Női NB I
Az MTK győzött az első forduló rangadóján
2022. augusztus. 14., 20:30
Az MTK győzött az első forduló rangadóján
Olivera Milunovics (középen, kékben) főszerepet vállalt az MTK második góljában
A legutóbbi szezon két bajnoki döntőse, az FTC-Telekom és az ETO FC Győr nagy gólkülönbségű győzelmével kezdődött meg a Simple Női Liga 2022-2023-as kiírása. Az első fordulóban rangadót nyert az MTK Budapest, az újoncok csatájában a hazai pályán futballozó MOL Fehérvár bizonyult jobbnak, otthon tartotta a három pontot a Haladás-Viktória. Az Astra és a DVTK megosztozott a pontokon.

Az ukrán válogatott Tamila Himics két találatával kezdődött meg a liga új szezonja. Az ETO, mire Budapesten, a Kocsis Sándor Sportközpontban a sípjába fújt Molnár Réka játékvezető, már 2–0-ra vezetett az újonc Újpest ellen – méghozzá úgy, hogy közben Siklér Kinga büntetőjét védte Lengyel Krisztina, a lilák nyáron, a Nyírségből igazolt kapusa. A győriek a szünetig hat, a mérkőzés végéig kilenc gólig jutottak, a góllövőlistán az élre ugró Tiffany Cameroon három gólt szerzett – aligha kétséges, hogy a bajnokság egésze szempontjából egyik gárda számára sem ez a kilencven perc volt a fokmérő.

ETO FC Győr – Újpest FC 9–0 (6–0)


A hét közepi Női Bajnokok Ligája selejtezőre is készülő FTC-Telekom nagy lendülettel kezdte az élvonalba visszatérő, „vendég mezével” színt váltó, a szegedi futball klasszikus kék-fekete színösszeállításában pályára lépő St. Mihály FC ellen. Nagy Viktória már a második percben gólt lőtt, majd futószalagon jött a többi találat – Csigi Eszter például kétszer is büntetőből vette be Tamara Škorić kapuját. A szünetig féltucat gólt szerzett a Fradi. A második játékrész kezdete előtt Vágó Fanni lecserélte Biljana Bradicsot, Szabó Viktóriát, Csigi Esztert, illetve a kispadon maradt a játékos-edző is. Ez a negyvenöt perc lényegesen kiegyenlítettebb lett, az egyetlen gólt az egyik nyári igazolás, az angol Shameeka Fishley lőtte, kevéssel a találkozó lefújása előtt.

FTC-Telekom – St. Mihály FC 7–0 (6–0)


A Haladás-Viktória is gyorsan előnyt szerzett a Kelen SC elleni mérkőzésen – a 2. percben a Bokros Veronika által kiütött labdát Németh Adél lőtte a fővárosi csapat hálójába – de a folytatásban, bár fölényben játszott Székely Tibor csapata, csak a hajrához közeledve, a 69. percben, Ana-Maria Vladulescu szép egyéni akciójának köszönhetően tudta növelni előnyét, bebiztosítania győzelmét.

Haladás-Viktória FC – Kelen SC 2–0 (1–0)


Székesfehérváron két újonc, az egyaránt története első élvonalbeli mérkőzését játszó MOL Fehérvár és Szekszárdi UFCW egymás ellen kezdte a szezont. A két csapat remekül ismeri egymást, a vendégek mégis meg tudták lepni a Vidit: a 6. percben Prigli Barbara találatával előnyhöz jutottak a szekszárdiak. Gajdóczi Tibor csapata Szehofner Vivien révén egyenlített, majd a második félidő elején Székely Zsuzsanna is gólt szerzett – ezzel már a hazaiak vezettek. Nem sokkal később – az 54. percben – Pécsi Dóra növelte a MOL Fehérvár előnyét, ezzel úgy tűnt, eldőlt a párharc, de a 72. percben Terestyényi Anna balszerencsés öngólja még izgalmassá tette a hajrát.

MOL Fehérvár FC – Szekszárdi UFCW 3–2 (1–1)


Az első forduló rangadóját Felcsúton játszotta a külföldi játékosai nélkül a vártnál valamivel gyengébb összeállításban felálló Puskás Akadémia, valamint a legutóbbi szezon bronzérmese, az MTK Budapest. Az első játékrészben – amelyre rányomta bélyegét Tuza Petra súlyosnak tűnő sérülése – a mélységi indítással kiugró Vachter Fanni juttatta előnyhöz a kék-fehéreket, a fordulás után pedig – a 71. percben – a Milunovics beadásába belenyúló Bokor Adrienn lábáról saját kapujába pattant a labda, így alakult ki a végeredmény.

Puskás Akadémia FC – MTK Budapest 0–2 (0–1)


A forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén, Üllőn is hamar gól született. Nagy Panna, a vendégek Nyíregyházáról igazolt támadója vette be Halla Petra kapuját, a folytatásban pedig a DVTK akár el is dönthette volna a mérkőzést, de kimaradtak Bém Gábor csapatának helyzetei. A második félidőben az Astra játszott valamivel jobban, de ez „csak” az egyenlítésre volt elég: a 62. percben, a szünetben beállt Ebony Madrid lőtt nagy gólt.

Astra HFC – Diósgyőri VTK 1–1 (0–1)

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS