Női NB I
Az utolsó forduló dönt az FTC-Telekom "kihívójáról"
2022. május. 16., 09:16
Az utolsó forduló dönt az FTC-Telekom
Krisztin Sára (pirosban) és Vajda Orsolya csatája is jelzi, mennyire küzdelmes volt a diósgyőri mérkőzés
Fotó: dvtk.eu
A Simple Női Liga bajnoki szakaszának utolsó előtti fordulójában nem kaptunk választ a hajrá legizgalmasabb kérdésére: arra, hogy az ETO FC Győr, vagy az MTK Budapest lesz-e az FTC-Telekom ellenfele a bajnoki döntőben. Mindkét „jelölt” fölényes győzelmet aratott, de ez egyben azt is jelenti, hogy az utolsó forduló előtt a győriek állnak jobban.

OTP Bank Liga NB I. 20. forduló

Sorsolás
2024. 02. 10. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 10. 15:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 10. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 11. 12:30
Paksi FC Stadion
2024. 02. 11. 14:45
DVTK Stadion
2024. 02. 11. 19:45
ZTE Aréna

A háromnaposra nyúlt forduló már pénteken megkezdődött, pénteken a Haladás Viktória tavaszi „mumusát”, a Soroksár SC-t fogadta. Székely Tibor és Dukon Béla csapata tavasszal már harmadszor találkozott, a korábbi két mérkőzés (a rendes játékidőben) döntetlenre végződött. A hazaiak fölényét hozó, de gól nélküli első félidő után az előzetesen kevésbé esélyesnek ítélt Soroksár ezúttal is ráijesztett ellenfelére, Miszlai Jázmin nem sokkal a fordulás után, középtávolról lőtt nagy gólt. Erősített a Haladás is, öt perccel később, egy szabadrúgásból Jelena Koprena ívelte a labdát a kapu elé, a kiválóan fejelő Gődér Brigitta pedig egyenlített. A fordulatos mérkőzésen ismét a Soroksár következett, a vendégek is rögzített játékhelyzetből szereztek gólt: szögletrúgás nyomán Kis Anita stukkolta a hálóba a labdát. A szombathelyiek mindent megtettek azért, hogy utolsó hazai mérkőzésükön a saját kezükbe véve sorsukat bebiztosítsák negyedik helyüket: előbb Szil Tünde balról érkező átadását Urbán Viktória lőtte a hálóba, a hajrához érve pedig a szezon során a hazai élvonalba berobbant Németh Adél rúgott győztes gólt. 3–2-re győzött a Haladás Viktória, eldöntve, hogy a hétvégi három mérkőzés, valamint az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, a bronzéremért játszhat!


Szombaton egyszerre kezdődött Győrben az ETO FC és a Puskás Akadémia, valamint Diósgyőrben a DVTK és az MTK Budapest mérkőzése. Közös a két találkozóban az is, hogy a bajnoki döntőre hajtó csapat gyakorlatilag egy félidő alatt bezsebelte a három pontot – a teljesebb képhez hozzátartozik az is, hogy a DVTK lényegesen nagyobb ellenállásra volt képes, mint az egy hete az MTK ellen szép döntetlent játszó Puskás.

Győrben Németh Loretta szerezte a hazaiak első gólját, majd – három perc alatt – a házi gólkirály Tiffany Cameron duplázott. Eközben Diósgyőrben gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a kifejezetten jelentős erősítésnek bizonyuló Irina Podolszka juttatta előnyhöz az MTK-t, de erre Krisztin Sára válaszolni tudott. a folytatás viszont kék-fehér gólokat hozott, Oli Milunovics és Bokor Blanka is Schildkraut Fruzsina hálójába küldte a labdát – ezzel az ETO 3–0-ra, az MTK Budapest 3–1-re vezetett a szünetben.

Győrben a fordulás után, bő negyedóra alatt három újabb gólt lőtt a jól játszó ETO (Vida Boglárka, a harmadik találatát szerző Cameron, valamint Nagy Fanni volt eredményes), míg Diósgyőrben előbb Vachter Fanni (1–4), majd Biljana Bradics (2–4) rúgott büntetőből gólt. Vajda Orsolya és Nagy Virág találataival már 6–2-re vezetett az MTK, de a hajrában Maria Palama is szerzett gólt, beállítva a 6–3-as végeredményt. Az MTK Budapest ebben a bajnokságban korábban egyetlen mérkőzésen sem szerzett hat gólt – az eddigi „csúcs” öt volt, egyszer a Soroksár és egyszer éppen a DVTK ellen.

A győri, illetve diósgyőri találkozó eredménye azt jelenti, hogy megmaradt a tabellán az ETO és az MTK közötti kétpontos különbség. Az utolsó fordulóban, a két csapat, a bajnoki döntőről döntő találkozóján a győriek számára a döntetlen is elegendő ahhoz, hogy az FTC-Telekom ellenfelei legyenek a május 26-án (csütörtökön) 18 órakor kezdődő aranycsatában.


A tavaszi bajnoki mérkőzéseken hibátlanul szereplő FTC-Telekom az Astra HFC ellen tartott újabb gólfesztivált. A zöld-fehérek Vágó Fanni találatával szereztek gyors előnyt, majd még az első negyedóra vége előtt a góllövőlista második helyére fellépő Lara Ivanusa is bevette Török Noémi kapuját. Az Astra kapusa a 31. percben piros lapot kapott, a kényszer úgy hozta, hogy mezőnyjátékos, előtt Csízi Fanni, a második félidőre pedig Pap Nóra állt a kapuba. Bár mindketten megtettek minden tőlük elvárhatót, sőt, talán valamivel többet is, a gólcsapot nem tudták elzárni. Csányi Diána és Nagy Viktória góljainak köszönhetően négygólos előnnyel kezdhette a második játékrészt a Fradi, amely azután a fordulás után további négy gólt (Inna Zlidnis, Pusztai Sára, valamint a duplázó, ezzel összesen három gólt szerző Nagy Viktória volt eredményes) szerezve aratott fölényes győzelmet.

Érdemes kicsit a számokat is nézni: ez volt az FTC-Telekom legnagyobb különbségű győzelme a szezonban (az „ezüstérmes az MTK elleni 7–1, igaz az kétszer is), a zöld-fehérek ősszel tizenkét mérkőzésen 36, tavasszal – eddig – nyolc találkozón 44 gólt szereztek: utóbbi éppen 5 és fél gólos mérkőzésenkénti átlag. Maradva a számoknál: a tabella első négy helyezettje összesen 23 gólt lőtt a fordulóban.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS