Női NB I
Az MTK a Diósgyőr, az Astra a St. Mihály ellen veszített pontokat
2022. augusztus. 28., 10:37
Az MTK a Diósgyőr, az Astra a St. Mihály ellen veszített pontokat
A 92. perc közepéig győzelemre állt a St. Mihály FC Üllőn
Fotó: St. Mihály FC / via facebook
A Simple Női Liga 3. fordulójának szombati játéknapján Diósgyőrben és Üllőn is döntetlenre végeztek a csapatok. Közös a két mérkőzésben, hogy az eredetileg talán kevésbé esélyesnek ítélt csapat úgy érezheti, akár meg is nyerhette volna a találkozót: Bém Gábor, a DVTK mestere egy-egy elmaradt tizenegyest és kiállítást emlegetett, Üllőn pedig a 92. perc elején még vezetett a St. Mihály FC.

OTP Bank Liga NB I. 3. forduló

Sorsolás
2023. 08. 11. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 12. 18:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 12. 20:15
DVTK Stadion
2023. 08. 13. 16:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 13. 18:45
Groupama Aréna
2023. 08. 13. 21:00
Kecskeméti Széktói Stadion

A forduló Felcsúton, a Puskás Akadémia és az Újpest összecsapásával kezdődött. A szünetig a levegőben lógott a meglepetés, a szervezetten védekező lila-fehérek gól nélküli első félidőnek örülhettek, ám a második játékrész elején, mintha kihúzták volna a vendégcsapat várából a dugót. Halászi Kinga együttese – az egyaránt duplázó Mayer Zsófia és Sinka Napsugár, valamint Palakovics Laura révén – tizenkét perc alatt öt gólt szerzett, fölényessé téve ezzel a hazaiak sikerét. A Puskásban debütált két finn játékos, a kapus Emilia Dannback és a Elisabet Grönberg, akik, a hazai légiós-trendtől eltérően nagyon fiatalok, mindketten 17 évesek.

Diósgyőrben nem hozott gólt a kilencven perc. Mindkét vezetőedző értékelte a találkozót saját klubja közösségi-média felületén. Bém Gábor, a DVTK mestere úgy látta: „Minden tekintetben felülmúltuk a jó erőkből álló MTK-t. Csak egy jogos meg nem adott tizenegyes és egy elmaradt kiállítás miatt nem tudtuk begyűjteni a három pontot. Minden játékosomnak gratulálok a mai teljesítményéhez!” Makrai László, a két győzelem után ezúttal döntetlent játszó MTK Budapest szakvezetője szerint: „Parázs hangulatú, küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született. Belőlünk most hiányzott a minőség, nem jöttek az utolsó passzok és az extra megoldások. Ami örömteli, hogy a harmadik mérkőzést is lehoztuk kapott gól nélkül.”


Az FTC-Telekom a Haladás-Viktória elleni rangadón bizonyította, mennyire kilóg a hazai mezőnyből. A bajnokcsapat ott folytatta, ahol a Swansea elleni BL-meccsen abbahagyta – jó játékkal aratott gólzáporos győzelmet. Vágó Fanny csapata Csigi Eszter találatával már a 3. percben vezetett, majd a harmincadik perc környékén szűk tíz perc alatt újabb három gólt lőtt. A hazaiak a második félidőben is folytatták a gólgyártást, így alakult ki a hétgólos különbség. Érdekesség, hogy az FTC-Telekom három gólt is távoli bombából szerzett – közülük az utolsót a 18 éves, szlovák, Lívia Múčková lőtte.


Az újonc Szekszárd WFC tulajdonképpen jól tartotta magát Győrben, az első félidő lefújása előtt nem sokkal, Vida Boglárka fejesgóljával még „csak” 1–0-ra vezetett az ETO. Tiffany Cameron azonban még a szünet előtt gólt lőtt és megnehezítette a rutintalan, de roppant szervezetten játszó vendégek dolgát. A győri csapat végül nyolc gólig jutott, azaz három mérkőzés után 9 ponttal, 20–0-s gólkülönbséggel áll a tabella élén.


Fordulatos mérkőzést hozott az Astra HFC és a St. Mihály FC összecsapása – Tatai Krisztina főszereplésével. A romániai Denisa-Larisa Marcea találatával a vendégek kezdték jobban a találkozót, de ezt az Astra HFC – éppen a korábbi válogatott védő találatával – kiegyenlítette, majd az egy héttel ezelőtt is betaláló Ebony Madrid találatának köszönhetően a szünetben már az Astra vezetett. A szegediek – pontosabban Dékány Dóra – nem sokkal a második játékrész kezdete után egyenlítettek, sőt az 53. percben Tatai Krisztina öngóljának köszönhetően ismét az újonc vendégcsapat vezetett. A dramaturgia a 92. percben lett teljes Tatai Krisztina újabb találatával egyenlített, tulajdonképpen pontot mentett az Astra HFC.


A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Kelen SC Tóbik Melánia góljával, 1–0-ra legyőzte a házigazda MOL Fehérvár FC-t. Ez volt a fővárosi csapat sorozatban második győzelme, Kun István nyáron a lehetőségeihez mérten kiválóan erősítő gárdája Szekszárd után Székesfehérváron is nyerni tudott.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS