Női NB I
Az MTK Hungária hét góllal ütötte ki az Astrát
2021. május. 15., 20:38
Az MTK Hungária hét góllal ütötte ki az Astrát
A Simple Női Liga 5. helyét ünnepli az ETO
Fotó: ETO FC Győr
A Simple Női Liga 21. fordulójának három, szombati mérkőzése közül egyiken sem borult fel a papírforma, ennek ellenére egyáltalán nem maradtak izgalom nélkül azok, akik követték a mérkőzéseket.

A forduló nyitányaként a Kelen SC fogadta NB I-es hazai pályáján, a Csepel Stadionban az ETO FC Győrt. A tavaszi megerősített csapatával már a múlt héten révbe ért, élvonalbeli tagságát megújító ETO számított a találkozó esélyesének. A győriek jobban is játszottak ellenfelüknél, de az első félidőben csak kapufákig jutottak, igaz, ebből bőven akadt. A szünet után már a helyzetkihasználásra sem lehetett panasz, az 50. percben Öreg Cintia előnyhöz juttatta a vendégeket, majd kevéssel a lefújás előtt az ETO tavaszi, házi gólkirálya is betalált. A Kelennek óriási esélye volt az egyenlítésre, a sereghajtó a találkozó hajrájában tizenegyest is lőhetett, de Szőcs Réka nagy bravúrral védeni tudott. A kivédett büntető azt is jelenti, hogy a februárban az MTK Hungáriától az ETO-hoz igazolt kapus tavasszal nyolc mérkőzése közül haton nem kapott gólt. Az idegenbeli győzelemmel az ETO – a vasárnapi, makói mérkőzéstől függetlenül – bebiztosította ötödik helyét a bajnoki tabellán.


A bajnoki döntőre készülő, listavezető MTK Hungária jelentős erődemonstrációt tartott az Astra HFC elleni mérkőzésen. A kék-fehérek az első félidőben visszafogott teljesítményt nyújtottak, a szünet után viszont szinte kiütötték a kupadöntős, hamarosan a bajnokság bronzérméért játszó üllői csapatot. A szombati, 7–0 -ás győzelem azt is jelenti, hogy az ősszel még Varga Attila, tavasszal pedig Tóth Mihály által irányított kék-fehérek nem csak a legtöbb pontot szerezték, és a legtöbb győzelmet aratták a bajnoki szakasz 21 fordulója alatt, de övék a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott gól dicsősége is. A bőséges gólzáporból Pápai Emőke 3, Natalie Stephens 2, Legendás Lora és Stefán Bernadett pedig 1-1 góllal vette ki a részét. Pápai Emőke három góljának köszönhetően már 23 gólos a Simple Női Liga góllövőlistáján, a hátránya a bajnoki döntő két, vagy három mérkőzése előtt „csak” két gól Vágó Fannival szemben.


Diósgyőrben a DVTK remekül kezdte az FTC-Telekom elleni mérkőzést. A borsodi csapat Hanna Barker és Biljana Bradics góljaival egy óra játék után 2–0-ra vezetett, ám ismét kiderült, milyen sokat számít, hogy Dörnyei Balázs csereként is minőségi játékosokat tud pályára küldeni. A találkozó utolsó félórája az FTC-Telekom fölényét hozta, és a kupagyőztes Mosdóczi Evelin, a nem sokkal korábban beállt Caroline Kehrer, valamint a szemfüles Vágó fanni góljaival a maga javára fordította a mérkőzést.


A St. Mihály FC – Haladás-Viktória mérkőzést vasárnap, 17 órakor játsszák Makón.

Tabella

 

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS