Női NB I
Bemutatta új játékosait a Haladás-Viktória FC
2021. július. 15., 17:52
Bemutatta új játékosait a Haladás-Viktória FC
Kollár Panna, Marlo Sweatman, Jelena Koprena, Kiss-Lantos-Hanna, Nagy Vanessza, Andrónyi Réka, Urbán Viktória és Bódai Viktória egyaránt erősítést jelenthet, a közöttük álló Székely Tibor számára
Fotó: vaol.hu
Csütörtökön, a legillusztrisabb helyszínen, az új, Haladás Sportkomplexumban mutatta be a Simple Női Liga 6. helyén végzett csapathoz érkezett játékosait a Haladás-Viktória FC.

Séllei Árpád ügyvezető, Kiss Tamás, a női csapat klubmenedzsere és Székely Tibor vezetőedző mutatta be a játékosokat, akik közül a jamaikai válogatott Marlo Sweatman, a bosnyák válogatott Jelena Koprena, valamint a két, még utánpótlás-korú, de már az élvonalban is pályára lépett játékos, a 18 éves Juhász Enikő, valamint a 16 esztendős, a Viktóriába visszatérő Kiss-Lantos Hanna egyaránt a St. Mihály FC-től igazolt a legnyugatibb NB I-es csapatba.

Rajtuk kívül, (haza)érkezett még a német Bundesliga II-ből, az Eintracht Frankfurtból Nagy Vanessza, a Haladás-Viktória FC saját nevelésű támadója, illetve a szombathelyi klubot választotta Bódai Viktória (ETO FC Győr), a kapus Kollár Panna (Fehérvár FC), a legutóbbi U19-es bajnokságban 25 bajnoki mérkőzésen 35 gólt lövő Urbán Viktória (DEAC) és a várhatóan elsősorban az U19-es csapatnál szerepet kapó Andrónyi Réka (Veszprém USE) is.

– Két és fél évet töltöttem el Szegeden és most úgy éreztem, szükségem van a váltásra – nyilatkozta a Vas Nép online kiadásának Marlo Swetman. – Bár még csak néhány napja vagyok Szombathelyen, lenyűgöztek az itteni körülmények. Emellett a vezetőségről, a szakmai stábról is csupa jókat mondhatok, szóval remekül érzem magam. Úgy érzem máris sikerült beilleszkednem, a lányok is nagyon barátságosak és segítőkészek. Ami a céljaimat illeti, természetesen a maximumot akarom nyújtani, a csapattal pedig minél előbbre, lehetőleg a dobogón szeretnék végezni.

– Három szép évet futballoztam Szegeden, de úgy éreztem, eljött az idő, hogy szintet lépjek a karrieremben – csatlakozott régi-új csapattársához Jelena Koprena. – Korábban egyébként már többször jártam a városban és nagyon tetszett, amit láttam. Természetesen könnyebbséget jelent, hogy két korábbi szegedi csapattársam, Szil Tünde és Herczeg Andrea is itt futballozik, de a többi lány  és a vezetők is nagyon kedvesen fogadtak. Azt már ennyi idő alatt is leszűrtem, hogy kiváló a csapatszellem. Szóval remekül érzem magam, és ezt a meccseken százszázalékos teljesítménnyel szeretném meghálálni. Csapatomat képesnek tartom arra, hogy az első három hely valamelyikén zárja a bajnokságot.

– Miután a St. Pöltenbe igazoltam, az első csapattal edzettem, de a másodosztályban szereplő másodikban futballoztam – emlékezett légiós-karrierjére Nagy Vanessza. – Néhány mérkőzést játszottam a felnőttcsapatban is, például szerepeltem a Bajnokok Ligájában a PSG ellen is, óriási élmény volt. Majd 2020 januárjában Frankfurtba igazoltam ám sajnos beütött a koronavírus, így nem sok mérkőzést tudtunk játszani, ezért aztán az utóbbi másfél évben alig van meccs a lábamban. Több dolog is szerepet játszott abban, hogy most visszatértem. Sajnos meghalt a nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám és az utóbbi fél évben emiatt nagyon rossz volt kint, egyedül. Emellett abban bízom, hogy a Haladás-Viktóriában újra fel tudom építeni magamat. Szeretném csapatomat gólokkal segíteni és a dobogón végezni.


A Haladás-Viktória nyári erősítései közé tulajdonképpen odaszámolhatjuk még Gődér Brigittát is, aki 2020 nyarán érkezett az ETO FC Győrből, de súlyos sérülése miatt az előző szezonban nem tudott pályára lépni. A legutóbbi szezonban látott keretből három játékos távozott, mindhárman külföldre. Fördős Beatrix az olasz, női Serie A-ban szereplő SSC Lazio játékosa lett, Harsányi Andrea – aki sérülése után a tavaszi szezonban már nem tudott játszani – az osztrák élvonalban szereplő FC Südburgenland játékosa lett, a román kapus, Lavinia Boanda pedig visszatért hazájába.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS