Női NB I
Ezúttal sem bírt egymással a Haladás-Viktória és a Puskás Akadémia
2022. szeptember. 11., 12:13
Ezúttal sem bírt egymással a Haladás-Viktória és a Puskás Akadémia
Egymás után harmadszor jöttek le úgy a pályáról a szombathelyi és a felcsúti csapat játékosai, hogy mérkőzésük döntetlenre végződött
Fotó: Haladás-Viktória / via facebook
A Simple Női Liga 4. hétvégéjét a „forduló rangadója”, a Haladás-Viktória és a Puskás Akadémia szombathelyi találkozója nyitotta. A pénteki, gólgazdag mérkőzésen született döntetlen után a szombat a papírformát igazoló eredményeké lett: győzött az ETO FC Győr, az FTC-Telekom, az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK is.

OTP Bank Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2023. 08. 18. 18:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 18. 20:15
ZTE Aréna
2023. 08. 19. 17:45
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 19. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 08. 21. 20:15
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 12. 06. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion

Szombathelyen bő negyedóra játék után Nagy Lili bombagólja juttatta előnyhöz a vendégeket. Erre Feketevízi Tímea válaszolt, a felvidéki támadó az Urbán Viktóriától kapott labdát lőtte a PFLA újonc kapusa, Kispetik Alexandra hálójába. (A másik oldalon „majdnem újonc” hálóőr állt a vártán, Dobó-Nagy Boglárkának korábban egyetlen NB I-es meccse volt, éppen a Puskás kapujában.) A vendégek még a szünet előtt újra vezetni tudtak, Nagy Lili újabb nagy lövése a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe és a jól érkező Minea Grönberg a hálóba fejelte a labdát. Ez volt a 17 éves finn középpályás első találata a magyar élvonalban. A fordulás után ismét a Haladás-Viktória következett, hazai helyzetek, sőt ziccerek után a 60. percben Ana-Maria Vladulescu jobbról érkező beadását az uruguayi Camila Baccaro vágta a kapuba. A Haladás-Viktória másodszor is egyenlített, de a Puskás harmadszor – ezúttal Zán-Fábián Panna révén – is előnyt szerzett, sőt ezt az előnyt szinte a lefújásig meg is őrizte. A 88. percben azonban egy mélységből felívelt labdát Marlo Sweatman a hálóba fejelt, 3–3 lett a végeredmény, ugyanúgy döntetlen, mint a két csapat márciusi, szombathelyi bajnokiján.


A szombati, székesfehérvári matinén – meglepetésre – az újonc MOL Fehérvár szerzett előnyt. A 10. percben a védők hibáit is kihasználó Kozma Réka lőtte a labdát Borók Dorina hálójába. Az ETO-nak húsz perc kellett az egyenlítéshez (Sanda Malesević volt a gólszerző), majd csak további három a fordításhoz. Az ukrán Tamila Himics ötödik gólját lőtt a Simple Női Ligában, de talán ennél is látványosabb, hogy a 2021 őszén válogatottunk ellen is betaláló támadó eddigi valamennyi mérkőzésén eredményes tudott lenni. A második játékrész Herczeg Andrea góljával, újabb hazai találattal kezdődött, majd a kétgólos hátrányban levő MOL Fehérvár tulajdonképpen jól tartotta magát a hajráig. A 84. percben viszont Tiffany Cameron, a 86-ban ismét Herczeg Andrea szerzett gólt, fölényessé téve a hazai csapat győzelmét.


A címvédő FTC-Telekom szekszárdi mérkőzése előtt a papírforma azt ígérte, csak a bajnokcsapat győzelmének gólkülönbsége kérdéses. Vágó Fanny csapata a Simple Női Liga idei kiírásában mindkét korábbi mérkőzését (a St. Mihály FC és a Haladás-Viktória ellen) 7–0-ra nyerte meg – ezt is. (A zöld-fehérek szeptember 21-én pótolják majd az Újpest elleni, elmaradt találkozójukat.) Az újonc, többségében fiatal játékosokból álló Szekszárd UFC az első félidőben jól tartotta magát, a szünetben Csányi Diána és Shameeka Fishley góljaival „csak” 2–0-ra vezetett a vendégcsapat. A második játékrészben azután már ki-kihagyott a koncentráció és az FTC-Telekom újabb öt gólt (Szabó Viktória, Pusztai Sára, Nagy Viktória, Vágó Fanny, Biljana Bradić) szerezve győzött.


A 3. forduló diósgyőri döntetlenével az FTC-Telekom és az ETO FC Győr mögött lépéshátrányba került MTK Budapest a St. Mihály FC gárdáját fogadta. Major László csapata a szezonrajton, a bajnokcsapattól elszenvedett vereség (0–7) után a Puskással és az Astrával is döntetlent játszott, ráadásul mindkettőt idegenben. (A szegedi csapat az első hat találkozóját vendégként vívja, a 7. fordulóban, a Haladás-Viktóriát fogadja majd a Szent Gellért Fórumban.) Vachter Fanni a 18., Sipos Lilla pedig a 34. percben vette be Csontos Zsanett kapuját, de az újonc – veresége ellenére – jó benyomást keltett ezúttal is.


A Kelen SC ideiglenes hazai pályáján, Csepelen, a Szabadkikötő Sporttelepen fogadta a DVTK-t. Mindkét csapat bizakodva várta a mérkőzést, a Kelen a Haladás elleni szűk vereséggel, majd a Szekszárd WFC és a MOL Fehérvár elleni idegenbeli győzelemmel a tarsolyában, a diósgyőriek pedig veretlenül, az MTK Budapest elleni döntetlenből erőt merítve. Az is következhetne ebből, hogy két hasonló tudású csapat állt szemben egymással – ám ezúttal a vendégcsapat sokkal jobbnak, sőt eredményesebbnek bizonyult vetélytársánál. Balázs Csilla duplájával, valamint Nagy Panna és Nagy Lilla góljaival (4–0) tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést a DVTK, majd a második játékrészben még Oláh Adrienn és a „majdnem újonc” Komlós Lilla is bevette az éppen Diósgyőrből Kelenföldre érkezett Bokros Veronika kapuját.


Fordulatos mérkőzésen győzte le az Astra HFC az Újpestet. A Simple Női Liga 4. fordulójának zárótalálkozóján, a 10. percben, Szabó Boglárka találatával szereztek vezetést a vendégek. Az Újpest azonban a félidő derekán Véglás Viktória találatával és egy öngóllal fordított, sőt a szünetre is előnnyel mehetett az öltözőbe. A második játékrészben viszont már csak az Astra HFC talált a kapuba, az 55. percben Ebony Madrid, az üllőiek házi gólkirálya egyenlített, a 78. percben pedig Vicsek Nóra győztes gólt rúgott. Sőt, ugyanő az utolsó másodpercekben növelni is tudta csapata előnyét, 4–2-re győzött Újpesten az Astra HFC.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS