Női NB II
Az Újpest és a Honvéd azonos pontszámmal zárta az őszt
2023. november. 22., 10:29
Az Újpest és a Honvéd azonos pontszámmal zárta az őszt
Három játékos, az újpesti Katona Vanda, a kispesti Kovács Alexandra és a nyíregyházi Urai Bianka egyaránt 20 góllal áll a Női NB II Keleti csoportjában a góllövőlista élén. Az utolsó őszi fordulóban Kovács és Urai egy-egy gólt szereztek, Katona nem játszott.

Csapata, az Újpest nélküle is magabiztos győzelmet aratott a Lőrinci Kitartás SE ellen (6-2). A Nyírségben jó futballistává érett Balogh Panna három gólt is szerzett, ezek közül kettőt az első 20 percben. Akkor Csamangó Dóra szépített, de Kiss Fanni szinte az első akcióból visszaállította a kétgólos különbséget. Ám a lőrinciek a 27. percben Jakab-Kakuszi Adrienn góljával újra szorossá tették az eredményt: még fél óra sem telt el, de már 3-2-re álltak. Balogh Panna újabb góljával aztán a lilák megnyugtató előnnyel mehettek a félidőre, majd a fordulás után Váradi Eszterről saját kapujába került a labda (5-2), végül Kovács Anikó állította be a végeredményt a 90. percben.

A Hatvani Népkerti Sporttelepen ezúttal szombaton és vasárnap is rendeztek NB II-es női bajnoki találkozót. A hétvége első napján a vendég Arany Bácska Egyesület 11-2-re kiütötte a pályaválasztó SKSE Woment. Patocsai Rita és Szaniszló Nikoletta is három-három gólig jutott. A kilencedik percben már 3-0-ra vezettek a jánoshalmaiak. Vasárnap az FC Hatvan fogadta a bajnoki címért versenyben lévő Bp. Honvédot. A hevesi csapat szépen helyt állt, de a kispestiek 2-0-ra nyertek, az első gólt a szeptemberben érkezett Olivia Jane Morris szerezte az első félidő utolsó pillanataiban, a másodikat Kovács Alexandra az 54. percben.

Az Újpest és a Honvéd továbbra is azonos pontszámmal áll az első két helyen.
Két mérkőzés is 8-0-s eredménnyel zárult. Az Eger hazai pályán verte a Szolnoki MÁV USC-t, a korábbi élvonalbeli játékos, Víg Klaudia négy gólig jutott. Az előző idényben, április elsején akadt már egy hasonló remeklése, akkor a Honvédnak rúgott egy négyest, még a Nyíregyháza játékosaként.

A szabolcsi vármegyeszékhely csapata Kazincbarcikán győzött nyolcgólos különbséggel, soraiban is akadt egy négy gólig jutó csatár: Szalanics Dóra. A 17 éves ifjú hölgy az egy héttel korábbi dupláját megduplázta. A kettő között, szerdán, játszott az U16-os csapatban, ott három gólt szerzett.

A gyulai Amazonok papírforma-győzelmet arattak otthon a BVSC-Zugló ellen (4-2), egy nagyon érdekesen alakuló találkozón. A fekete-kékek az első félidő közepéig háromgólos előnybe kerültek Komlósi Anna egy, illetve Nagy Katalin két góljával. Ám a zuglóiak a játékrész utolsó harmadában Mirzai Hanya és Szűcs Alexandra góljával 3-2-re feljöttek. Izgalmas csata után a gyulaiak csak a 92. percben biztosították be a győzelmet, Molnár Ágnes találatával.

A Nyugati csoportban még két fordulót játszanak idén. Szombaton az éllovas Pápai ELC 12-0-ra verte Martonvásárban a Kriston SE-t. Négyen, Pödör Patrícia, Németh Zsófia, Buzdor Délia és Németh Olívia két-két gólt szereztek, András Anita háromig jutott. Érdekes, hogy a bajnoki szezonban korábban nem volt eredményes.

A Vasas Kubala Akadémia 7-0-ra verte a Paksot, illetve nagyjából Turcsányi Vanda verte meg a zöld-fehéreket, tekintve, hogy egy öngól, valamint Gábor Barbara találata mellett a további öt gól az ő nevéhez fűződik. Legutóbb 2021 márciusában, Cigándon szerzett öt gólt NB II-es mérkőzésen.

A góllövőlistát éppen Turányi Vanda előtt vezető Égi Barbara három góllal járult a PMFC az Ajka elleni 6-0-s sikeréhez. A további gólokat Farkas Jázmin, Bódis Lili és Bolboaca Karina szerezte. A gólszerzők közül Farkas Jázmin 22 éves, a többiek még gimnazista korúak.

Az Airnergy 3-1-re verte az FC Nagykanizsát, Király Ramóna, Bakos Nikolett és Pavlik Júlia gólja után a hajrában szépített Szollár Bernadett. Ez volt a csoport egyetlen olyan hétvégi mérkőzése, amelyet a tabellán hátrább álló csapat nyert meg.

Szoros csatát hozott az ötödik ZTE és a harmadik Kizotti Csepel TC összecsapása. Az egerszegiek már a második percben vezettek Harsányi Andrea góljával, de ezt Gruber Brigitta a 42. percben kiegyenlítette, majd Fekete-Bernhardt Barbara a 70. percben megszerezte a győztes gólt.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS