Női NB I
Az FTC-Telekom maradt százszázalékos az ősz rangadója után
2022. október. 02., 17:20
Az FTC-Telekom maradt százszázalékos az ősz rangadója után
Az FTC-Telekom ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte meg a rangadót
Fotó: Fradi.hu
A Simple Női Liga 7. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén, a rangadót egyaránt hibátlan mérleggel váró FTC-Telekom és az ETO FC Győr összecsapásán a bajnok egy félidőnyi jó játékkal is igazolta, hogy továbbra is Magyarország legjobb női labdarúgó-csapata.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna

A címvédő már a 4. percben gólt szerzett, Hanna Barker látványos átlövéssel vette be Borok Dorina kapuját. Nem sokkal később Tamila Himics került szinte elronthatatlan helyzetbe – a labdarúgásban soha nincsen ha, de talán elmondható: igazából ez a lehetőség volt az utolsó esélye az ETO-nak arra, hogy máshogy alakuljon a mérkőzés végkifejlete. A 26. percben Vágó Fanni látványos emelése növelte a házigazda előnyét, majd a félidő végét egy tulajdonképpen felesleges szabálytalanság után Csigi Eszter lőhetett büntetőt – háromgólos ferencvárosi előnnyel fordultak a csapatok. A második játékrészre rányomta a bélyegét az, hogy tulajdonképpen 45 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Visszaesett a színvonal, de Shameeka Fishley azért szerzett még egy gólt (4–0) és Tamila Himics ebben a játékrészben is kihagyta a kihagyhatatlant: igaz, ez pontosabb úgy, hogy a lábbal védő Bíró Barbara gondoskodott róla, hogy csapata a 7. forduló után is kapott gól nélkül álljon a tabella élén.


A fordulót a Diósgyőri VTK és az Újpest FC borsodi összecsapása nyitotta. „Jól kezdtük a mérkőzést, az első percekben volt egy hatalmas ziccerünk és egy tizenegyest is kaptunk, amit sajnos nem sikerült értékesíteni, ám végül megérdemelten győztünk. Összességében kicsit enerváltan, és magunkhoz képest gyengébben futballoztunk, nagyon pontatlanok voltunk, de örülök a győzelemnek és köszönjük a szurkolást a kilátogatóknak” – foglalta össze a csapata 4–0-s sikerével végtődött találkozót Bém Gábor, a piros-fehérek vezetőedzője a klub közösségi médiumainak nyilatkozva. Nagy Lilla találatával szerzett előnyt a DVTK, majd ezt Nagy Panna a szünet előtt megtoldotta még eggyel. A fordulás után ismét a korábbi válogatott támadó volt eredményes, a végeredményt pedig Mikó Erika – büntetőből lőtt – első NB I-es gólja állította be. A DVTK a szezon eddig lejátszott 7 mérkőzésén négy győzelmet aratott, kétszer játszott döntetlent és csak egyszer kapott ki – ezzel tapad a két éllovast üldözőkre. Az Újpest egyelőre nem szerzett pontot, illetve a lejátszott hét mérkőzés közül ötön gólt sem.


A csapata legutóbbi három mérkőzésén kivétel nélkül gólt szerző Diószegi Fanni találatával a Puskás akadémia hamar előnyt szerzett a Kelen SC ellen, utána viszont a felcsútiaknak sokáig nem sikerült bevennie Bokros Veronika kapuját. A második félidő közepén viszont egy erős szűk tíz perc elég volt ahhoz, hogy Halászi Kinga csapata fölényessé tegye a győzelmét: a 68. percben Mayer Zsófia lőtt gólt, majd a korábbi klubtársai ellen betaláló Zán-Fábián Panna, végül Nagy Lili találatai alakították ki a 4–0-s végeredményt. A Puskás a szezonrajton az MTK Budapesttől elszenvedett vereség után jó szériába került, ennek köszönhetően biztos lábbal áll az élcsoportban – a válogatott mérkőzések miatti szünet után viszont jön a neheze, az ETO FC Győr, majd az FTC-Telekom elleni találkozók.


Ha nem is kimondottan magas színvonalú, de izgalmas, kiélezett csatát hozott a St. Mihály FC mérkőzése a héten edzőt váltó Haladás-Viktória ellen. Major László csapata először játszhatott a Szeged büszkeségének számító Szent Gellért Fórumban és ezt ünnepelve a város futballjának tradicionális színeiben, kék-fekete mezben lépett pályára. A 11. percben egy védelmi hibát kihasználva, egy eladott labdára lecsapva, Dékány Dóra juttatta előnyhöz a St. Mihályt, sőt, még a játékrész lefújása előtt Papp Szidónia büntetőből növelte a hazaiak előnyét. A második játékrész első felében, szűk harminc percen át hiába játszott fölényben a megbízott edzőként Markó Edina által irányított szombathelyi gárda, sokáig nem sikerült bevennie Csontos Zsanett kapuját. A 71. percben viszont a korábban Szegeden is futballozó Kiss-Lantos Hanna a tizenhatos vonaláról a jobb sarokba vágott, sőt a korosztályos válogatott támadó kevéssel később kishíján egyenlített: lövése a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. A 88. percben azután – a játék képe alapján megérdemelten – pontot mentett a Haladás-Viktória. Bár Novák Luca lövése is a keresztlécet találta el, a kipattanó labdát Urbán Viktória a kapuba lőtte.


Az Astra HFC jó szériával, a KÉSZ-St. Mihály elleni döntetlent követő három győzelemmel várta Üllőn a MOL Fehérvárt. Ezúttal viszont nem futott úgy a szekér, az újonc Vidi Szehofner Vivien révén megszerezte a vezetést, és az Astra egyenlített ugyan a szünet előtt, de a második játékrészben már nem esett gól, Gajdóczi Tibor csapata pontot vett el rutinosabb ellenfelétől.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS