Női NB I
Az MTK Budapest a Simple Női Liga bronzérmese
2023. május. 31., 20:21
Az MTK Budapest a Simple Női Liga bronzérmese
A női élvonal bronzérmese, az MTK Budapest gárdája
Fotó: MTK Budapest
Az előző kiíráshoz hasonlóan az MTK Budapest szerezte meg a Simple Női Liga bronzérmét. Makrai László csapata a párharc második mérkőzésén, Felcsúton is győzni tudott – ezúttal már a rendes játékidőben, 2–1-re.

Kiélezett küzdelemre számíthattunk az első mérkőzés szoros eredménye után. Makrai László a Sándor Károly Akadémia új bázisán vívott találkozó után azt nyilatkozta, a második összecsapáson az első játékrészre kell majd sokkal jobban figyelniük.

A bemelegítésnél kiderült, Vachter Fanni nem tudja vállalni a játékot, a helyére Csuhai Vivien került a kezdőcsapatba és mind kiderült ez – ha nem is tervezetten – döntő húzásnak bizonyult. Haraszti Fanni veszélyes beadásával, majd Farádi-Szabó Edina lövésével kezdődött a találkozó – azaz MTK-s lehetőségekkel. A folytatásban viszont kiegyenlített játék folyt a pályán, az ivószünet után viszont a hazai csapat, Sinka Napsugár jelentkezett veszélyes lövéssel.

Az MTK Budapest a 28. percben szerezte meg a vezetést: Maria Palama szerzett labdát a támadótérfél közepén, pontos labdával ugratta ki csuhai Vivient, aki kedvenc fegyverével élve kapura tört és Pongrácz Ágnest mattolva előnyhöz juttatta csapatát. Nem sokkal később Zágor Bernadett bombája találta telibe a keresztlécet.

A félidő hajrája az egyenlítésért küzdő Puskásé volt: előbb Szarvas Sára lőtt szép visszacsel után, majd Vajda Orsolya szerelte szinte az utolsó pillanatban Szarvas elől, zárásként pedig Sinka Napsugár lövése szorította össze a vendégszurkolók gyomrát.

A fordulás után nem sokkal, növelni tudta előnyét az MTK Budapest. A dramaturgia hasonló volt, mint az első találatnál, de ezúttal a kék-fehérektől búcsúzó Olivera Marković ugratta ki Csuhait, aki higgadtan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba.

Kettő–nullára vezetett az MTK Budapest, de a párharc még nem dőlt el! Sőt még akkor sem, amikor a 63. percben, a második sárgalapját kapó Kovács Eszter kiállítása miatt megfogyatkozott a Puskás Akadémia csapata. A 78. percben, egy kapu előtti kavarodásban, a második félidőre beállt Zán-Fábián Panna elé pattant a labda – szépített, 1–2.

Két perccel később az emberhátrány már kettős emberhátrány lett, Kovács Aidát is kiállította Kalmár Petra játékvezető. Az utolsó tíz percben az MTK Budapest őrizte előnyét, sőt a kitámadó Puskást többször megkontrázva helyzetei is voltak – több gól azonban nem született, Zágor Bernadették a párharc első két mérkőzését megnyerve szerezték meg a bronzérmet.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS