Női NB I
Az MTK döntetlenjével az ETO került lépéselőnybe
2022. május. 08., 09:29
Az MTK döntetlenjével az ETO került lépéselőnybe
Az MTK és a Puskás Akadémia mérkőzésén született döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett
Fotó: MTK Budapest / via facebook
Két forduló van még előttünk a Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának alapszakaszából, de a legfontosabb kérdés – az, hogy melyik csapat lesz a címvédő FTC-Telekom ellenfele a bajnoki döntőben – továbbra is nyílt. A két, korábban azonos pontszámmal álló csapat közül az ETO sima mérkőzésen nyert a Soroksár vendégeként, az MTK Budapest viszont – hazai pályán, a BKV Előre stadionjában – nem tudta legyőzni a Puskást. A győriek előnye most két pont.

OTP Bank Liga NB I. 19. forduló

Sorsolás
2024. 02. 06. 17:45
Szusza Ferenc Stadion
2024. 02. 06. 20:00
Groupama Aréna
2024. 02. 07. 17:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 07. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 02. 08. 16:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 08. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion

Az FTC-Telekom és a Haladás-Viktória budapesti mérkőzésével kezdődött meg a bajnokság 19. fordulója. A hazaiak – ahogy ezt szinte valamennyi tavaszi mérkőzésükön láttuk – nagyon erősen kezdtek és Csányi Diána, valamint Siklér Kinga góljaival, bő tíz perc alatt kétgólos előnyt szereztek. A hirtelen jött hátrány kicsit „megfogta” a tavasszal várakozáson felül szereplő szombathelyieket, pontatlanul, helyenként kapkodóan futballoztak. Ráadásul az FTC-Telekom – Pusztai Sára révén – még a szünet előtt növelni tudta előnyét. A második játékrészben a Haladás-Viktória szervezettebben, jobban futballozott, de így is növelni tudták előnyüket a hazaiak. Csigi Eszter büntetőből vette be Bíró Barbara kapuját. Nem sokkal később a tizenhatosra belépő, jobbról befelé cselező Kovács Virág lőtt szép gólt, beállítva ezzel a 4–1-es végeredményt.


Az Astra HFC tavasszal még nyeretlen és mindössze két találkozón szerzett pontot. Csernik Kornél csapata ezúttal – Michelle Klostermann és Szakonyi Emese révén – két gólt is szerzett idegenben, de ez nem lett elég, még a pontszerzéshez sem. Bár a német középpályás találatával a vendégek vezettek, Biljana Bradic duplájával fordított a Diósgyőr. A jól küzdő Astra egyenlíteni tudott, de Bém Gábor lapjai között volt még egy ász. A nem sokkal korábban beállt, sérüléséből visszatérő Maria Palama győztes találatot szerzett. A gól eldöntötte azt is, hogy Astra HFC már nem léphet feljebb a 7. helyről, biztosan osztályozót játszik a bennmaradásért az NB II valamelyik harmadik helyezettje ellen.


Az ETO FC Győr esélyesként lépett pályára Soroksáron és tulajdonképpen bő negyedóra kellett csak ahhoz, hogy két átlövésből – Savanya Csilla szabadrúgásából és Süle Dóra közel 30 méterről kapura küldött lövésével – realizálja a papírformát. Sőt, az első félidőben még Németh Loretta, Tiffany Cameron és Sali Rebeka is gólt szerzett – az ETO ötgólos előnnyel mehetett az öltözőbe a szünetre. A második félidő – a meleggel is csatázva – takarékosabbra sikerült, újabb gól már nem esett, de a győriek így is legnagyobb különbségű tavaszi bajnoki sikerüket aratták. A két csapat három mérkőzése közül egyet 6–0-ra, kettőt 5–0-ra nyertek meg Rácz Zsófiáék, ami azért mutatja, jelentős a tudásbéli különbség közöttük.


Az MTK Budapest és a Puskás Akadémia mérkőzésén a hazaiak az ETO-val azonos pontszámmal, de jobb pozícióban várták a fordulót, azzal az egyszerű képlettel: ha a 19. és a 20. fordulóban (a Puskás ellen otthon, majd a DVTK ellen idegenben) tudják hozni legalább ugyanazt az eredményt, mint amit a győriek a maguk mérkőzésein (Soroksár idegenben, majd Puskás otthon), akkor az utolsó fordulóban, a közvetlen vetélytárs ellen már egy hazai döntetlennel is bejuthatnak a döntőbe. Az első félidőben nem láttak gólt a nézők a BKV Előre Stadionjában, de növelhette a kék-fehérek bizakodását, hogy nem sokkal a fordulás után Ebony Madrid gólt szerzett, előnyhöz juttatva az MTK-t. Az akár még a bronzpárbajra is esélyes Puskás azonban elszántan küzdött: az ex-MTK-s Mayer Zsófia előbb (a 66. percben) szépített, majd a 89. percben, büntetőből lőtt góljával már a Puskás vezetett 2–1-re. A hajrá hajrájában szerzett vendéggól nem lett előny a győzelemhez, Vachter Fanni a középkezdés utáni támadásból egyenlített. A két csapat megosztozott a pontokon és ennek legjobban talán a Haladás-Viktória örülhet.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS