Női NB I
Csepelen lesz a legnagyobb a tét
2021. április. 23., 10:18
Csepelen lesz a legnagyobb a tét
Csepelen a Kelen és a St. Mihály számára is "létkérdés" lesz a három pont megszerzése
Fotó: Kelen SC
Simple Női Liga a hajrájához érkezett, már csak négy forduló van előttünk a hazai női élvonal 2020-2021-es szezonjából. Sőt, tulajdonképpen ennél is kevesebb, miután a Haladás-Viktória FC és az MTK Hungária FC már szerdán lejátszotta (0-3) soros mérkőzését.

A „forduló rangadóját” a DVTK és az Astra HFC vasárnapi, üllői találkozója jelenti. Ez lesz az egyetlen olyan mérkőzés, amelyen két, a tabella első felében tanyázó, a bajnokság ligarendszerű szakaszát helyosztó párbajban folytató alakulata találkozik. Mondhatnánk, hogy ennek a mérkőzésnek már nincs valódi tétje, szinte biztos, hogy ez a két csapat harcol majd a bronzéremért – ám ez nem lenne teljesen igaz.

Amennyiben az Astra HFC a kupaelődöntőhöz hasonlóan, de ezúttal hazai pályán le tudja győzni Fórizs Sándor csapatát, négy pontra megközelíti a folytatásban még az ETO-val és a Ferencvárossal otthon, a szombathelyiekkel idegenben játszó DVTK-t. Ha elsősorban a vetélytárs botlásai is kellenének hozzá, az üllőiek számára elérhető közelségbe kerülne az „előzés”, ezzel a rájátszásbeli pályaelőny megszerzése.

A bajnoki tabella második helyén álló FTC-Telekom Győrbe látogat, és ha nyerni tud a továbbra is az osztályozós hely elől menekülő ETO FC ellen, gyakorlatilag akkor is döntős, ha a DVTK nyerni tud Üllőn és az utolsó három fordulóra is megmarad a két csapat közötti kilencpontos különbség.

A hétvége három mérkőzése közül a legnagyobb érdeklődés a sereghajtó Kelen SC és a St. Mihály FC budapesti, csepeli találkozóját kíséri. A budai zöld-feketék számára az automatikus kiesés, a 8. hely előli menekülés, a matematikai remény megőrzése a cél – ehhez nyerniük kellene.

A Simple Női Liga rendszerében a bajnoki tabella utolsó helyén végzett csapat, a 8. helyezett automatikusan kiesik, míg a 7. helyezett két mérkőzéses, kuparendszerű osztályozót vív az NB II második helyezettjével élvonalbeli tagsága megőrzéséért.

Az „alsóházi”, az 5-8. helyen álló csapatok közül, három, illetve négy mérkőzéssel a zárás előtt egyik sem érezheti biztonságban magát – érdemes áttekinteni, mely csapatra, milyen feladat vár még a folytatásban.

5. Haladás-Viktória FC 14 pont (18 mérkőzés): FTC-Telekom (idegenben), DVTK (otthon), St. Mihály FC (i).

6. St. Mihály FC 13 pont (17): Kelen SC (i), Astra HFC (o), ETO FC Győr (i) Haladás-Viktória (o).

7. ETO FC Győr 13 pont (17): FTC-Telekom (o), DVTK (i), St. Mihály FC (o), Kelen SC (i).

8. Kelen SC 6 pont (17): St. Mihály FC (o), MTK Hungária FC (i), Astra HFC (i), ETO FC Győr (o).

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS