Női A-válogatott
Csiki Anna: Hónapok óta gondolkozom, hogy mit lehetne tenni a női fociért
2021. június. 04., 18:20
Csiki Anna: Hónapok óta gondolkozom, hogy mit lehetne tenni a női fociért
Csiki Anna eddig két videóval jelentkezett saját csatornáján
Csiki Anna, a svéd bajnokcsapatban, a BK Häckenben játszó válogatott játékosunk májusban indította el saját video-blogját. A hazai labdarúgásban kivételesnek számító saját csatorna kitalálásáról, fogadtatásáról, céljáról faggattuk az alkotót.

– Honnan az ötlet? Csak úgy eszedbe jutott, vagy láttál rá mintát?

+ Őszintén szólva, már hónapok óta gondolkozom, hogy mit lehetne tenni a női fociért, hogy egy kicsit népszerűsítsem. Hogy hogy tudnám a magyar emberekkel még jobban megismertetni és elfogadtatni a női labdarúgást. Főleg mióta külföldön játszom, nap mint nap látom, hogy mennyivel jobban szeretik itt és érdeklődnek a női foci iránt. Egyrészről ezt nagyon jó látni és átérezni, másrészről meg szomorú és bosszantó is egyben. Igazából ez az az ok, amiért elkezdtem ezt csinálni, a változásokban nem csak reménykedem, hanem próbálok tenni is érte.

– Van még más a környezetedben, aki készít hasonló anyagokat?

+ Nincsen olyan játékos, akit ismerek személyesen és csinálna ilyet.

– A majdani többi „főszereplő” (klubtársaid, válogatott-csapattársaid) mit szóltak ahhoz, hogy vlogolni kezdtél?

+ Igazából akiktől érkezett visszajelzés, azok eddig mind pozitívak voltak, de ha lehetek őszinte, akkor elmondom, hogy ennél sokkal többre számítottam. Azt gondoltam, azzal, hogy ezt elkezdem, sokan mellém állnak, például a válogatottból és próbálnak segíteni népszerűsíteni, támogatnak benne, de bevallom ezt nagyon nem kapta meg a csatorna. Tisztelet a kivételnek! A klubtársaimtól sokkal több támogatást és pozitív visszajelzéseket kaptam, mint akikért valójában elkezdtem ezt csinálni. Mindenkinek meg kellene értenie, hogy ez nem értem van, ez nem a saját magam népszerűsítése! Egyetlen célom a női labdarúgást elfogadtatni Magyarországon.

– Mik az első visszajelzések?

+ A csatorna elindításakor sok üzenetet kaptam szurkolóktól, női focit támogató emberektől, akik mind nagyon örültek, hogy ezt elindítottam és bíztattak, hogy jó döntést hoztam, hogy belevágtam ebbe.

– Terveztél valami állandó tematikát? Mondjuk Hol „focis”, hol „civil”?

+ Főként a fociról és a női labdarúgók életéről szeretném, ha szólna a csatorna, de természetesen lesznek más tematikájú videók is. Válogatottból szeretnék bepillantást adni a nézőknek, hogy valójában, hogy is néz ki egy napunk, mit csinálunk az edzőtáborban és készülök játékokkal is, amiknek köszönhetően jobban meg tudnak minket ismerni, akik követik a csatornát. Lesznek olyan videók is, amikben olyan emberek engednek bepillantást a hétköznapjaikba, akik nem feltétlenül a csapat mellett dolgoznak nap mint nap, hanem például játékosok karrierjének menedzselése a munkájuk.

– Mit gondolsz, milyen rendszerességgel jelentkezel majd?

+ Ami biztos, hogy minden kedden 19:00-kor fognak érkezni új videók a csatornára, de lesznek olyan hetek is, amikor nem csak egy videó kerül majd feltöltésre…

– Mennyire bonyolult egy ilyen vlogot elindítani (vágni, szerkeszteni) azoknak, akik esetleg játékosként hasonlón törik a fejüket?

+ Szerintem az egész projektet elkezdeni volt a legnehezebb. Ahogy az elején mondtam már, hónapokat gondolkoztam rajta, hogy bele merjek-e vágni, megéri-e ezzel foglalkozni, lesz-e rá igény…  Rengeteget vacilláltam, de belevágtam és most már csinálni fogom! Nem tudom lesz-e eredménye a sok befektetett energiának, de szeretném ha mindenki megtudná, hogy a magyar női labdarúgás létezik és elképesztően sok tehetséges játé,kosunk van!  Igazán megérdemelné az a játékos is, aki kétszer nyert Bajnokok Ligáját, hogy ismerje az egész ország a nevét!

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS