Női NB I
Főpróbát tartottak a Simple Női Liga csapatai
2021. augusztus. 08., 19:06
Főpróbát tartottak a Simple Női Liga csapatai
Vachter Fanni jól játszott és gólt is szerzett új csapatában, az MTK Hungáriában
Fotó: MTK Hungária
Szűk egy hetünk sincs már a Simple Női Liga 2021-2022-es szezonjának rajtjáig, augusztus 13-án, pénteken, a Haladás-Viktória FC és az ETO FC Győr szombathelyi mérkőzésével megkezdődik az új bajnokság. A csapatok ezen a hétvégén „főpróbákat” tartva léptek pályára, de volt olyan is, amely már korábban letudta a felkészülést záró mérkőzését.

Ilyen például a bajnok FTC-Telekom, amely nem lépett pályára a hétvégén, pihenőt kaptak a játékosok, és ilyen a Haladás-Viktória is, amely a Sturm Graz elleni szerdai, ausztriai találkozóval zárta a felkészülést.

Nemzetközi mérkőzést játszott az MTK Hungária FC és a Soroksár SC is, mindkét gárda a román élvonalban szereplő csapattal mérkőzött meg szombaton, illetve az eszéki csapat ellen játszó Puskás Akadémia is.

Az MTK Hungária a román bajnok – és így természetesen a Női Bajnokok Ligájára készülő – kolozsvári Olimpiát fogadta. Farkas Attila, a kék-fehérek új edzője a Varga Luca – Curless, Boyle, Pinczi – Nagy Virág, Bokor, Stefán, Taylor, Cremer – Vachter, Sipos összeállítású csapatot küldte pályára, majd csereként pályára lépett a kapus Erős Evelin, a Szabadkáról igazolt Vajda Orsolya, valamint Haraszti, Tagyi, Milunovič, Legendás, és még két amerikai, Natalie Stephens és Ebony Madrid. A magyar bajnokság ezüstérmese két új szerzeménye, Sipos Lilla és Vachter Fanni góljaival kétszer is vezetett, de a kolozsváriak egyenlítettek, 2–2 lett a végeredmény.

A Puskás Akadémia gárdája is a Női Bajnokok Ligájára készülő ellenfelet fogadva tartott főpróbát. Halászi Kinga csapata a horvát bajnok ŽNK Osijek ellen játszott, és 3–0-s vereséget szenvedett. A Simple Női Liga újonca, több, eddig még be nem jelentett új játékost is pályára küldve, a Dobó-Nagy – Bokor, Szemán-Tóth, Kovács Aida, Tuza – Ambach, Tcheki, Tamók, Nagy Lili – Shurina, Krascsenics Petra összeállításban kezdte a mérkőzést, majd beállt a kapus Pongrácz Ágnes, valamint Kiss Patrícia, Palakovics, Novák, Harmat, Janosütz, és Angyal is.

A másik újonc Soroksár SC a magyarországi túráján nyolc nap alatt negyedik mérkőzését játszó székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen győzött 3–1-re. A mérkőzésnek külön érdekessége, hogy az egyik kispadon Vágó Fanni vezényelte a „Sorit”, míg az ellenfelet édesapja, a korábbi szövetségi kapitány, Vágó Attila irányította.

Két NB I-es csapat találkozott Üllőn. A mérkőzést 3–0-ra a vendégcsapat, az ETO FC Győr nyerte meg. Menczeles Iván, a győriek edzője a Szőcs – Fél Patrícia, Kovács Laura, Nagy Fanni, Németh Loretta – Rácz, Savanya, Öreg – Cameron, Süle, Oláh csapattal kezdte a mérkőzést, majd játszott még Vida, Tillinger, Fél Alexandra és Sali is. Az Astra HFC gárdájából hiányzott a kapus Farkas Kata, valamint Vidács Krisztina és két ex-győri, Erdész Fanni és Csizi Fanni, így a hazaiak a Török – Rozmis, Véninger, Király – Árvay, Tatai Krisztina, Vicsek, Dencz, Szakonyi – Kós, Gelb tizeneggyel kezdtek, majd beállt mindkét Nádudvari Anna, valamint Szennai Tímea, Kerekes Eszter, Kubitsch Eszter és az amerikai Elaine Webber is. A három győri gól közül az elsőt Oláh Adrienn szerezte, majd a Ferencvárosból érkezett Tiffany Cameron duplázott.

A DVTK alacsonyabb osztályú ellenféllel, a MOL Fehérvár FC elleni találkozóval zárta a felkészülését. Bém Gábor csapata 5–0-ra győzött.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS