Általános
Élményeket kínál a női labdarúgás
2023. június. 04., 12:13
Élményeket kínál a női labdarúgás
A konferencia "magyar pókere": Pinczi Anita, Dénes Dorka, Berkesi Judit és Andrea Ekblad, a DAZN jogértékesítési igazgatója
Az UEFA az Eindhovenben rendezett Női Bajnokok Ligája-döntőhöz kapcsolódva szervezte meg „The Business Case for Women’s Football” (A női labdarúgás üzleti vonatkozásai/lehetőségei) programjának következő állomását, konferenciáját, amelyen részt vett Berkesi Judit, az UEFA Női Bizottságának tagja, Dénes Dorka az MLSZ női szakágának vezetője és Pinczi Anita, az MTK Budapest női szakágvezetője-szakmai igazgatója is.

Az UEFA programját, amely a női labdarúgás üzleti lehetőségeit vizsgálja, a futball és az üzleti szféra találkozásához igyekszik segítséget nyújtani, tulajdonképpen a szakág fejlődése hívta életre, sőt „kényszerítette ki”. Egy évtizede, de akár csak néhány évvel ezelőtt is még elképzelhetetlennek tűnhetett, hogy a női futballra üzleti modelleket lehet építeni, hogy a csapatok, a mérkőzések annyi szurkoló érdeklődésére tartanak számot, amely már a szponzorok, sőt a legnagyobb szponzorok számára is vonzó.

Az első, amit említenem kell a konferencia, de akár az egésznapos program kapcsán, az a profizmus, amely az UEFA-t ezekben a kérdésekben jellemzi. Az elhangzott előadások, panelbeszélgetések nagyon érdekesek voltak még úgy is, hogy fájó szívvel állapítottuk meg, egyelőre mennyire messze járunk még ettől. De tanultunk, tapasztaltunk is sokat, az világosan látszik, ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, legyenek saját szponzoraink és marketing szempontból is értékelhető legyen a magyar női futball, a kluboknak és a szövetségnek közösen kell gondolkodnia, dolgoznia. Az egyik előadás például az 2019-2020-as szezont bázisnak tekintve összehasonlította az üzleti támogatók számát a jelenlegivel – ugrásszerű ebben is a fejlődés. Holland szakemberek mutatták be a bajnokcsapatukat, a Twentét – amelynek mindössze hat hivatásos játékosa van – és nagyon érdekes volt az a beszélgetés, amely a marketingről, a szurkolók bevonásáról szólt. Az egyik prezentációba pedig Zágor Detty fotója is bekerült – mesélte a konferenciáról Pinczi Anita.

A délutáni mérkőzés, az FC Barcelona és a VfL Wolfsburg Női Bajnokok Ligája-döntője kapcsán is azt szeretném kiemelni – tette hozzá Dénes Dorka –, hogy az UEFA számára mennyire fontos a profizmus, illetve, hogy bemutassa, milyen nagyszerű szurkolói élményt kínál a női futball. Azt is tapasztaltuk, hogy a nemzetközi női labdarúgás legnagyobb sztárjai – mint Sarina Wiegman, vagy Beth Mead – egyáltalán nem megközelíthetetlenek, velük találkozva is élményekkel lehet gazdagodni. Azt gondolom, nekünk is gondolkodnunk kell azon, megoldást kell találni arra, hogy a női futball, elsősorban persze a Simple Női Liga és a válogatott csapatunk, miként tud minél több élményt nyújtani a szurkolók, közöttük a gyerekek számára is.

Női NB II NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

Általános Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

Hírajánló

NB II Nyugat: a PMFC az NB I kapujában

Az NB II Nyugati csoportjában győztes öt csapat közül a Pécsi MFC nyert a legkisebb különbséggel, de övé a legértékesebb siker: feljutott a Simple Női Ligába.

2024. május. 14., 12:10
NB II Kelet: a Honvéd kiütötte a Kazincbarcikát

Még egyet lépett a Bp. Honvéd a csoport megnyerése és egyben a feljutás felé: 9-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát. A kispesti csapat a hétvégén felteheti a koronát egész éves teljesítményére.

2024. május. 14., 12:00
Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS