Női A-válogatott
Csiki Anna hetekre harcképtelenné vált
2021. október. 11., 17:45
Csiki Anna hetekre harcképtelenné vált
Csiki Anna a spanyolok elleni vb-selejtezőn sérült meg
Fontos, megszokott név hiányzik a Margret Kratz által kihirdetett, a Skócia, majd a Feröer-szigetek csapata elleni világbajnoki selejtezőre készülő női labdarúgó-válogatottunkból. Csiki Anna, nem lehet ott társaival.

– A csapatodra, a BK Häckenre ezen a héten is fontos feladat vár, csütörtökön a Bayern München vendége lesz a svéd bajnokcsapat. A hírek szerint, sajnos Csiki Anna nélkül, és a válogatott keret összeállításakor sem számolhatott veled a szövetségi kapitány.

+ Valóban, sajnos megsérültem, a következő hetekben nem tudok sem a klubcsapatom, sem a válogatott rendelkezésére állni. A spanyolok elleni mérkőzés első félidejének végén sérültem meg.

– Mi történt? Azonnal érezted, hogy baj van?

+ A vb-selejtező 44. percében egy teljesen ártalmatlan szituációban éreztem egy hatalmas szúrást a combhajlítómban és félidőben kénytelen voltam szólni, hogy nem fogom tudni folytatni a játékot. Éreztem, hogy nagy a baj, mert bár a szünetig kibírtam azt a maradék 1-2 percet, de ahogy bementem az öltözőbe és feltettem a lábam nagyon erős fájdalmam volt és nagyjából fél óra elteltével, ahogy megpihent a lábam annyira bevérzett, hogy járni is alig tudtam már.

– Itthon kaptál kezelést, vagy Göteborgban a csapatorvosotok határozta meg a következő hetek teendőit?

+ Dr. Papp Eszter, a csapatorvosunk azonnal felvette a kapcsolatot a klubommal és együtt megbeszéltük, hogy az lenne a legjobb döntés, ha másnap visszautaznék Göteborgba és itt csinálom végig az orvosi vizsgálatokat, majd pedig a rehabilitációt. Ahogy visszaértem, rögtön megkezdték a vizsgálatokat és nagyjából egy nap alatt pontos diagnózist állítottak fel, miszerint elszakadt combhajlító izmom.

– Hogy érzed, hogy haladsz a rehabilitációval? A svéd csapattársaid, akik az elmúlt egy évben barátaid is lettek, segítenek? Támogatnak?

+ Szerencsére nagyon jó kezekben vagyok és minden a terv szerint halad, sőt a sérülésem mértékéhez képest meglepően gyorsan javul az állapotom. A lányok nagyon támogatnak, próbálnak nagyon sok időt velem tölteni, közös programokat szervezni, amik nekem is kicsit elterelik a figyelmemet a sérülés tényéről. Egyik nap még vidámparkba is elvittek, ami nem bizonyult a legjobb ötletnek egy mankóval közlekedőnek, de legalább nagyon sokat nevettünk. 

– Minden sérült játékos kitűz magának egy célt, az időpontot a visszatérésre. A te ajtófélfádra mi van felírva?

+ Ahogy a diagnózist megkaptam megbeszéltük az orvosi stábbal, hogy nem fogunk kitűzni konkrét időpontot a visszatérésre. Csakis a lábamra figyelünk és nem siettetünk semmit. Első nap már közölték velem, hogy az is lehet, hogy 2 hónap, de az is hogy 3-4 hónap mire újra pályán lehetek. Sajnos a combhajlító az egyik leggyakrabban újrasérülő izmunk, úgyhogy emiatt is nagyon türelmesen csináljuk az egész rehabilitációt. Nem fél, vagy egy szezonra szeretném megerősíteni a combomat, hanem az egész pályafutásomra. Mindent megteszek azért, hogy többet ne legyen hasonlóban részem a karrierem során.

– Akkor, a Skócia és a Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken Csiki Anna nélkül játszik majd válogatottunk. Az Ukrajna elleni, november 30-i vb-selejtező már reális lehet?

+ Egyelőre nem is tudok és nem is szeretnék erre a kérdésre válaszolni. Csak és kizárólag a combomra koncentrálok, egyelőre még a futócipőt sem vehettem fel, úgyhogy azt gondolom korai még ezen gondolkoznom.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS