Női NB II
Esélyesek erődemonstrációjával kezdődött az NB II-es szezon
2021. augusztus. 30., 10:28
Esélyesek erődemonstrációjával kezdődött az NB II-es szezon
A MOL Fehérvár FC Budapesten aratott magabiztos sikert
Fotó: Jánosi Zsolt
A hétvégén megkezdődtek a Női NB II 2021-2022-es szezonjának küzdelmei. Különleges bajnokság elé nézünk, amelyben a csapatok soha nem látott esélyt kapnak a majdani élvonalbeli tagságra. Amíg ugyanis a korábbi NB II-es szezonok végén, csak egy-, vagy két csapat juthatott fel az NB I-be, most, az idény végén négy biztosan, de akár hat gárda is a Simple Női Liga következő szezonjának szereplője lehet.

Mindebből az is következik, lényegesebb több a feljutásra esélyes csapat a mezőnyben, mint a korábbi években. Alkalmasint az érdeklődők többsége ebből a szempontból (is) figyelte az első fordulót. Arra, hogy mely csapatokat tekinthetünk a Keleti, illetve a Nyugati csoport legerősebbjei közé tartozónak, a hétvége előtt kétféle támpont létezett: az előző bajnokságban mutatott forma és az ott elért helyezés, valamint a Simple Női Magyar Kupa eddig lejátszott két fordulója.

A Keleti csoportban a tavasszal még NB I-es St. Mihály FC – függetlenül attól, hogy sok minőségi játékos távozott a klubból – a kupában aratott két győzelem után a bajnoki rajton is erődemonstrációt tartott. Major László csapata 12–0-ra nyert Egerben, a helyi női futball hagyományainak felélesztésén fáradozó piros-kékek ellen. Az Eger SE a csapat gerincét megerősítendő, csatasorba állított olyan rutinos, kipróbált harcosokat is, mint Bozsó Renáta és Nagy Barbara, de ők sem tudták feltartóztatni a szegedi gyorsot. A tucatnyi gólból a legtöbbet, ötöt, az eredményességével a csoport góllövőlistáját is vezető Tamara Skorić lőtte – aki tavasszal még a sárga-pirosak kapujában állt.

Érdekes párharcot hozott a DEAC és a Gyulai Amazonok mérkőzése. A két csapat augusztusban már találkozott tétmérkőzésen, akkor, szintén Debrecenben, a gyulaiak nyertek 2–0-ra. Ezúttal viszont Jakus Lili triplájának is köszönhetően az a DEAC győzött, amely – az egyetemi sportkör internetes oldalának szezonbeharangozójában – egyértelműen az NB I-es feljutást jelölte meg célként.

Két olyan csapat találkozott vasárnap este Újpesten, amelynek ugyanez lehet a célja, amely – minimálisan – a dobogó esélyesei közé tartozik. Az Újpest FC és a Nyíregyháza Spartacus találkozóján a 89. percig nem született gól, akkor viszont az augusztusban a lila-fehérek házi gólkirályának számító Moldovan Diana találata döntött arról, hogy Oroszi Sándor csapata győzelemmel kezdi a bajnoki szezont.

A Monor–Kazincbarcika mérkőzésen két olyan csapat találkozott, amelynek a játékerejét nem, hogy egy szezonra, de hétről hétre is nehéz kalibrálni. Tavasszal a Kazincbarcika szerepelt jobban, a borsodi csapat most is harcban lehet a dobogó körüli helyezésért – de ezúttal a Monor nyert. A mérkőzés egyetlen gólját Sass Viktória lőtte, az 53. percben.

A Nagykáta-Astra SE és a Nyírség NSC mérkőzésén a hazaiak győztek 4 – 2-re. Mindkét csapatban duplázók szerezték a gólokat, a hazaiaknál Kubitsch Eszter és a Balmazújvárosból, a nyáron érkezett Halmi Petra, a vendégeknél pedig a felvidéki Kocs Kitti.

Bár nem játszott a fordulóban, érdemes említeni az FC Hatvant is. Szabados György csapata a Simple Női Kupában már a nyolcaddöntőben van, szereplője a bajnokságnak is – de augusztusban egyetlen tétmérkőzést játszott. A kupában két csapat nem állt ki a sárga-kékek ellen, akik most az NB II első fordulójában viszont a páratlan létszám miatt szabadnaposak voltak.

Két mérkőzést elhalasztottak a csapatok, nem jó előjel, hogy – a szolnokiak kivételével – olyan csapatokról beszélünk, amelyek nem álltak ki kupamérkőzésükre.

OTP Bank Liga NB I. 1. forduló

Sorsolás
2023. 07. 28. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 07. 29. 18:00
DVTK Stadion
2023. 07. 29. 20:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 07. 30. 20:00
ZTE Aréna
2023. 07. 31. 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 09. 27. 20:00
Groupama Aréna


A Nyugati csoportban mind a hat kiírt mérkőzést lejátszották a csapatok.

A Szekszárdi UFC pápai találkozója nyitotta a sort. A kupában is jól rajtolt tolnaiak 11–0-ra nyertek Pápán, méghozzá úgy, hogy Nagy-Cseke Vivien, aki a múlt héten ünnepelte a 17. születésnapját, féltucat gólt lőtt.

Hasonló, sokgólos erődemonstrációt tartott a MOL Fehérvár FC is, amely a budapesti Goldball-pályán, az Airnergy ellen győzött 8–0-ra. Az egykori MTK-s Földvári Fanni három góljával lett a Vidi legeredményesebb támadója.

Ha nem is ekkora, de tekintélyes különbséggel győzött a Budaörs a Külkereskedelmi SC (Metis) ellen. A zöld-feketék által 4–0-ra megnyert találkozó kapcsán fontos említeni azt a pluszt, jó hírt, hogy Kajdy Jankáék az új stadion centerpályáján, szépszámú közönség előtt játszhatták NB II-es premierjüket. A budaörsi csapat négy góljából hármat az élvonalban is sok nagy csatát megélt Balogh Nikolett szerzett, a negyediket pedig az a Kardosi Blanka lőtte, aki tulajdonképpen éppen az ellenféltől érkezett Budaörsre.

A vártnál talán nehezebben nyert – de nyert – a Kelen SC a BVSC-Zugló ellen. Steer Ferenc csapata a nyáron Hatvanból érkezett Szalontai Georgina duplájának is köszönhetően, a 90. percig tartotta a döntetlent, ekkor lőtte Képes Anna a Kelen győztes találatát.

 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS