordított az Astra HFC. 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS