Női NB I
Földvári Fanni volt a nyitóforduló legjobbja
2023. augusztus. 19., 21:44
Földvári Fanni volt a nyitóforduló legjobbja
Földvári Fanni (14) a Vidi támadója három góllal és egy gólpasszal hívta fel magára a figyelmet a Simple Női Liga nyitófordulójában
Fotó: Matula Miklós (Budaörsi SC)
A legutóbbi bajnokság első négy helyezettje győzelemmel, gólt sem kapva kezdte meg a Simple Női Liga 2023-2024-es szezonját. A további két találkozó közül Székesfehérváron – az újonc Budaörsi SC ellen – a Fehérvár FC, Szegeden az Astra HFC tudott nyerni.

Simple Női Liga NB I. 1. forduló

Sorsolás
2023. 08. 19. 11:00
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
2023. 08. 19. 11:00
Kocsis Sándor Sportközpont
2023. 08. 19. 11:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 08. 19. 16:00
Haladás VSE Sporttelep (Kondics út)
2023. 08. 19. 17:00
Szamosi Mihály Sporttelep
2023. 08. 19. 17:00
Szent Gellért Fórum

Három mérkőzés kezdődött egyszerre, szombaton 11 órakor, így azután a gólpercek egyszerű összevetésével is eldönthető, Földvári Fanni, a Vidi támadója szerezte az új bajnokság első gólját. A piros-kékek csatára már a 3. percben betalált, a mérkőzés során pedig három találatig jutott, sőt adott egy gólpasszt is. Földvári Fanni gyors gólja után a Vidi a Ramor Korina elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőből, Szehofner Vivien révén növelte előnyét, ám a második félidő elején Fábián Rebeka szépített. Némi meglepetésre, nem sokkal később a Budaörsi SC egyszerre három kulcsemberét is lecserélte, a 69. percben pedig emberhátrányba is került. A hajrá ismét a Vidié volt, Földvári Fanni két góljával már 4–1-re vezettek a hazaiak – a végeredményt Berencsi Boglárka állította be, 11-esből.

A Kocsis Sándor Sportközpontban nem láttak a nézők annyira gyors gólt, mint Székesfehérváron, de itt sem kellett negyedórát várni az első találatra. Csigi Eszter fejese beindította a bajnokcsapat gépezetét – még a szünet előtt Németh Diána, Pusztai Sára és Alesia Garcia is bevette Ádám Anna kapuját. A gólgyártás a második játékrészben is folytatódott, előbb Pusztai Sára szerezte meg második találatát, majd két nyáron igazolt játékos, Gődér Brigitta és Diószegi Fanni állította be a 7–0-s végeredményt.

Szekszárdon mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett a vendég Puskás Akadémia. Az első játékrészben Tamók Rebeka, a fordulás után pedig Tóth Zsóka mattolta Török Noémit.

Szombathelyen két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első játékrészben a vendék MTK Budapest futballozott jobban, sőt a kék-fehérek Siklér Kinga átlövésével a vezetést is megszerezték. A második játékrészben viszont a Haladás Viktória játszott jobban és varga Luca bravúrjaira is szükség volt ahhoz, hogy Makrai László csapata mindhárom pontot hazavigye.

Bár a szezon első góljával Földvári Fanni büszkélkedhet, az első forduló leggyorsabb találata a győri Andela Frajtovićé. Az ETO középpályása Soroksáron már az 1. percben az újonc hazaiak kapujába fejelte a labdát. A Dörnyei Balázs eltiltása miatt ezúttal Süle János által irányított vendégek az első félidőt nagyon megnyomták, Vachter Fanni duplájának, Frajtović második találatának és Petrovics Petra góljának köszönhetően, 45 perc játék után már 5–0-ra vezettek. A második játékrészben viszont nem született gól, ez lett a végeredmény is.

Szegeden az Astra bő negyedóra játék után Kövy Elza találatával szerzett előnyt, majd a fordulás után Csolti Réka találatával már kettővel mentek a vendégek. Sőt, néhány perccel később Szakonyi Emese is beköszönt – talán nem is csak az Astra sikere meglepetés, hanem az is, hogy a különösen a tavaszi szezon elején roppant eredményes szegedi támadók nem tudtak gólt szerezni. Szegény embert az ág is húzza, a St. Mihály FC a vereség mellett Ivana Trbojević és Ezer Anna sérülése miatt is kesereghetnek.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS