Női NB I
Az FTC-Telekom, növelte előnyét a tabella élén
2022. március. 20., 16:21
Az FTC-Telekom, növelte előnyét a tabella élén
Csányi Diána (a labdával) nem csak győzelmet, de a születésnapját is ünnepelhette a hétvégén
A Simple Női Liga tavaszi első fordulójában az MTK Budapest FC és az ETO FC Győr helyet cserélt a dobogó második, illetve harmadik helyén. A kék-fehérek 2022 első televíziós női mérkőzésén, a DVTK ellen fölényes sikert aratva előztek, mert az ETO Felcsúton csak döntetlenre tudta menteni kétgólos hátrányát.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

A 13. forduló nyitómérkőzésén, Soroksáron két olyan csapat találkozott, amely „félszemmel” már a március 30-i, egymás elleni kupaelődöntőre is figyelt. A Haladás-Viktória kezdte jobban a találkozót, a szombathelyi csapat több helyzetet alakított ki ellenfelénél és ezek közül egyet – Ana Maria Vladulescu révén – gólra is váltott. A román támadó a Feketevízi Tímeától visszakapott labdát 14 méterről lőtte Terestyényi Anna kapujába. Az új edző, Dukon Béla által irányított hazaiak nem sokkal az első félóra vége után, egy védelmi megingást megtorolva, Antalicz Alexandra találatával egyenlítettek. A második játékrészben nem esett újabb gól, de érdemes kiemelni, hogy a soroksári fiatalok lelkesen, nagy akarással futballoztak. A döntetlennel igazából egyik csapat sem lehet elégedett. A Haladás-Viktóriának – annak ellenére, hogy a DVTK vereséget szenvedett és végül a Puskás sem tudott közelebb lépni a szombathelyiekhez – hiányozhat majd a két pont a negyedik helyért folyó versenyben, a Soroksár SC számára pedig egyszerű a képlet: ha a bajnokságot nem osztályozós helyen akarja zárni, a hazai mérkőzéseit, különösen azokat, amelyeken nem a dobogósokkal találkozik, nyernie kell.

Az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK rangadóján az első negyedóra még kiegyenlített játékot hozott. Ekkor azonban az utolsó védőként versenyfutásra kényszerített Maria Palama lerántotta a kapura törő Vachter Fannyt – a borsodi csapat, ugyanúgy, mint a szerdai kupameccsen, már a találkozó elején emberhátrányba került, elveszítve az egyik belső védőjét. A DVTK nem sokkal később óriási esélyt kapott a gólszerzésre, de Bianca Sandu nagyon rosszul helyezte a tizenegyest, Erős Evelin ki tudta ütni a félmagas, nem is túl erős lövést. Az MTK Budapest – Vachter Fanny révén – a 31. percben szerzett előnyt, majd a korábbi diósgyőri támadó két perccel később újabb gólt szerzett. Az 56. percben, a szintén egykori DVTK-s Olivera Milunovics találatával már 3–0-ra vezetett az MTK, majd hiába szépített Boros Kinga az oldalvonal mellől, egy óriási potyagóllal, Milunovics a mérkőzés hajrájában visszaállította a háromgólos különbséget. Sőt, a lefújás előtti pillanatokban a kapuelőtérben talpról fejelni tudó Brianna Taylor rátett még egy lapáttal, beállítva az 5–1-es végeredményt.

A szerdai kupanegyeddöntő után, szombaton ismét megmérkőzött egymással az FTC-Telekom és az Astra HFC. A zöld-fehérek védője, Rőhberg Zsanett búcsúmérkőzésén csapata a 6. percben, Csigi Eszter büntetőjével szerzett előnyt, majd ugyanő, egy szöglet nyomán, második gólját szerezve duplázta meg a címvédő előnyét. A végeredmény ismeretében is igaz: bár az Astrának nem volt esélye az egyenlítésre, illetve a szoros eredményre, tulajdonképpen a hajráig jól tartotta magát. A mérkőzés utolsó negyedórájában viszont Vágó Fanni és a szlovén Lara Ivanusa is duplázott, kialakítva ezzel a 6–0-s végeredményt. Győzelmével az FTC-Telekom – az ETO pontvesztésének is köszönhetően – növelni tudta előnyét az üldözők előtt.

A 13. forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Puskás Akadémia az első félidő közepén, Krascsenics Petra találatával lepte meg az ETO-t, sőt a második félidő elején a 16 éves Nagy Lili meg is duplázta Halászi Kinga csapatának előnyét. A győri csapat nem adta fel a mérkőzést, harcolt az egyenlítésért és ez Németh Loretta (64. p.), majd Oláh Adrienn (95. p.) találataival sikerült is. Annak ellenére, hogy a Puskás végül „csak” egy pontot szerzett a felcsúti találkozón, nagyon szoros a középmezőny, óriási harc várható a bronzpárbajra jogosító 4. helyért is. Nyolc fordulóval a bajnoki szakasz vége előtt a Haladás-Viktóriának 16, a DVTK-nak 15, a Puskás Akadémiának 13, az Astra HFC-nek pedig 12 pontja van.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS