Női NB I
Döntetlen a rangadón, zárkózott az ETO
2024. március. 04., 10:04
Döntetlen a rangadón, zárkózott az ETO
Az FTC-Telekom az MTK elleni rangadón pontokat veszített, így az ETO két ponttal közelebb lépett a címvédőhöz a bajnoki tabellán. A Budaörs elmozdult az utolsó helyről, miután pontot szerzett Szombathelyen.

Két mérkőzést kezdtek már 11 órától szombaton, a 180 perc alatt egyetlen gól esett, azzal nyert az Astra Székesfehérváron. Mindössze négy percet kellett várni az első 2024-es gólra a Simple Női Ligában, Szakonyi Emese a harmadik találatát érte el a mostani bajnoki idényben. Érdekes, hogy a két csapat találkozott a felkészülési időszakban is, akkor is 1-0-ra nyert az Astra Székesfehérváron.

A Budaörs elvitt egy számára nagyon fontos pontot Szombathelyről, a csapat élvonalbeli történetében másodszor játszott gól nélküli döntetlent és másodszor nem kapott gólt idegenbeli bajnokin. A megszerzett ponttal elmozdult az utolsó helyről, megelőzte a Fehérvárt. Horváth Ferenc csapatában már játszott a négy új légiós, a fehérorosz Viktorija Cihan, Palina Hirsic, Hanna Skrihanava és Jelizaveta Hiba. Utóbbi korábban futballozott már a Szekszárdban és (tavaly ősszel) a Diósgyőrben is. Ugyancsak bemutatkozott a budaörsieknél az NB II-es Honvédból átigazolt Angyal Petra.

Az ETO 2-0-ra megverte a Diósgyőrt, Fanni-napot tartva. Az első félidőben Vachter, a másodikban Nagy Fanni talált a kapuba. A győriek a második félidőben játszottak jobban. A vendégek jól tartották magukat, jól védett kapusuk, a hatvani nevelésű Orgoványi Dóra. Az ETO első félidei játékán – a klubmédia beszámolója szerint – még meglátszott, hogy a válogatottbeli kötelezettségek miatt a csapat nem tudott sokat együtt edzeni rajt előtti tíz napban. Az ETO hátránya már csak egy pont az FTC-Telekommal szemben.

A Szekszárd szoros mérkőzésen 1-0-ra verte a Soroksárt. A hazaiaknál már tudott játszani Brianna Taylor. Az egyetlen gólt szerző Kágyi Árvácskának ez volt az első találata a Simple Női Ligában. A csapatkapitány távoli lövése elment jó néhány támadó és védő lába alatt is. majd besurrant a jobb alsó sarokba. Ősszel a szekszárdiak kikaptak Soroksáron, most visszavágtak. Ehhez kellett kapusok, Janecz Jessica jó teljesítménye is.

A Puskás Akadémia jobb csapat, mint a KÉSZ-St, Mihály, s ezt Szegeden is igazolta. A fehérorosz Melana Szuraucava csak néhány napja érkezett Felcsútra, ehhez képest öt perc alatt gólt szerzett. A 28. percben Nagy Lili gólja gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, majd a második félidő hajrájának kezdetén a Sinka Napsugárt váltó Minea Grönberg, tíz perccel beállítása után, beállította a végeredményt, 3-0.

A forduló rangadóján, a Kocsis Sándor Sportközpontban az FTC-Telekomban öt olyan játékos is kezdett, aki ősszel nem a zöld-fehéreknél játszott: Kovács Eszter, Chaylyn Hubbard, Jadyn Grace Edwards, Vlada Kubassova és Bozsik Linett. (Csereként később beállt egy hatodik új, a 15 éves Gégény Petra is). Nagy Viktória a 15. percben vezetést szerzett, de még az első félidőben le kellett cserélni, miután összefejelt ellenfelével. Az első játékrész a játék képe alapján a Fradié volt, a másodikban feljött az MTK, s ki is egyenlített, Csuhai Vivien labdáját Siklér Kinga megcsúsztatta, Zágor Bernadett is hozzáért, majd a zöld-fehérek amerikai védőjéről, Chaylyn Hubbardról került a hálóba. A kék-fehérek, ha kicsit szerencsésebbek, akár a győzelmet is megszerezhették volna az utolsó percekben Legendás Lora révén, Milica Kosztics azonban bravúrral védett. „Magasra tettük a lécet, mostantól játékban és hozzáállásban is ez a minimum szint” – mondta Makrai László, az MTK vezetőedzője.

Simple Női Kupa 13. forduló

Sorsolás

Tabella

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS