Női NB I
Csak az FTC-Telekom győzött kétszer a legutóbbi két fordulóban
2021. október. 20., 08:15
Csak az FTC-Telekom győzött kétszer a legutóbbi két fordulóban
Hét labda, hét gól, hat játékos: egy képen az FTC-Telekom szombati mérkőzése
A Simple Női Liga 8. fordulója is kínált érdekességeket, amelyek miatt érdemes a számok mögé nézni. Mutatjuk, a már elkészült gólösszefoglalókat is.

2021-ben ez, a hétvégi volt az MTK Budapest és az FTC-Telekom 8. mérkőzése. A nyolc találkozóból haton a Ferencváros győzött, háromszor legalább négy góllal.


Az MTK Budapest (akkor még MTK Hungária) kispadján 2018 nyaráig ült Szabados György, aki a klub eddigi utolsó bajnoki címének megnyerése után távozott. Szabadost Cseh András követte (2018. nyarától 2019. november 2-ig), majd „tűzoltóként”, három mérkőzésen, Vass László dirigálta a lányokat. 2020-ban Varga Attila volt a vezetőedző, őt a 2021-es tavaszi szezon előtt váltotta Tóth Mihály. Nyáron Farkas Attila kapott megbízást, ebben a bajnokságban ő az MTK női labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A játékosok közül Pinczi Anita és Palkovics Nóra képviseli az állandóságot. A csapatkapitány (először) 2009 nyarán igazolt a kék-fehérekhez, az NB I-ben 2009. augusztus 16-án, a PMFC ellen mutatkozott be. Palkovics Nóra is ugyanúgy 2009 nyarán lett MTK-s, de az első bajnoki évben még csak az U17-es csapatban lépett pályára. „Palko” 2010. október 9-én, Szombathelyen debütált az élvonalban, a mérkőzés 80. percében Tell Zsófiát váltotta.


Szőcs Réka ebben a fordulóban sem kapott gólt. A szezonban a nyolc mérkőzésből ötödször maradt érintetlen a kapuja.


A Haladás Viktória elleni mérkőzésen extra teljesítményt nyújtó, 2004. március 30-án született Vida Boglárka nem csak a forduló legfiatalabb gólszerzője, egyben a szezon legfiatalabb duplázója is.


Huszonkét gól esett a fordulóban, ez nagyon magas, 5.5-es mérkőzésenkénti átlag. Természetesen az MTK–Ferencváros találkozó nyolc gólja „megnyomja” az átlagot, de enélkül is 4.67 volna az átlag – egyetlen találkozón, Győrben nem született legalább öt gól.


A legtöbb gólt, 27-et a Ferencváros szerezte, ez 3.375-ös mérkőzésenként átlag. A legkevesebb gólt az ETO kapta, 5-öt. Érdekesség, hogy a két csapatnak azonos a gólkülönbsége, +17.


Ebben a fordulóban alaposan eltolódott a magyar játékosok felé a magyar és a nem magyar gólszerzők aránya. 18 gól „gazdája” magyar labdarúgója és csak háromé nem magyar. (Palakovics Laura öngólját figyelmen kívül hagytuk.)


Talán fura, de az FTC-Telekom az egyetlen csapat, amely a legutóbbi két fordulóban mindkét mérkőzését megnyerte. A címvédő sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg, ezzel az övé és az ETO-é leghosszabb győzelmi széria. A győriek a 2-5. forduló között nyertek meg egymás után négy mérkőzést.


A Simple Női Liga 8. fordulójában sem született döntetlen. A bajnokság eddig lejátszott 32 találkozója közül mindössze haton osztozkodtak a csapatok a pontokon – itt az „éllovas” a Puskás Akadémia, amely három döntetlenben is érintett volt. A számok azt mutatják, ösztönző, hogy az MLSZ ebben a bajnokságban 500 000 forintos győzelmi prémiumot fizet a csapatoknak.

 

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS