Női NB II
Az Újpest nyerte Nyíregyházán a forduló rangadóját
2021. április. 25., 18:29
Az Újpest nyerte Nyíregyházán a forduló rangadóját
A Keleti csoport tabellájának élén álló Újpest, Nyíregyházán is megőrizte veretlenségét
Fotó: Nyíregyháza Spartacus
A női NB II 23. fordulójában a legtöbb figyelem a Keleti csoport listavezetője, az Újpest FC és a tavasszal eddig csak a Soroksár ellen vereséget szenvedő Nyíregyháza Spartacus mérkőzésére irányult.

A nyíregyházi Örökösföld Sporttelepen, a tét a bravúrt remélő, a bronzéremért küzdő hazaiak játékára nyomta rá jobban a bélyegét. Az első félidő közepén a vendégek Kuhár Réka találatával szereztek vezetést, majd még a szünet előtt Dencz Orsolya növelte a lila-fehérek előnyét. A fordulás után újabb újpesti góllal kezdődött a félidő – Mátyás Noémi találata gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A hajrához érve Kiss Fanni is eredményes volt, de dicséri a nyíregyháziakat, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek. Ennek köszönhetik, hogy szépíteni tudtak, Urai Bianka a 77. percben, szép átlövéssel megszerezte a Szpari becsületgólját.

Szép, és talán váratlan sikert aratott Monoron a Szolnoki MÁV UFC, amely Gajzágó Flórának a 87. percben szerzett góljával csikarta ki a győzelmet.

Az utolsó pillanatban változott az eredmény, illetve a pontok elosztása az Illovszky Stadionban is. Papp Csenge találatával a 93. percig vezetett a Vasas Akadémia, ekkor viszont a Gyulai Amazonok egyenlíteni tudott, a hajrára beállt Nagy Enikő találatával.

A Keleti csoportban nem rendeztek vasárnap mérkőzést, a Nyírség NSC lemondta a budapesti találkozót, a Soroksár SC versenybiztosi határozattal kapta meg a három pontot.

A Nyugati csoportban a továbbra is százszázalékos Puskás Akadémia az ajkaiak elleni 16–0-s győzelemmel lépett közelebb a céljához. A vendég listavezető játékosai közül Krascsenics Petrát kell kiemelni, aki öt gólt szerzett, és 49 góllal, jobb mint 2,5 gólos meccsenkénti átlaggal vezeti a góllövőlistát.

A Puskás legnagyobb vetélytársa, a Magyar Labdarúgó Egylet, Kozármislenyben nyert 4–2-re a Vikino Mester-Metis ellen. A horvát Mateja Andrljic és a fiatal Szabó Emese dupláival már 4–0-ra is vezettek a hazaiak, ezt az eredmény kozmetikázta a mérkőzés utolsó harmadához érve Németh Flóra két gólja.

A Fehérvár FC magabiztosan, 5–0-ra győzte le a tavasszal megtorpant Zalaegerszeget, a bajnokság során második győzelmét arató SC Sopron pedig 6–3-ra nyert a Balatonfüred ellen. A soproniak győzelméből Nagy-Peti Kitty három góllal vette ki a részét. A Nyugati Csoport utolsó vasárnapi mérkőzésén, a Nimród-Kelen SC Bernhardt Barbara két góljával győzte le a Szentlőrinc SE-t.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS