Általános
Disney-varázs az MLSZ székházában
2024. szeptember. 16., 10:10
Disney-varázs az MLSZ székházában
Disney meséken keresztül tanultak az oktatók a foglalkozásvezető-képzésen, annak érdekében, hogy a jövőben még több gyermekkel tudják megszerettetni a sportágat.

A tavasszal rendezett UEFA Playmakers játékmesterképzés iránti nagy sikerre való tekintettel szeptember 6-án és 13-án már negyedik alkalommal volt lehetősége az érdeklődőknek Playmakers foglalkozásvezető-képzésen részt venni. A programra az MLSZ székházában került sor, ahol délelőtti órákban elméleti foglalkozásokon vettek részt a jelentkezők, délután pedig a gyakorlatba is átültethették a megszerzett elméleti tudásukat. Az UEFA Playmakers program lényege, hogy a foglalkozás-vezetők segítségével a Disney mesék varázslatos világán keresztül szeretteti meg a labdarúgást a kislányokkal, ezért a jövendőbeli oktatók is olyan tankönyvekből tanultak, amelyek a Jégvarázs 2 és a Hihetetlen család 2 történet köré fonódnak. A második képzési nap délutánján a foglalkozásvezetőknek lehetőségük nyílt a Budafoki MTE közbenjárásával 16 kislánynak foglalkozást tartani. A kétnapos tanfolyam zárásaként pedig oklevélátadás keretén belül új játékmestereket avatott a szövetség.

– A Disney Playmakers program által az elsődleges célunk bevonni minél több kislányt a labdarúgásba, illetve hosszú távon a sportágban tartani ezeket a gyerekeket – mondta Kósza Lilla, az UEFA Playmakers program felelőse. – Az elmúlt időszakban egyre több lány választotta sportágának a labdarúgást, és azt gondolom, hogy ehhez a fejlődéshez az itthon két éve elindult UEFA Playmakers projekt is hozzájárulhat. Nagy öröm, hogy a szeptemberi kétnapos tanfolyamra olyan kluboktól is érkeztek jelentkezők, akik eddig még nem vettek részt a projektben. A közeljövőben is tervezünk egy olyan napot, ahol az összes eddigi képzésünk résztvevőjét meghívjuk, hogy egymással megosszuk és összegezzük az elmúlt időszak tapasztalatait. Továbbá a Női Labdarúgás Napjához hasonlóan tervben van egy Disney Playmakers nap is, ahol a már oklevéllel rendelkező játékmestereink egésznapos programokkal foglalkoztathatják a kislányokat Telkiben.

Hírajánló

Simple Női Liga: Remekel idegenben a PMFC

Az FTC-Telekom és az ETO FC megőrizte hibátlan mérlegét a Simple Női Ligában. Először veszített pontokat a Viktória és a Puskás Akadémia. Továbbra is remekel a PMFC idegenben.

2024. szeptember. 16., 17:09
Disney-varázs az MLSZ székházában

Disney meséken keresztül tanultak az oktatók a foglalkozásvezető-képzésen, annak érdekében, hogy a jövőben még több gyermekkel tudják megszerettetni a sportágat.

2024. szeptember. 16., 10:10
Az MTK és a Puskás Akadémia játssza a 4. forduló rangadóját

Kivételesen több mint 72 órán keresztül a Simple Női Liga hétvégi programja. A 4. forduló pénteken, 13 órakor kezdődik Szegeden és vasárnap este fél hét körül fejeződik be, Üllőn.

2024. szeptember. 13., 11:11
Élen az ETO és a PAFC, a Honvéd és az MTK is három helyet javított

Az ETO és a Puskás Akadémia egyaránt egygólos győzelemmel őrizte meg százszázalékos mérlegét a Simple Női Ligában. Mind a két csapat kilencpontos.

2024. szeptember. 09., 15:43

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS