Női NB I
Az FTC-Telekom lett a forduló nyertese is
2021. november. 14., 11:45
Az FTC-Telekom lett a forduló nyertese is
A hetek óta jó formában levő Lara Ivanusa szerezte a Ferencváros első gólját
Fotó: FTC.hu
Tekintélyes előnyt szerzett a Simple Női Liga tabelláján, a legutóbbi hét mérkőzésén – éppen a súlyos, győri vereség óta – 21 pontot szerzett FTC-Telekom. A szombaton az ETO-t legyőző bajnokcsapat, az MTK Budapest vereségének is köszönhetően, hat, illetve hét ponttal vezet a bajnoki döntőre legesélyesebb két üldözője előtt.

OTP Bank Liga NB I. 11. forduló

Sorsolás
2023. 10. 28. 12:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 10. 28. 14:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 28. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 10. 29. 13:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 10. 29. 15:30
Paksi FC Stadion
2023. 10. 29. 18:00
Groupama Aréna

Az „ősz rangadójaként” várták a női labdarúgás kedvelői a 2011–2012-es bajnokság eddigi legeredményesebb két csapata, a házigazda Ferencváros és a nyitóforduló óta veretlen ETO FC Győr budapesti összecsapását. A bajnokcsapat 4–1-es sikerével végződött rangadó sok tekintetben elmaradt a várttól – és ezért elsősorban a Vágó Fanny a „felelős”. A Fradi az utóbbi hetekben megszokott lendülettel kezdte a mérkőzést, törekedve a gyors gólszerzésre. A hazaiak szinte a kezdősípszótól dominálni tudtak, miközben úgy tűnt, az ETO – ami a csapat szerkezetét, a kulcsjátékosok pozícióját illeti – el is számította magát. Vágó Fanny ezen a mérkőzésen játékosként (is) kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mind a négy gólban főszerepet vállalt (két gólja, valamint gólpassza mellett a mérkőzés első gólját hozó támadása is az ő zseniális meglátásával, passzával indult), míg a másik oldalon egyetlen kiemelkedő egyéni teljesítményt láttunk: Szőcs Réka a négy kapott gól ellenére is jól védett, csapata legjobbjának bizonyult.


Több visszatérővel, a legutóbbi fordulóhoz képest erősebb csapattal lépett pályára Diósgyőrben a DVTK és a Haladás Viktória FC. A középmezőny élcsapatainak rangadóját a Haladás kezdte jobban, Böröcz Bettina bravúrral védte Ana-Maria Vladulescu ziccerből kapura küldött lövését. A 36. percben azután a vezetést is megszerezték a vendégek, Jelena Koprena lövése egy védőn is megpattanva vágódott a léc alá. A második félidőre, Hanna Barker és Maria Palama beállásának is köszönhetően feljavult a DVTK támadójátéka, a piros mezesek előtt helyzetek adódtak, de a hazai nézőknek a félidő közepéig várnia kellett a gólra. Ekkor Biljana Bradić egyenlített, majd nem sokkal később Krisztin Sára gólja már azt jelentette, hogy fordított a DVTK. Ahogy a szünetben Bém Gábor, úgy a hajrában Székely Tibor is cserékkel igyekezett változtatni. Pályára lépett két akadémista, Kiss-Lantos Hanna és Varró Veronika. Mindketten jól játszottak, de Kiss-Lantos Hannát külön is ki kell emelni: amikor már úgy látszott, a DVTK otthon tartja mindhárom pontot, ő robogott el a jobb oldalon, jól centerezett, Vladulescu pedig a hálóba lőtte a szombathelyiek egyenlítő gólját.

A legutóbbi két fordulóban győzelmet arató MTK Budapest esélyesként várta az Astra Hungary elleni hazai találkozóját. A kék-fehérek azonban ezúttal október eleji-közepi arcukat mutatták, nem játszottak jól és ami még fontosabb, nem szereztek gólt. Az eddig lejátszott tizenegy fordulóban ez volt Farkas Attila csapatának az egyetlen olyan mérkőzése, amelyen nem szerzett gólt – vereség lett a vége. Az Astra HFC szervezetten játszott, nem lehet nem látni, hogy hétről hétre jobb teljesítményt nyújt és ezúttal is akár már hamarabb előnyt szerezhetett volna, de a 45. percben Szakonyi Emese 11-est rontott. Ami nem sikerült az első félidő utolsó pillanataiban, az összejött a mérkőzés utolsó percében: Szakonyi Emese a tizenhatos oldalvonala mellől kapura emelt lövéssel szerezte meg azt a gólt, amely a szezon harmadik győzelmét jelentette az Astra HFC számára. Bene Ferenc csapata az őszi utolsó fordulóban éppen a tabellán egy hellyel előtte álló DVTK-t fogadja – ha vissza tud vágni a szeptemberi, diósgyőri vereségért, akár előzhet is.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS