Női NB I
Az utolsó fordulóra maradt a kiesés eldöntése
2023. május. 14., 12:40
Az utolsó fordulóra maradt a kiesés eldöntése
A sárgamezes szekszárdiak az utolsó töltényig küzdhetnek a bennmaradásért
Fotó: Haladás Viktória
Nézzük először, mi az, ami már eldőlt a Simple Női Liga bajnoki szakaszának utolsó előtti, 21. fordulójának mérkőzései után! Az FTC-Telekom – a vasárnap koraesti mérkőzésétől függetlenül – a bajnoki szakasz győztese, Vágó Fanni csapata kezdi majd hazai pályán a bajnoki döntőt. A papírforma azt ígéri, zöld-fehér párbajt látunk majd, az ETO lesz a Fradi ellenfele – de ez „csak” valószínű. Ha az utolsó játéknapon az MTK Budapest nem előzi meg a győrieket, Vajda Orsolyáék mérkőznek a bronzéremért, ellenfelük a Puskás Akadémia lesz. Az Újpest FC kiesett a másodosztályba – az is eldőlt, hogy a lila-fehérek zárják majd a 12. helyen a szezont. A jelenleg kiesőhelyen álló Szekszárd WFC viszont bennmaradhat, ha egy hét múlva nyer a DVTK ellen, a Kelen SC pedig nem szerez pontot az Újpestet fogadva.

OTP Bank Liga NB I. 21. forduló

Sorsolás
2024. 02. 16. 20:00
Paksi FC Stadion
2024. 02. 17. 13:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 02. 17. 15:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 18. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 02. 18. 17:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 04. 10. 18:00
Groupama Aréna

Ezúttal is pénteken, Szombathelyen kezdődött a forduló: a Haladás Viktória az élethalál harcát vívó, az egy héttel korábbi hétgólos győzelemmel doppingoló Szekszárdi WFC-t fogadta. Az első élvonalbeli gólját szerző Nagy Dorottya – Ana Maria Vladulescu önzetlenségének is köszönhetően – bő tízpercnyi játék után juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Haladás Viktória végig kézben tudta tartani a találkozót, a fordulás után Marlo Sweatman, majd Horti Boglárka is gólt lőtt: a hajrában azért a szekszárdi fiatalok is megvillantották oroszlánkörmeiket, Ezer Anna találata állította be a 3–1-es végeredményt.


A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban a forduló rangadóját játszotta az ETO FC Győr és az MTK Budapest. A találkozó tétje tulajdonképpen a bajnoki döntő volt, bár kétségtelen, hogy a papírforma alapján még egy esetleges kék-fehér győzelem esetén is a győri csapat lenne a befutó. A jól játszó – ma a születésnapját is ünneplő – Vachter Fanni a 28. percben, szép egyéni akciót megkoronázva, balról kapura törve lőtt gólt, ezzel sokáig vezetett a tartalékosan is a szezon talán legjobb teljesítményét nyújtó MTK Budapest. A 86. percben viszont Kocsán Petra erőszakosan nyert párharcot, helyzetbe került és egyenlített – ezzel az utolsó forduló előtt, maradt a pontegyenlőség a két csapat között. Szombaton a Kocsis Sándor Sportközpontban az MTK az FTC-Telekom vendége lesz, az ETO pedig másnap, vasárnap, a KÉSZ-St. Mihály FC-t fogadja – pontegyenlőség esetén Dörnyei Balázs csapata készülhet a Fradi elleni döntőre.


A távolból úgy tűnik, a MOL Fehérvár gárdáját elaltatta kicsit, hogy a Haladás Viktória pénteki győzelmével a lányok megőrizték NB I-es tagságukat. Újpesten a szünetben Szalontai Georgina és Viktorija Skoda góljaival 2–0-ra vezetett a hazai csapat! A fordulás után viszont a triplázó Pécsi Dóra és Simon Franciska révén bő negyedóra alatt fordított a Vidi. A hajrában az újpesti Szöllős Alexandra, valamint a Vidi 22 éves „veteránja”, Szabó Bernadett is lőtt egy-egy gólt: Gajdóczi Tibor csapata végül úgy nyert 5–3-ra, hogy még egy büntetőt is elhibázott. Az Újpest FC a székesfehérvári vereséggel búcsúzik a Simple Női Ligától. A MOL Fehérvár FC első élvonalbeli szezonjában a 9. helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet.


A diósgyőri mérkőzés előtt hat pont volt a különbség a tabellán a 4. helyezett Puskás Akadémia és az 5. DVTK között. A borsodiak pontszámban befoghatták volna még ellenfelüket, de a felcsútiaknak sokkal jobb a gólkülönbsége, számukra kedvezőbb a pontegyenlőség is. Az első félidőben Szemán-Tóth Barbara és Nagy Lili találataival kétgólos előnyt szerzett a vendégcsapat, de a tavasszal a női élvonalban az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékos, Hriszanti Voila szinte az újrakezdés utáni első támadásból szorossá tette a mérkőzést. További gólokat viszont már csak a Puskás – Sinka Napsugár és Diószegi Fanni – lőtt, Halászi Kinga csapata váratlanul nagy különbséggel nyert Diósgyőrben. Igaz, Bém Gábor, a hazaiak rendre reálisan értékelő vezetőedzője úgy látta: „A vereség ellenére nem tudom elmarasztalni a játékosaimat. Az eredmény nem tükrözi a mutatott játékot, mert úgy gondolom jól játszottunk. Kaptunk két átlövésgólt, valamint egy szöglet utáni lecsorgó labdára a vendégek reagáltak gyorsabban, az utolsó gólnál pedig a játékvezető szerintem óriásit hibázott.”


A Kelen SC 13 ponttal áll a tabellán és az is elképzelhető, hogy ennyivel benn tud maradni a Simple Női Ligában. Tény, hogy Kun István csapata valamennyi pontját ősszel szerezte, de az objektivitás azt kívánja, tegyük hozzá azt is, hogy a legutóbbi öt elveszített mérkőzésén a zöldek soha nem kaptak ki egygólosnál nagyobb különbséggel. Szegeden sem.

Sőt, Csutoros Réka góljával még vezetni is tudtak a vendégek – a St. Mihály FC nehezen lendült játékba. A támadók közötti minőségi különbség azután mégis csak hozott három gólt, a szegediek Nagy Lilla, Ivana Trbojević és Milana Knezević révén még az első félidőben fordítottak. A Kelen tartotta magát, Tóbik Melánia húsz perccel a találkozó lefújása előtt szépített – egyenlíteni viszont ezúttal sem sikerült.


A 21. fordulóból egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra. Üllőn 17.30-kor kezdődik az Astra HFC és az FTC-Telekom összecsapása.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS