Női NB I
FTC-Telekom: kilenc gól, kilenc gólszerző
2022. szeptember. 18., 11:21
FTC-Telekom: kilenc gól, kilenc gólszerző
Kilenc gól, kilenc főszereplő
Fotó: Fradi.hu
Öt mérkőzésre került sor a Simple Női Liga 5. fordulójának szombati játéknapján és valamennyi találkozón nagy gólkülönbséggel győzött a hazai csapat. Sipos Lilla, az MTK Budapest támadója négy gólt szerzett az Újpest elleni mérkőzésen és felzárkózott a góllövőlistát vezető két győrihez, Cameronhoz és Himicshez.

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

A forduló nyitómérkőzésén az FTC-Telekom a MOL Fehérvárt fogadta. A Fradi az első negyedóra végéhez közeledve egy öngóllal jutott előnyhöz, majd még ebben a játékrészben Shameeka Fishley is bevette Terestyényi Anna kapuját, de az újonc MOL Fehérvár az első félidőben tulajdonképpen jól állt a lábán, tartotta magát. A második játékrészben azonban jelentőssé vált a két csapat közötti különbség – a bajnokcsapat a szezonban legnagyobb különbségű sikerét aratta. Érdekes, hogy a Fradi valamennyi gólját más játékos szerezte, köztük Vincze Borbála, aki július végén ünnepelte 15. születésnapját.


Az 5. forduló mind az öt szombati mérkőzésén egy-egy újonc vendégeskedett egy „régi” Simple Női Liga csapatnál. Diósgyőrbe a St. Mihály utazott, amely a Puskás akadémia és az Astra HFC elleni döntetlenekkel letette már a névjegyét az élvonalban. Major László csapata ezúttal is pontszerzésben reménykedett, de a félidő közepe felé érve Balázs Csilla előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd még a szünet előtt a görög Hriszanti Voila is bevette Csontos Zsanett kapuját. A fordulás után a szegediek igyekeztek összekapni magukat, bíztak benne, hogy egy gyors gól visszahozza őket a meccsbe, de az 51. percben a székelyudvarhelyi Balázs Csilla újabb gólt szerzett – a legutóbbi két mérkőzésen már a negyediket. A végeredményt a fiatal Havasi Bernadett találata állította be, a 90. percben. Bém Gábor csapata öt forduló után még veretlen, nyert három újonc ellen, döntetlent játszott az Astrával és az MTK-val – a neheze alkalmasint most következik majd.


Nem született gól az első félidőben a Puskás Akadémia és a Szekszárd WFC felcsúti összecsapásán. Ez azért is érdekes, mert mutatja, hogy a továbbra is pont nélkül álló újonc az első játékrészekben még rendre jól tartja magát, egy héttel ezelőtt, az FTC-Telekom ellen is „csak” 0–2 volt a szünetben az állás, mint ahogy korábban Győrben is. A jég egyóra játék után tört meg, a 62. percben Diószegi Fanni juttatta előnyhöz a Puskást, majd a végeredményt Sipőcz Virág gólja állította be a 77. percben.


Tulajdonképpen a Kelen SC-nek sem hiányzott sok, hogy lehozza gól nélkül az első félidőt – a 38. percben még 0–0-ra álltak a csapatok. Akkor azonban, egy szöglet nyomán Kovács Laura küldött védhetetlen bombát Bokros Veronika hálójába, két perccel később pedig Herczeg Andrea is gólt rúgott. Sőt, a fordulás után nem sokkal Tiffany Cameron is beköszönt, eldöntve ezzel a találkozót. A folytatásban Vida Boglárka (60. perc) és az eddig (Vágó Fannihoz hasonlóan) valamennyi fordulóban gólt szerző Tamila Himics (72. perc) állította be a végeredményt. Az ötgólos vereség ellenére a Kelen nem játszott rosszul, voltak gólszerzési lehetőségei is, ezúttal azonban nem sikerült bevennie ellenfele kapuját.


Az MTK Budapest és az Újpest összecsapásán a vendégcsapat bő harminc percen át jól tartotta magát, akkor viszont jött egy olyan negyedóra, amelyben a hazaiak öt gólt (Sipos 2, Csuhai 2, Vachter) lőve eldöntötték a mérkőzést. A második játékrészben igazából csak a kék-fehérek győzelmének különbsége lehetett kérdéses: Sipos Lilla két újabb gólt szerzett, illetve Olivera Milunović is duplázott, kialakítva a 9–0-s végeredményt. Az újpestiek a következő héten szerdán is pályára lépnek, elmaradt mérkőzésen, a Kocsis Sándor Sportközpontban játszanak az FTC-Telekom ellen.


Az Astra HFC - Haladás-Viktória mérkőzést vasárnap játsszák.

Női NB I Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Hírajánló

Gólcsúccsal zárult a Simple Női Liga alapszakasza

Gólrekordot hozott a Simple Női Liga 22. fordulója. Az alapszakasz utolsó mérkőzésein 35 gól esett, ez 5,8-as átlagnak felel meg. Ilyen magas gólátlag korábban nem akadt az idényben.

2024. május. 13., 14:44
Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS